Halil Mert

Halil Mert

Referandum dersleri-1

Referandum dersleri-1

Ülkem bir referandum sürecinden geçti.

Sayın Cumhurbaşkanımızın emekleri, 15 Temmuz İhanet Darbesi sonrası halkın üzerindeki etkisi, AKPARTİ+MHP+BBP bir yana, diğerleri binbir siyasi parti ve ezeli düşmanlarımız bir yana. Terör örgütleri, Batı!… Aslında resme baktığınızda işin ne kadar zor olduğu görünüyor. Resmin bir yönü böyle.

Diğer yönü ile baktığınızda AKPARTİ oyları %50, MHP oyları %13, BBP oyları % 1.. Toplamı % 64 ediyor. Bir de HDP ve PKK baskısından kurtulan vatansever Kürt seçmenler var. % 4 onları eklesek tamamı % 67-68 gibi bir EVET tarafı vardı aslında.

 

Referandum bitti.

Temeli de R. Tayyip ERDOĞAN taraftarlığı ve karşıtlığı üzerinde şekillenmiş görünüyor.

 

Referandum sonucunu gören AKPARTİ taraftarları hemen MHP seçmenini suçladılar.. Şimdi durun bakalım..

Abdullah GÜL “evet” mi dedi? Ya Davutoğlu? Bakın bakalım Konya ve Kayseri’de oylara.. Peki parti içindeki kripto FETÖ Militanları? Hayır! Partinin kurucularından kaçı destek verdi? Kaçı mitinglere katıldı? Ya büyük şehirlerin durumu? Ankara, İstanbul?

 

Peki, seçime şaibe karıştıran oy pusulalarını mühürlemeyen Sandık Başkanları! Kim bunlar? Bu örgütlü davranışlarının arkasında kim var? Kimler bu işe alet oldular? İlgili sandık başkanları özel olarak incelenmelidir.

 

AKPARTİ içinde bir de İslamcı görünümlü bölücüler var. Bunlar Kürtçü!..

Adamlara diyoruz ki; Referandumda “EVET”in öne geçmesinde en büyük pay, PKK ve HDP baskısından kurtulup devletimizin ve Milletimizin yanında kanaat ifade eden Kürt Seçmendir. Allah hepsinden razı olsun. Adamlar buna rağmen diyorlar ki; “MHP ile birlikte olmak bize oy kaybettirdi.” Bunlar da ayrı fitne ve ihanet şebekesidir. Oysa tam tersi, Devlet BAHÇELİ’nin tutarlı duruşunu övmeyen, MHP’ne sempati duymaya başlamayan devlet yanlısı ve dindar Kürt yok denecek kadar az. Aynı şekilde MHP’nin tabanında da geçmişte HDP’ne oy vermiş seçmene karşı ciddi bir yumuşama var. Yani, Milli Cephe bir araya gelmeye çalışıyor. Ama oyunbozan bin çeşit. Dikkat etmeliyiz. Bu tarz sinsi ihaneti de dışlamalı, söküp atmalıyız.

 

Ey Milletim. Şeffaf siyasi yapılardan, STK ve diğer şeffaf yapılardan korkmayın. İkiyüzlü, sinsi her türlü yapıdan korkun ama. Tanıdığımız FETÖ mensuplarının tamamı taaaa fizanlardan gelip “Hayır” oyu kullandı. Cezaevlerinde de durum aynı. Ya kışlalar? Kışlalarda da durum benzer. Muvazzaf Askeri personelin oy ortalaması “EVET” %20-30 arası. Ankara’da, İstanbul’da kamu personelinin yoğun bulunduğu bölgelerdeki oy oranları da düşündürücü. Kamu kurumlarında çalışanlar halka karşı ve halktan kopuk olmasalar toplumun oy ortalaması ile arasında bu kadar büyük fark olur mu? Devletimizin birinci sorunu bu.

 

Zor günler geçiriyoruz. Gerek AKPARTİ, gerek MHP teşkilatlarını ve tüm mensuplarını ciddiyetle gözden geçirmelidir. Mevcut Milletvekilleri ve Belediye Başkanları aynı şekilde. FETÖ mensuplarından geri adım atan, pişmanlık duyan kamu personeli hemen hemen hiç yoktur. Sivil zemindekiler de fırsat kollamaktadırlar. Devletimiz ve yöneticiler birçok şeyi gözden geçirmeliler. Personel rejimini yeniden planlayıp en kısa zamanda devleti bu kadrolaşmış akreplerden kurtarmalıdırlar. Malum gelebilecek bir darbe tehdidinin olduğunu İstanbul Başsavcılığı yeniden hatırlattılar. Rakamlar ortada. Bylock kullandırmadıkları, darbeye sokmadıkları tespitli o kadar çok adam var ki daha. Referandumdaki sonuçlar da bunun göstergesi aslında.

FETÖ, ETÖ ve Ulusalcılar özellikle TSK’nde beraber hareket etmektedirler. Bunlara çok dikkat edilmelidir. Personel atamalarında temel kriter SADAKAT olmalıdır. Sonra LİYAKAT ve EHLİYET aranmalıdır.

 

AKPARTİ, MHP ve BBP yakınlaşması tabana yayılmalıdır. Özellikle personel istihdamında yerel yönetimler kaynaşmaya katkı sağlamalıdır. İktidar partilerine çöreklenen iffetsiz, menfaatperest ve ahlaksız adamlarla, sinsi yapıların mensupları tasfiye edilmeli ve etkisizleştirilmelidir.

 

Doğu Anadolu’da terörle mücadele artarak devam etmelidir. FETÖ mensubu hainler kendi İçişleri Bakanımıza “KATİL” diyecek kadar şerefsizleşmiş durumdadırlar. Namussuz adamlar!.. Helikopterimizi vurup, 15 subayımızı şehid edip, 20 yıldır yurdumun dağlarında gezen terörist başıdır KATİL… Katil, halkımıza bombalayan mensubunuz hainlerdir. Katil, halkına ateş ettiren elebaşınız Fethullah Papazıdır.

 

Referanduma bir hafta kala eyalet muhabbeti yaparak ortalığı ve hepimizin kafasını karıştıran Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, SP Genel Başkanı, Fehmi Koru vb. İngiltere’nin suyunu içmiş her türlü şaibeli adam mercek altına alınmalıdır. Nerelerde nasıl işler yaptılar, kullanıldılar? Varsa bir şeyler geçmişlerinde deşifre edilmelidirler. Tabii bunlara diğer siyasiler de dahil.

 

Ey Büyük Milletim. Üzülme!..

Sen bağrından çıkardığın kendin gibi mazlum bir adamı birileri “Muhtar bile yapmamaya azmetmişken” Devlet Başkanı yaptın.

% 51,4 ile % 3 ve 1.380.000 oy farkı ile yeni sisteme geçildi. Fark küçümsendiği gibi az değil. İngiltere’de 500.000 oy farkı ile AB’nden çıkılıyor. Sakın zaafa düşme. Anayasa gereği, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için gerekli desteği verdi halkımız. Şimdi çok çalışma zamanı. Ayrıca şer odaklarına karşı kavga ve mücadeleye de devam. R. Tayyip ERDOĞAN ve Devlet BAHÇELİ yalnız bırakılmamalıdır. Derdimiz büyüktür ve kuşatılan coğrafyamızda iş çok ciddidir. Büyük Ülke, Büyük Devlet olmanın bedeli vardır. Sevdalarımız büyükse, hedeflerimizin uzak hedeflerse, çok çalışmak, sabırla koşmak gerekmektedir.

Yorulmak bilmeyen bir siyasi liderimiz var. Bilin ki, bu mazlum milletten başka kimsesi de yoktur. Gerek darbe, gerek referandum sürecinde bunu gördünüz. İyi günler için çok çalışmak, kenetlenmek ve ihlâsla yürümek gerekmektedir.

 

Her siyasi gurup önce kendi içindeki ihaneti ve safraları atmak zorundadır. Halkımızın asıl beklentisi bu yöndedir. Dış güçler referandum sonucunu kabullenmişlerdir. Biliniz. Çağdaşlık ve demokrasi ise kriter, % 51,4 iyi bir sonuçtur.

 

Kahramanlık Türküsü

 

Gazi alperenler işe koyulun

Gayrı söze vakit az verilmeli

Bidevi atlara rüzgârca soluk

Ve yıldırımlarca hız verilmeli

 

Şanlı kitap önderimiz kılındı

İman sancak gönderimiz kılındı

İklim-i Rum, minderiniz kılındı

Ol mindere kavi diz verilmeli.

 

Barak Baba, Sarı Saltuk orada,

Hacı Bektaş Veli, Taptuk orada,

Bir mübarek vatan yaptık orada,

Ki, bir can dilerse bin verilmeli.

 

Töre, nizam, yol ve yordam her kula

Usul, erkân, edep, erdem her kula,

Yirmidört saatte her dem her kula,

Allah’ın buyruğu uz verilmeli.

 

İnatla girmeyin soy sop faslına

Kurtsa kurt itse it döner aslına

Rum ülkelerinde Oğuz nesline

Peygamber kavlince öz verilmeli.

 

İçinde olanlar bir nebze iman

Gönlünü mazluma eder süt liman

Halkı ayırmadan kâfir Müslüman

Açsa aş, açıksa bez verilmeli.

 

Bu kılıçlar iller fethi içindir.

Bu kitaplar diller fethi içindir.

Türküler gönüller fethi içindir.

Cümle ozanlara saz verilmeli.

 

Kartal yuvasıdır Söğüt’te burçlar,

Devletin zırhıdır sınırda uçlar,

Gazi Osmanlara zağlı kılıçlar

Yunus Emrelere söz verilmeli...

 

N. Yıldırım GENÇOSMANOĞLU (Ruhun şad olsun.)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Mert Arşivi