Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Pozitif odaklı kişiler

Pozitif odaklı kişiler

Organizmalarla ilgili heliotropik etki diye bir kavram var. Buna göre bütün canlı organizmalar yaşamlarını sürdürebilmek için ışığa yönelir ve buradan ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırlar. Bahçenizde yetiştirdiğiniz bitkilere baktığınızda bunu daha bariz görebilirsiniz. Rabbimiz bütün varlık alemini rahmeti ile kuşatmakta ve şuursuz olan bitkilere güneşe dönme kabiliyeti vererek onların ihtiyaçlarını karşılamaktadır. 
 
Hayata olumlu bakabilen pozitif insanların bazı özellikleri de yönlerini ışığa dönen bitkiye benzer. Onlar iletişim halinde oldukları kişilerin olumlu özelliklerini ortaya çıkarır ve ortamı pozitif hale getirirler. İnsanların neşesini kaçıracak tutum ve davranışlardan kaçınır, herhangi bir kriz ortaya çıktığında nasıl davranmaları gerektiğini bilirler. Proaktif kişiler hayata gerçekçi bir gözlükle bakarlar fakat hiçbir zaman insanları rencide etmez onların üzerinden paye kazanmaya çalışmazlar.
 
Pozitif odaklı kişiler Allaha sarsılmaz bir imanla bağlıdırlar. Onlar herhangi bir olumsuzluk yaşadıklarında suçlu arayışına girişmezler, bunun bir imtihan olduğunu kabul eder ve çözüme nereden ulaşabileceklerini araştırırlar. Ortamı boğucu hale getirmez aksine sakinleştirir ve insanlara umut aşılarlar. Bu insanlar hayatta karşımıza çıkabilecek her sorunun bir de çözümünün olduğunu bilir ve insanlarla ilişkilerinde çözüm odaklı olmaya çalışırlar.
 
Pozitif odaklı kişiler metanetli ve sabırlıdırlar. Yaşanan olayları bir kitap gibi okur, yüzlerini geçmişe değil geleceğe çevirirler. Pişmanlıkları vardır, hatalarını kabul ederler böyle durumlarda keşke demek yerine tövbe eder ve Allah’tan yardım isterler. Yapılan her işte Allah’ın rızasını arar ve olayların içindeki hikmeti okuyup içselleştirmeye çalışırlar. Onlar için hayat denilen şey, iyiliğin yayılması için gösterilen çabanın adıdır. Onlar için aslolan iyiler kervanında yol alabilmektir. Yani Cennet ehli olmak ve bu yolda ilerlemek…
 

BİR KAÇ SÖZ

İman kişiyi özgürlüğe taşıyacak en etkin güçtür. 
Allah’a inanan kişi, insana ve eşyaya kul olmaktan kurtulur ve gerçek özgürlüğe ulaşır.
Allah’a inanan kişi, hürriyetinin önünde ne kadar engel varsa bir bir aşar ve kanatlarını çırparak ufuklarda doğru yol alır. 
O en değerli şeyin insan olmak ve insan olarak kalabilmek olduğunun farkındadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi