Kemal Belgin

Kemal Belgin

Maçlar başka, bunlar başka...

Maçlar başka, bunlar başka...

Maçların kritiğini yapıyoruz... O iş bittikten sonra haftanın içinden çarpıcı gelişmeleri satırlara döküyoruz.
O halde başlayalım... Vakıfbank kadın Voleybol takımı bir ay içinde, evet sadece bir ay içinde, hem Avrupa Şampiyonu, hem de Dünya Şampiyonu oldu. Ben ülke sporunda böyle bir başarıyı hatırlamıyorum. Bu takımın yöneticilerini, antrenörü Guidetti’yi ve bütün elemanlarını yürekten kutluyorum. Şimdi beklediğim odur ki, ülkenin en büyük makamında bu gurur verici zaferleri kazananlar ağırlansın, madalyaları verilsin, belki de onlar için bir anıt da dikeriz. Dikmemiz analarının ak sütü gibi helaldir.
***
 
Bizim ligde Antalyaspor diye bir takım. Bu takım iki veya üç yerinde takviye ile gelecek sezon, tabii ki Rıza hocayla, şampiyonluğa oynamalıdır. Çünkü bu takımın teknik kapasitesi hiç bir takımda yoktur diyebilirim. Bir de şahane statları oldu. Tribün kalabalıkları ile sahaya yansıtacakları futbol aklı bir Bursaspor, hatta içindeki günlerde şampiyonluk heyecanı yaşayan bir Başakşehirspor neden olmasın? Hele hele Eto’o gibi bir kaptan, oyunu tezgâhlayan ve kendisi de sapına kadar oynayan yıldızı da olduktan sonra...
***
 
Bizim büyük takımlarımızda, hadi şampiyonluk yaşamışlarda, ne yazık ki aşağıda isimlerini yazacağım tek bir santrfor bile yok. Gençlerbirliği’nde Rantie, Alanyaspor’da Vagner Love, Antalyaspor’da Eto’o, Karabüksporlu Selezniov, Gaziantepsporlu Gilas... Bir de önemli bir yeri bu oyuncuların... Acaba kaçar paraya geldiler bu takımlara? Bizim büyüklerde çuvalla para alanların hepsinden daha iyi değiller mi? Zaten bir tanesi gol kralı olmak üzere... Vah benim futbolum vah!
***
 
Birileri tuttu, son üç maç aynı gün ve aynı saatte oynansın diye feryat etti ekranlarda... Yahu biraderler, dünyanın hangi ülkesinde üç hafta kala sizin üzerinde durduğunuz bu saçmalık gündeme gelmiş ki? Bizde zamanında böyle bir rezillik yaşanmış, sonralarında ise, kim bilir belki de dışarıdan bir uyarı geldi, kafalar değişmiş ve ancak son hafta, o da birbirine bağlı maçlar sizin dediğiniz gibi sahneye konmuştur. Lütfen kafalarınız yenileyiniz!
***
 
Arda, Barcelona’nın satış listesine giriyormuş. Acaba kaça? Orası ben hiç mi hiç ilgilendirmez. Bu sütunlarda da yazdım, bazı insanlardan uzak duracaksın arkadaş... Sen profesyonel bir futbolcusun, üstelik de öyle büyük bir firmada forma giyiyorsun ki... Bu arada Arda’nın asla ve asla bir orta alan oyuncusu olmadığını, oynarsa da ancak Neymar’ın yerinde oynayabileceğini defalarca yazdım. Orta alanda denendi ve olmadı. Olamaz da... Ama hiç olmazsa, iyi bir profesyonel olarak görev verildiğinde ayakta kalabilseydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi