Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Kardeşimle hasbihal

Kardeşimle hasbihal

Arkadaş! Ait olduğun saf ne olursa olsun seninle insanlıkta kardeş değil miyiz? Biliyorsun, acıda ve neşede de ortaklığımız var. Senin sokağına uğrayan acı ile ben de akrabayım. Senin sokağına uğrayan yoksunluk ve mahrumiyetle ile ben de akrabayım. Ait olduğumuz kafile farklı olsa da üzerinde yaşadığımız toprak parçası, nefes nefes soluduğumuz hava ve insani ihtiyaçlarımız hep aynı.
 
Seninle aynı kulvarda yer almayabiliriz ama unutma ki, aynı gemide ilerlemekteyiz. O nedenle bu gemiyi korumak ve kollamak gibi bir yükümlülüğümüz var. Yolculuk esnasında gün olur ekmeğimizi gün olur acımızı gün olur neşemizi paylaşabiliriz. Farklı bir gözlükle baksak da hayata, geminin kurallarına uymak zorunda olduğumuzun farkındayızdır. 
 
Arkadaş mademki aynı gemide seyahat etmekteyiz öyleyse birbirimizin elinden tutmakla yükümlüyüz.
 
Hayata benimle aynı gözlükten bakan yol arkadaşım dava kardeşim! Seninle olan akrabalığım ise kan kardeşliğinden daha da öte bir şey. Seninle aynı yükü taşıyor ve aynı hedefe doğru koşuyoruz lütfen elimden tutar mısın?..
 
Yükümüz ağır biliyorsun ve bu gemi bedenimizle birlikte yükümüzü de taşıyor. Yol o kadar uzun değil fakat epey meşakkatli öyle değil mi?. . Sırtımızda ne götürdüğümüz ya da ne taşıdığımız önemli burada. Yükümüzün ne olduğu ne kadar olduğu önemli!
Kimimiz katmerleşmiş acıları taşımaktayız, kimimiz derin bir özlem ve bir damla göz yaşı, acıdan oluşmuş bir kap… Kimimiz hiç işe yaramayacak birkaç söz, bir tutam yalan, bir sahte bakış, kimimiz ise güneşten bir lahza ışık taşımaktayız sırtımızda… Hangimiz neye talip olmuşsak onunla çıkmışız yola. Yol o kadar uzun değil fakat oldukça meşakkatli… Tıpkı senin gibi ben de yol yorgunuyum ve attığım her adımda senden güç almaktayım…
 
Yolumuz kısa fakat yolculuk meşakkatli kardeşim… Gemi yavaş yavaş ilerken senden de benden de bir şeyleri alıp götürüyor. Gençliğimizden, sağlığımızdan, vaktimizden bir şeyler eksiliyor farkında mısın? 
Yolculuk kısa fakat yol meşakkatli elimden tutar mısın?
 
Gemi iyilikle kötülüğün yarışına şahitlik ediyor. Sen bu yarışta nerede ve hangi noktada durduğunun farkında mısın?
 
Seninle sadece kardeş değil, aynı zamanda yol arkadaşıyız. Bu yolculukta benim sırdaşım ve destekçim olur musun? Düştüğümde elimden tutup kaldırmaya güç yetirebilir misin? Hatalarımı iyileştirmem için yardımcı olur musun? Eğer seninle iyilik ve erdemde yardımlaşabilirsek emin ol ki bu yolculuk bize hiç ağır gelmeyecek ve karşımıza çıkan bütün engelleri bir bir aşacağız. Bundan emin olabilirsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi