Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

İsrail’de ezan yasağı

İsrail’de ezan yasağı

Geçtiğimiz günlerde İsrail’de ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısı mecliste yapılan ilk oylamada kabul edildi. Oylamanın ardından kürsüye çıkan Arap Milletvekili AhmedTiybi ‘Ezan namaza çağrıdır, Netanyahu ve onun destekçilerine rağmen bu topraklarda yankılanacaktır” dedi. İslam toplumlarının liderleri ise İsrail’in bu tavrını sadece kınamakla yetindiler. 
 
İşgalci Siyonist odaklarının zulüm ve baskıları ile mücadele eden Filistin halkı İsrail’in bu kararına karşı tepkilerini dile getirdiler. Gazze’de İslami Cihat hareketi ezanın kısıtlamasını öngören yasa tasarısının onaylanmasına karşı düzenlenen gösteriye onlarca Filistinli katıldı.
 
Filistin Ulusal Konsey’inin yaptığı açıklamada, “bu karar, hoşgörü ve dinler şehri Kudüs’te yüzyıllardır yaşayan Filistinlilerin örfünü ve haklarını çiğnemek dünyadaki Müslümanların duygularını incitmek ve ibadet özgürlüğünün apaçık ihlal etmektir” dedi.
Unutmayın dinin sahibi Allah’tır.
 
Belki bugün Müslümanları sindirebilir, ezanın evrensel çağrısını yasaklayabilir ve yeryüzünde istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz. Peki, ezanın muhtevasını oluşturan o kutlu mesajı ne yapacaksınız? Onu ortadan kaldırmaya güç yetirebilecek misiniz?
İslam’ın şanlı mesajına karşı kin ve nefret besleyen zihniyetlerin ilk icraatı nedense Kur’an ve Ezan oluyor. Onlar ezanın bütün ruhları kuşatan engin mesajından korkuyorlar. Ey Müslümanlar biliniz ki, düşman önce sizin bedeninize değil gönlünüzde yeşeren imanınızı hedef alıyor. Yahudi ve Yahudi zihniyeti taşıyan kişileri asıl korkutan ezanın ihtiva ettiği kutlu mesajdır, yani müminlerin Allah’a münacatları, ona kulluklarını ikrar etmeleridir. İnananları camiye davet eden bu kutlu mesaj onların dünyasında gürültü kirliliğini olarak algılanıyor. Nitekim eli kanlı Netanyahu yaptığı açıklamada, “gürültü yaparak insanları rahatsız ettiği” iddiasıyla ezanın yasaklanmasını öngören yasayı desteklediklerini belirtmiştir.
 
Siyonist İsrail, Kudüs’te İslam’ın kutsallarını çiğneme, mescitlerin saygınlığını ortadan kaldırma ve bu toprakları ezandan mahrum bırakma niyeti ile bir araya gelip bu sembolleri ortadan kaldırmanın yollarını arıyor. Bölgede İslam kimliğini ortadan kaldırıp Yahudi kimliğini baskın hale getirmeyi ve bölgeyi tamamen Yahudileştirmeyi hedefliyor.
 
Müslümanların kutsalları keyfi uygulamalar üzerine kurulmuş siyasi hesapların kurbanı haline getiriliyor. Fakat biz şunu biliyoruz, kafirler istemeseler de Allah nurunu mutlaka tamamlayacak… Kafirler istemese de Allah iman sahiplerine hak ettikleri zaferi bahşedecek…!
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi