M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Batacaklar

Batacaklar

 

Avrupa Birliğini kurtarmak mümkün müdür?.. Sanmıyorum. Önümüzdeki birkaç yıl içinde AB dağılabilir. Nasıl dağılabilir? Eski Sovyetler Birliği gibi…
 
*
 
ABD parçalanabilir mi?.. Mümkündür. Mesela Texas bağımsız bir devlet olabilir. Her halükârda ABD, süper devlet olmaktan çıkacaktır.
 
*
 
Çin küçülebilir mi?.. Ne zaman, nasıl olacağını bilmem ama küçülecektir. Tibet ve Şarkî Türkistan bağımsız olacaktır.
 
*
 
Rusya Federasyonu dağılabilir mi?.. Dağılmaya mahkumdur. Ne zaman, nasıl olacak bilemem.
 
*
 
Kemalist ideolojinin geleceği nedir?.. İdeoloji olarak nostaljik taraftarları kalacaktır ama Türkiye üzerindeki hakimiyetini, vesayetini yitirecektir. Kemalizm özelleştirilecektir.
 
*
 
İsrail devleti ilelebet yaşayacak mıdır, yoksa ortadan kalkacak mıdır?.. 2022’ye kadar ortadan kalkacağını sanıyorum. İsrail tarihî bir ârızadır, devam etmesi mümkün değildir.
 
*
 
Birleşik Krallık (İngiltere) dağılacak mıdır?.. Evet, dağılacaktır. İskoçya ve Galler ayrılıp bağımsız devlet olacaktır. 
 
*
 
Üçüncü dünya savaşı kopacak mıdır?.. Bu gidişle kopacaktır. 
 
 
*
Şu anda Türkiye’nin önündeki en büyük tehlike nedir?.. Büyük İstanbul ve Marmara depremidir. Kesin tarih verilemez ama yakın olduğu söyleniyor. Hiçbir hazırlık yapılmamış, gereken tedbirler alınmamıştır.
 
*
 
Depremden sonra büyük bir devlet donanma ve ordu göndererek, yardım bahanesiyle İstanbul’u ve Marmara bölgesini işgal edebilir.
 
*
 
CHP’nin Türkiye’de iktidar olma şansı var mıdır?.. Darbe dışında yoktur. 
 
*
 
Türkiye’de yeni GEZİ kalkışmaları yapılabilir mi?.. Tecrübe edeceklerdir. 
 
*
 
İslam dünyası birleşecek midir?.. Üçüncü dünya savaşından sonra birleşecektir.
 
 
*
 
Bugünkü dehşet verici azgınlığın biteceğine inanıyor musun?.. İnanıyorum. Üçüncü dünya savaşı silindiri azgınları ezip geçtikten sonra…
 
*
 
Üçüncü dünya savaşında hangi silahlar kullanılacaktır?.. Klasik silahların yanında nükleer silahlar, kimyevî ve biyolojik silahlar.
 
*
 
Efsanevî haram servetlerin sonu ne olacaktır?.. Bir varmış bir yokmuş olacaktır.
 
*
 
Hilâfet kurulacak mıdır?.. Kurulacaktır. Âhir zaman Mehdisi Halife olacaktır.
 
*
 
Nasıl bir Halife?.. Râşid, âdil, fakih, muttaki, bilge, muktedir, mâruf ile emr ve münkerden nehy eden gerçek bir Halife.
 
*
 
Büyük hadiselerden sonra insanlık İslama girecek midir?.. İsa aleyhisselamın nüzulünden sonra gayr-i müslimler fevc fevc (akın akın) Müslüman olacaktır.
 
*
 
Katolik dini ve Papalık son bulacak mıdır?.. Romada büyük savaşlar yapılacak, şehir tahrip edilecek, çok sayıda insan ölecek, son Papa ağlaya ağlaya şehri terk edecektir.
 
*
 
Kudüs tekrar bir İslam şehri olacak mıdır?.. Olacaktır.
 
*
 
Siyonizm ideolojisi ve İsrail devleti Museviliğe ve Tevrat’a uygun mudur?.. Değildir. Neturei Karta hahamlarına göre her ikisi de küfürdür ve yıkılacaktır.
 
*
 
Reformcular, Mehdi zuhur etmeyecek, İsa aleyhisselam nüzul etmeyecek diyorlar?.. Bu onların kuruntusudur. Ehl-i Sünnet Mehdinin zuhuruna, İsa aleyhisselamın nüzulüne inanır. Bu konuda, inkar ve red edilemeyecek miktarda sahih hadis bulunmaktadır.
 
*
 
Mehdi saltanat sürecek midir?.. O, sultanlar gibi saltanat sürmeyecektir. Resulullahın Sünnetine uygun şekilde, lüks, israf ve şatafattan uzak sade bir hayat sürecektir.
 
*
 
Mehdi aynı zamanda müctehid olacak mıdır?.. Mutlak müctehid olacaktır.
 
*
 
Mehdi zuhur edince haşarat ne yapacaktır?.. Zir ü zeber olacaktır.
 
*
 
Bugünkü fitne fesat, fetret, kaos, anarşi devrinde ne yapmak gerekir?.. Fitnelere karışmamak, ilmihal ve ahlak kitaplarında yazılı emirleri yerine getirmek, yasaklardan uzak durmak, ilahî ve nebevî öğütleri tutmak, her hususta Allaha iltica etmek, Ümmet birliği içinde bulunmak, hayır hasenat yapmak gerekir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi