Kemal Belgin

Kemal Belgin

Talihsiz takımlar!

Talihsiz takımlar!

ÖNCE Fenerbahçe’nin maçları üç-beş kişiyle oynayışından söz edelim... Bu takım ki, düne kadar tribünlere taraftar toplamada birinciliği hiç bir rakibine bırakmamıştı. Ama özellikle bu sezon ortalama, büyüklerle oynanan maçlar hariç, altı-yedi bini geçemiyor. Bunun neredeyse yarısına yakını da alt yapılardaki öğrenciler ve velileridir. Acaba nedendir bu durum? Bu Nisan sonunda yüksek divan toplantısı vardır. Kim çıkar da bilgi ister diyelim, kürsüden konuşabilir ki? 
 
Hal böyle olunca da sahadaki futbol tabii ki rakip lehine avantajdır. Kim bilir belki de tribünden korkan hakemler için de. Hoş bu onlar için gerçek hakemliktir de... Neyse, bu defa rakip teknik direktörü cezalı olan Akhisar Belediyespor’du... Belli ki Fenerbahçe tutuk oyun yapısından, orta sahasının rakip eksiltmedeki gerek pas, gerekse driplingle fukaralık yaşadığını bildiğinden bunların hepsini kendileri yapmaya çalıştılar. Hatta topsuz koşularla boş alanlara kayarak oyuna çıkmada kendilerine rahatlık sağladılar. Fenerbahçe ise Aatıf’un topla rakip eksiltmedeki hünerinden ve de Lens’in çabuk kaçışlarından bir oyun planı yapmıştı. Alper ise en fazla gezinen oyuncu olarak rakibin yukarıda sözünü ettiğim planını bozacaktı. Savunma ki, herkes çok över, bu defa değişerek hücum yapmak üzere sahaya sürülen rakip karşısında çoğu defa yenik düştü. 
 
Maçın en çarpıcı ve önemli anları nelerdi peki? Kaleci Volkan kendisini geçen rakibini ceza alanı içinde formasından çekerek durdurdu. Durum nasıldı? Rakip topu kurtardığında kale bomboş idi. O halde bariz gol şansı vardı ve teknik karar penaltı, disiplin kararı ise kırmızı kart olmalıydı. Düşünebiliyor musunuz; yukarıda özetlemeye çalıştığım oyun kurgularında Fenerbahçe’nin bir de on kişi kalmasını... Acaba kaleye geçen yedek kalecinin yanı sıra kim çıkardı oyundan? Bence dört ihtimal vardı. Wan Der Wiel, Hasan Ali, Alper ve Aatıf... Bir hakemin maçın sonucunda etki etmesi de ancak böyle olur... İlla ki ofsayt gol vermek, ya da geçerli bir golü iptal etmekle olmaz...  Devam edelim... Geçen maçta Sow’un kalecinin kucağına giden şut Van Persie’ye takılıp gol olmuştu. Bu defa da Van Persie’nin şutu Sousa’ya takılıp gol oldu. Acaba emekli hocanın bir taktiği midir bu? Üçüncü maçı bekleyelim mi? Haaa bir de Akhisar cephesinden iki olay var. İkinci Fenerbahçe golünün asıl sahibi Olcan ve üçüncü golün sahibi de Lens’in üstüne boş topu vuran sol arka kanat adamı idi.
 
Toparlarsak, bir gün önce Trabzon’da oynanan maçı izledikten sonra bu oyun size tat verdi mi? Vermeyeceğini tahmin edenlerden de, bedava veya paralı toplam,  sadece 7 bin küsur kişi vardı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi