Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Papa’nın bile!

Papa’nın bile!

PAPA’NIN bile “tedaviye muhtaç” olarak gördüğü Avrupa’nın oluşturduğu birliğe girmek için “ısrarcı olmanın” bir manası var mı?
Papa, “Avrupa kendini sorgulamalı” derken bizimkilerin sorgusuz sualsiz Avrupa Birliği’ne “kapağı atabilmek” için koşuşturmalarına ne demeli!
 
Medeniyetimizin “yenik düştüğüne” ve Avrupa medeniyetinin “üstün olduğuna” kendilerini o kadar çok inandırmışlar ki “Avrupa standardı” diyorlar da ağızlarından başka laf çıkmıyor.
Papa, Avrupalıların bir yandan aralarındaki duvarları kaldırırken bir yandan mültecilere kapılarını sıkı sıkıya kapamalarını eleştirerek Avrupa’nın “tedaviye muhtaç” halde olduğunu vurguluyor. Evet, Avrupa tedaviye muhtaç!
Bu halin farkına varanlar Birlikten “ayrılmak” için sıraya girmiş durumdalar. Birlikten ayrılma kararı alan İngiltere’nin ardından Fransa’da da bu yönde çalışmalar başlamış durumda.
 
Ancak ne var ki, Birlik sözcüleri, “AB çöküş dönemine girmedi daha da güçlendi” demek suretiyle gerçekten “tedaviye muhtaç” halde olduklarını adeta belgeliyorlar.
İngiltere gibi bir ülke birlikten ayrılma kararı alıyor, Fransa’da bu yönde çalışmalar hız kazanıyor ama Birlik sözcüsü “daha da güçlenmekten” söz ediyor.
Bu hâl “tedaviye muhtaç” hale gelmek değilse nedir?
 
İşin ilginç yanı bütün bu gelişmelerin bizim Avrupa Birliği yanlısı dostlarımızın hiç dikkatini çekmiyor olması.
Papa bile Avrupa’nın “kendisini sorgulaması” gerektiğini ifade ediyor ve “tedaviye muhtaç” hale geldiğini söylüyor. Ama bizimkiler hiç oralı değiller.
 
Hâlâ Avrupa Birliği kapısında bekleşmeyi sürdürüyorlar.
Hâlâ “tedaviye muhtaç” bir zihniyeti “Avrupa standardı” diye bağırlarına basıp başlarının üstüne koyuyorlar.
Ne zaman “ayıkacaklar” bilemiyoruz.
Oysa üst üste pek çok felaket yaşanıyor. Avrupa ülkelerinden “şamar üstüne şamar” yiyoruz.
 
Adamlar “teröristlere” açtıkları kapıları “bizim suratımıza” kapatıyorlar. Hâlâ olayın vahametini fark edemeyenler var. Ve işin kötüsü bu kafa yapısında olanlardan pek çoğu ülke yönetiminde söz sahibi mevkideler.
Aramızda, “İdam cezası geri gelirse Avrupa Birliği hayal olur” diye dövünüp gezenler bulunuyor.
Bu aşamada, “Rabbim akıl fikir versin” diye dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi