Kemal Belgin

Kemal Belgin

Advocaat fal mı bakıyor?

Advocaat fal mı bakıyor?

Yazıya önce Fenerbahçe Teknik Direktörünün düştüğü hatalarla başlayayım... Ozan’dan sağ bek olmayacağını ona birileri de söylememiş anlaşılan... Örneğin kulübede oturan ünü(!) bir sivil var, Aziz Bey’in bir türlü vaz geçemediği... Neyse, Ozan’ın Milli Takım’da da bu yerde denendiği ve verim alınamadığını bilmeyen var mı? Emenike’den santrfor olur mu hiç? Sadece ve sadece deplasmanda, daha çok savunmada kalınacağı programlanmış oyunlarda belki de... Ama iç sahada asla... Devam edelim... Sow’u Fenerbahçe bayağı fahiş fiyatla satmıştı. Alanlar bir sezoncuk sonrasında neden acaba bedava kiraladılar? Sow’dan hiç kenar oyuncusu olur mu? Ortada, şayet ayakta duracak hali  varsa, tamam... Koca oyunda ayağına sadece bir kere top değdi... Lens’i neden alıyorsunuz dışarı? Yoksa sizin Şampiyonlar Ligi ön elemesi için hiç bir iddianız veya hedefiniz mi yok? Anlaşılan o ki kupayla hem Aziz Bey müritlerine “İşte bu sezon da kupa var” dedirtecek formüller peşindesiniz. Ya da size bu talimat verildi... Salih, Stoch, sonradan oyuna giren Volkan Şen, sezon bitmiş ancak hatırlanmışlar... Sahi büyük kozunuz Van Persie üstatları oyuna neden girmedi acaba? Yoksa da Yalçın-Epureanu ikilisine karşı mı oynatılacak yoksa? İşte Fenerbahçe’nin hali buydu.
 
Ya karşı taraf... Önce hemen şunun altını çizelim, El Kabir hariç bütün oyuncuları teknik kapasite ölçümünde Fenerbahçe’den öndeler... Rıza hoca bütün takımların dışladığı Salih’ten ciddi bir tandem oyuncusu icat etti. Hoca budur işte... Hoş lig sonlarını iyi getiremez ama bu defa elindeki kadroda Eto’o diye bir gerçek futbol sanatkârı var. Hem oynuyor o yaşına rağmen, hem de ders verir nitelikte takımı oynatıyor. Ön liberolar harika... Hem teknik, hem yıpratıcı, hem de oyunun iki yönünü oynayabiliyorlar. Deniz Kadah’ın biraz daha eğitime ihtiyacı var. Savunmanın tamamı büyük futbol bilginlerinin(!) dışladıklarından kurulu... Antalyaspor, şayet üç kadar akılcı takviye yapılırsa, o güzelim stadı ile önümüzdeki sezon bir Başakşehirspor ve eskinin Bursaspor’u rolüne rahatlıkla soyunur. Baksanıza; oyuna sonradan girenler kadar hangi takımda alternatif var ki? Yeter ki, Eto’o Rıza hoca ile el verip devam etsin... 
 
Maçı kim mi kazandı? Eh, takım olanı tabii ki...
Başakşehirspor da bu maçtan üç saat önce çıktığı Gençlerbirliği oyununda ter döktü. Ankara takımı Rantie diye bir adam vardı, galiba İngiliz liginden gelmiş, alıyor, taşıyor, geçiyor ve gol atıyor. Demek ki Serdar sakat olmasa cumartesi saat 18.00 sıralarında lig bitecekti. Yani en üst sırası ile... Ama Abdullah Avcı’nın elinde de ne gelirse gol olan Pektemek var, hiç oynamadan, koşarak sadece... Herkes haftaya Trabzonspor var diyor... Takvimde öyle de, acaba sahada ne var?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi