M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Veyl Onlara!

Veyl Onlara!

Durum çok iyidir, toplum çok düzgün ve sağlıklıdır, Müslümanlar pek sâlihtir, her şey gül pembedir, nurlu ufuklara dört nalla koşulmaktadır edebiyatı yapan adamı gözüm görmesin!.. 
Âhir zaman fitneleri ayyuka çıkmış, fitne fesat yangınları ufukları sarmış, bin türlü azgınlık açık ve yaygın hale gelmiş ve o hâlâ her şey yolunda edebiyatı yapıyor.
Söyledikleri içinde bir söz doğrudur: İstikbal İslam’ındır…
 
Mehdi zuhur edecek., İsa aleyhisselam nüzul edecektir ve zamanı gelince Altın Çağ başlayacaktır ama…
Ama ama ama…
Dünya tepetaklak olacak… Üçüncü cihan savaşı kopacak… Ortadoğu’da melhame-i Kübra olacak… Yer yerinden oynayacak… Deccalla yapılacak savaş… Deccalın öldürülmesi… Nükleer, kimyasal, biyolojik silahlar… On milyonlarca insan kırılacak, ağır şekilde hastalanacak… Kıtlıklar, iğtişaşlar (mânasını bilmeyenler lütfen sözlüğe baksın), büyük göçler, Roma’nın tahribi, papalığın son bulması, ABD’nin, AB’nin, Rusya Federasyonunun çöküşü… Çin Çin Çin… Tağutî ve şeytanî madde medeniyetinin yerlere serilmesi… Paganların büyük hezimeti… Müslümanların çekeceği çileler, maruz kalacağı kıyımlar…
 
Bütün bunlardan sonra düzelme başlayacaktır.
Bozuk düzen ve sistemlerin haram rahtlarını yiyenler, haram ganimetlerini devşiren münafıklar, fasıklar, facirler; rezil, rüsvay, perişan ve helâk olacaktır.
Veyl faizcilere!... Veyl zinacılara!... Veyl tüketim toplumu sarhoşlarına!.. Veyl gözü doymaz kuduz rantçılara!..
 
Siz, Muhbir-i Sâdık’ın (Salat ve selam olsun ona) âhir zamanda Kostantaniyenin elden çıkacağını ve sonra (sulhen, müzakere ile) tekrar feth edileceği hadisini duymadınız mı?
Âhir zaman fitnelerine, lüks lokantada yenilen israflı bir yemek kadar önem vermeyenler, yazıklar olsun size!
 
Mehdi zuhur edecek, İsa aleyhisselam nüzul edecek ve bizim ehl-i rahat ve keyf yan gelip yatacak, zevk ü sefasını sürecek… Korkarım bu münafıklar, Mehdi hilafetinde de haram rant yiyip şişeceklerini sanıyorlardır. 
İman elden gitmiş, din elden gitmiş, Şeriat elden gitmiş… Günahlar, bid’atler, azgınlıklar sel olmuş… Bizimkilerin kılı kıpırdamıyor.
 
Namaz terk edilmiş… Büyük sayıda insan şehvetlerine uymuş… Bir kısım kadınlar ve kızlar zıvanadan çıkmış… Faiz kanun olmuş… Zina serbest… Seks köleliği yasallaşmış… İçki seller gibi akıyor… Kumar, lotarya, uyuşturucu, piyango… 
Kur’an, Allahın indirdiği ile hükm etmeyenlerin kafir, fasık ve zalim olduğunu açıkça bildiriyor.
Yüz desibel şiddetinde sabah ezanları okunur, camiler boş.
 
Ümmet birliği elden gitmiş, Müslümanlar, birbirinden kopuk binlerce cemaate, tarikata, hizbe, fırkaya, kliğe ayrılmış.
Ümmetin başında İmam, Emîr veya Halife yok. Kimin umurunda.
 
Resulullah (Salat ve selam olsun ona) “Zamanındaki İmam’a biat etmeden ölen kimse, sanki cahiliyet ölümü ile ölmüş olur” buyuruyor. Bu tehditten korkan var mı?
Para, mal, zenginlik, kazanç, lüks, konfor, şatafat, aşırı tüketim, türlü türlü statüler ana değerler haline gelmiş.
 
Bu ülkenin yüzde 99’u Müslümandır yalanı…
Topyekun bir İslamî ıslah planı, projesi, programı yapmazsak, bu planı hayata etkili şekilde tatbik etmezsek; çok sıkıntılar çekmeye, büyük kayıplar vermeye mahkumuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi