M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Hangi Gerçek?

Hangi Gerçek?

BU memlekette ve insanlık âleminde birbiriyle uyuşmayan ve bağdaşmayan ne çok gerçek var. Bunların biri asıl gerçek ama hangisi olduğunda ittifak yok. Ben doğru, asıl, hakikî gerçeğin İslam olduğuna inanıyorum. Bu konuda çok güçlü delillerim var. Herkese laf anlatmak mümkün değil, dinlemezler. 
**
 
Hangi İslam?.. Gerçek İslam… Kur’ana, Sünnete uygun İslam… Fırka-i NâciyeEhl-i Sünnet ve Cemaat İslamı…
**
 
Maksat bir amma rivayat muhtelif… Gerçek İslamı bulmak, bilmek, anlamak, öğrenmek konusunda en iyi yol, gerçek din alimlerine, kâmil mürşidlere tâbi olmaktır.
**
 
İslam’ı Müslüman arivistlerden (ikbal avcılarından), din sömürücüsü haşarat ve eşkıyadan öğrenenler yanılmaya mahkumdur.
**
 
Din ticareti, mukaddesat bezirganlığı yapanlar İslamı anlayamazlar ve anlatamazlar.
**
 
Türkiyenin kurtuluşu İslamı doğru olarak bilmek ve hayata doğru olarak uygulamakla mümkün olur. Başka kurtuluş yolları çıkmaz sokaktır.
**
 
İslam şemsiyesinin altında, ehl-i zimmet gayr-i müslimler de barış, adalet, huzur; can mal ırz nesep emniyeti içinde yaşayabilir. 
**
 
Teröristlerin, neo-haricîlerin, kırıcı dökücü aktivistlerinİslamı gerçek İslam değildir.
**
 
İnsan fıtratına ve dünyanın yapısına uymayan bütün gerçekler, bütün dinler, bütün ideolojiler, bütün felsefî sistemler bâtıldır.
**
 
İslamın bir dünya nizamı olduğunu kabul etmeyenler, din sadece bir vicdan işidir diyenler sapıktır. (Onlar dindar Müslümanlara gerici, çağdışı diyorlar da, biz onlara niçin sapık diyemeyecekmişiz?)
**
 
Her Müslüman anne baba çocuklarını İslam dininin öğretilerine göre, onları iyi Müslümanlar ve iyi insanlar olarak yetiştirmekle yükümlüdür. Bu vazifelerini yapmazlarsa çocuklarına ve Ümmet’e hıyanet etmiş olurlar.
**
 
İslamın talimatını ve âhireti ikinci plana atarak, çocuklarını sadece ileride çok para kazansınlar, lüks bir hayat sürsünler, keyf çatsınlar niyetiyle yetiştirenler sapıktır.
**
 
İslam dininin önündeki en son, en büyük engel cahil Müslümanlardır.
**
 
Cahil Müslümanları uyandırmayan, aydınlatmayan, bilgilendirmeyen, doğru yola kılavuzlamayan; alimler, bilenler, ziyalılar büyük vebal ve sorumluluk altındadır.
**
 
Allahtan başka tanrı olmadığına ve Muhammed aleyhissalatüvesselamın O’nun kulu ve Resulü olduğuna iman ettiği halde; bütün Müslümanların tek bir Ümmet olduğunu kabul etmeyen, kendisini bu Ümmet’in bir üyesi olarak görmeyen Müslüman çok eksik bir Müslümandır.
**
 
Oğullarını kızlarını, genç nesilleri gerçek İslam mekteplerinde iyi, güçlü ve vasıflı Müslümanlar olarak yetiştirmeyen bir toplum mânen intihar etmiş olur.
**
 
Kadınları erkekleşen, erkekleri kadınlaşan bir İslam toplumu yıkılmaya mahkumdur.
**
 
Gelecek İslamındır, İslam güneşi tekrar doğacaktır ama büyük savaşlardan, Melhame-i Kübralardan, korkunç kıyımlardan, akıl almaz tahribattan sonra. Vazifelerini yapmayan birtakım tembeller oh kekâh yan gelip yatacak, keyiflerine bakacak ve Altın Çağ onlar yatarken geliverecek… Kimse bu kuruntulara kapılmasın.
**
 
Bu zamanın sahte Müslümanları, din sömürücüleri, mâceraperestaktivistler, yiyici arrivistler Mehdi zamanında çok zorlanacaklardır.
**
 
Kur’ana, Sünnete aykırı kötü küfür düzenlerine iyi diyenler sapıktır.
**
 
Kendilerini ismet sıfatıyla muttasıf mâsum kimseler olarak görenlerin ve gösterenlerin küfre düşmelerinden korkulur.
**
 
Hayatın gayesi zengin olmak, lüks ve konfor içinde yaşamak, nefs-i emmâresinin isteklerine uymak değildir. Varoluş hikmetini bilmek ve Yaratıcının rızasına uygun bir hayat sürerek ebedî saadete kavuşmaktır. 
**
 
Bir tek uyanık, aydınlanmış, âlim, ârif, bilge, firâsetli, yüksek ahlaklı, yüksek karakterli, muhlis, muslih, Allah’ın nuruyla gören, faziletli, meziyetli, güçlü, sabırlı, azimli (16 sıfat zikr ettim) Müslüman, bin cahil Müslümandan evlâdir (yeğdir).

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi