Yalova’da Niyazi Eruslu rüzgarı..

Yalova’da Niyazi Eruslu rüzgarı..

Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İTÜ Kimya Metalurji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi görevindeyken Yalova Üniversitesine rektör oldu..
Niyazi Hoca, son derece pratik zekalı, nüktedan, birisine cevap vermesi gerektiğinde dağarcığında sakladığı o zengin fıkraları ve misalleri harekete geçiren, önce kendisiyle dolayısıyla da çevresiyle barışık bir bilim adamı.. İftiharla söylüyorum ki, benim de 20 yıllık kadim dostum..
Eylül başlarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün YÖK’ün seçtiği adaylar arasından atadığı 23 üniversite rektöründen birisi oldu Prof. Eruslu..
23 üniversite içinde en çok başvuru Yalova Üniversitesine yapılmıştı..
Tamı tamamına 74 kişi..
Hoca önce bu 74 kişinin arasından ilk 3’e girdi.. Ardından da sayın Cumhurbaşkanı bu üçlünün içinden Prof. Eruslu’yu Yalova Üniversitesi Rektörü olarak atadı..
Prof. Dr. Niyazi Eruslu geçtiğimiz Cumartesi günü dostlarını Yalova’ya davet etti.. Yalova Üniversitesini ve bu üniversitede neler yapmak istediklerini davetlilere izah etti.. Bu davetlilerin arasında biz de vardık..
Bir deniz otobüsü dolusu davetli.. Yaklaşık 400 kişi..
İDO Yenikapı iskelesinden kalkan Deniz 0tobüsü Kadıköy’e uğradı ve oradan aldığı misafirlerle birlikte doğru Yalova!..
Kimler vardı Niyazi Hoca’nın davetine icabet eden?.. Kimler yoktu ki?..
İsimlerini hatırladıklarımı sizlere aktarayım..
Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve kafilemizin başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Yıldız Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan, Celal Bayar Üniversitesi Kurucu Rektörü Ümit Doğay Arınç, Tokat Gazi 0sman Paşa Üniversitesi Kurucu Rektörü, Mustafa Kemal Özsoy Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Borat, Prof. Dr. Halit Pastacı, Prof. Dr. Hüseyin Çakır, Prof. Dr. Yusuf Özertürk, Prof. Dr. Adnan Yüksel, Prof. Dr. Ahmet Apay, Prof. Dr. Yavuz Önol, Prof. Dr. Mustafa Nutku, Prof. Dr. Şefik Dursun, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Prof. Dr. Ekrem Manisalı, Doç. Dr. Süleyman Doğan, Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Av. Hamza Akbulut, Spor A.Ş. eski Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, eski milletvekili Hacı Biner, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Akbal, İSKİ Abone İşleri Daire Başkanı Temel Coşkun, hukukçu işadamı Av. Remzi Yedikardeş, İlahiyatçı Abdülhalik Selman, Yüksek Mühendis Cahit Atlı, Milli Değerleri Koruma Vakfı Genel Başkanı Altuğ Berker, Televizyon programcısı Servet Engin, Dr. Naim Memmi, Dr. Şaban 0dabaşı, yakın zamanda merhum İsmail Dümbüllü’nün yerini alacağı iddia edilen Talk Şov’cu Dr. Halil İbrahim Erbıyık, işadamı Mehmet Gürsoy, işadamı Eyüp Ataş, işadamı Abdurrahman Gözüoğlu, işadamı Abdullah Yanık, işadamı Mustafa Başaran, Mümin Karakaş, Lami Özey ve daha pek çok Prof. Niyazi Eruslu muhibbi..
Yalova’ya ayak bastığımızda açık bir hava vardı ancak daha sonra bol yağmur yağdı.. Kafilemiz otobüslere bindi ve doğruca yeşillikler beldesi Termal..
Termal’de içilen tavşan kanı çaylar ve kafiledekilerin birbirleriyle yaptığı samimi sohbet görülmeye değerdi.. Ardından doğruca öğle yemeğinin yeneceği kısa adı YADEM olan Yalova Dinlenme ve Eğlence Merkezine geçtik..
Rektör Prof. Dr. Niyazi Eruslu herkesi tek tek kucaklayarak karşıladı.. Kafileyi karşılayan sadece Eruslu Hoca değildi elbette.. Yalova’da görev yaptığı 5,5 yıllık süre içerisinde unutulmaz hizmetlere imza atan Vali Doç. Dr. Yusuf Erbay, Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, AK Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcil, İlçe Belediye Başkanları, Yalova AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muzaffer Karadeniz, İl Yönetim Kurulu Üyesi Özer Kaptan ve ismini bilemediğim Yalovalı gönül dostları da kafilemizi Yalova’da görmekten mutlu olduklarını hasbi bir biçimde dile getirdiler..
Vali, Belediye Başkanı ve diğer zevatın protokol konuşmalarından sonra sıra Niyazi Eruslu Hoca’nın slaytlı gösterisine geldi.. Hoca öyle bir sunum yaptı ki, geçmişte gerçekleştirdiği işlerden ve geleceğe ait hedeflediği projeksiyonları öyle bir sergiledi ki, inanın kimsenin çıtı çıkmıyordu..
Niyazi Hocanın konuşmasını sadece alkışlar kesiyordu..
“Yalova ilçelerine ve beldelerine Meslek Yüksek Okullarını mutlaka yapacağız” müjdesi, özellikle Yalovalı dinleyicilerin ilgisini çekti.. ..
Hocanın şu sözü herkese çok enteresan geldi; “Bize destek olan her kim olursa elimizi her zaman uzatırız, ama kim taş atarsa, bilinsin ki geçmişte de o atılan taşlardan çok inşaat yaptık!..”
Hele Yalova Üniversitesini sadece Türkiye’nin veya Avrupa’nın değil dünyanın sayılı üniversitelerinden biri durumuna getirmek için çalışacağını söyleyince, salonda kıyamet koptu..
Yalova Üniversitesinin tanıtım toplantısının ardından tüm davetlilere “Yürüyen Köşk” maketi hediye edildi ve misafirlere Atatürk’ün millete armağanı olan Yürüyen Köşk gezdirildi..
Ve ardından da yine Deniz 0tobüsüne binip doğruca ait olduğumuz yere, yani aziz İstanbulumuza geri döndük..
Netice-i kelam; Niyazi Eruslu Hocanın Rektörlüğünde kurulacak olan Yalova Üniversitesine sahip olan Yalovalıların ve o üniversitede ilim tahsil edecek olan gençlerimizin şanslı insanlar olduklarını düşünüyorum..
İnanıyorum ki, o üniversitede sadece ve sadece bilim egemen olacaktır.. Lüzumsuz ve boş işlere vakit ayrılmayacak, mesai harcanmayacaktır.. Demagoji yapılmayacaktır.. Nifak tohumları ekilmeyecektir.. Bir insanlık ayıbı olan “ikna odaları” kurulmayacaktır..
Ve de en önemlisi; “tek tipçi zihniyet” tarafından uzunca bir dönem gelişmesi ve büyümesi engellenen kıymetli millet evlatlarının şu bu sebeplerden dolayı harcanmasına müsaade edilmeyecektir..
Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve değerli ekibi, bunları gerçekleştirecek kabiliyette ve kararlıktadır..
Buna bütün kalbimle inanıyorum ve Hocaya başarılar diliyorum..
Allah yardımcıları olsun!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi