Aziz Üstel

Aziz Üstel

Yol kazası değil, facia!

Yol kazası değil, facia!

Galatasaray iyi yönetilmiyor, “Dursun Özbek’le bu iş olmuyor” diye diye dilimde tüy bitti. Özbek ve yönetiminde futboldan anlayan bir kişi bile yok. Üstelik bu arkadaşlar yöneticilikten de anlamıyor.

Sezon başında Riekerink’le bu işin olmayacağını herkes biliyordu. Ama başkan Dursun Özbek ve yönetimine bir türlü anlatamadık. Zaten anlamak da istemediler. Her fırsatta öne UEFA Finansal Fair-Play kurallarını sürdüler, “Elimiz kolumuz bağlı” dediler. El oğlu onların harcadığı paranın dörtte birine takım kurarken, Özbek ve yönetimi har vurup harman savurdu.

Başkan, Başakşehir yenilgisi için “Yol kazası” diyor. Yahu sezon başından beri “Şampiyonluk için oynuyorum” diyen bir takımın 8 tane yol kazası olur mu? Yol kazası dediğin hadi 2-3 olur. 8 olursa buna facia denir. 

Hani bir söz vardır, “Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur” diye.. En sonki Başakşehir maçı buna en güzel örnektir. Başkan Dursun Özbek herhalde skor için “Yol kazası” dedi diye düşünüyorum. Yenilgiler için değil.

Galatasaray hiçbir dönemde böylesine aciz durumlara düşmemiş, taraftarını camiasını böylesine umutsuzluğa sürüklememişti. Galatasaray’da sorun teknik direktör Igor Tudor değil. Futbolcuların büyük bir bölümü Galatasaray formasının değerini kutsallığını anlayamamış olması. Yönetim öylesine futbolcular getirdi ve onlara öylesine paralar saçtı ki, işte sonunda ortaya koydukları oyunla takke düştü kel de göründü.

Başkan Dursun Özbek şimdi Fenerbahçe derbisini hedef olarak görüyor ve gelecek sezon Galatasaray’ın Avrupa’da olacağını iddia ediyor. Galatasaray böylesine oynar, futbolcular böylesine vurdum duymaz olur, İgor Tudor da saçmalıklarına devam ederse, Cim-Bom Avrupa’yı da ilk üçü de biraz zor görür kanısındayım.

Evet Fenerbahçe galibiyeti Galatasaray’ı üçüncülük için ayağa dikebilir. Bu son şanstır da. Bu şansın iyi kullanılması gereklidir. Ancak takım o görüntüyü, teknik adam da o güveni vermiyor ki. 

Yalnız şunu da belirtmekte yarar görüyorum. Başkan Dursun Özbek’i ve eşini telefonla arayıp tehdit etmek, küfür etmek de neyin nesi oluyor? Galatasaray Başkanı’na kimse küfür de edemez, tehdit de. Yapanlar ise gerçek Galatasaraylı olamazlar... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi