Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Trump’ın derdi papaz!

Trump’ın derdi papaz!

Büyük umutlarla “FETÖ lideri Gülen’in iadesi” için ABD’ye uçanlar bırakın onu iade almayı bir de, “Bu davadan tutuklu bulunan papazı geri verin” baskısı ile karşı kalmış durumdalar.
Bizimkiler FETÖ liderinin Türkiye’de darbeye teşebbüs ettiğini ve yüzlerce kişinin ölümü ile binlerce kişinin yaralanmasına yol açtığını ileri sürerek Türkiye’ye iadesini isterken, ABD Başkanı Trump da FETÖ’cülere karşı açılan davada tutuklanan İzmir’deki papazın bir an evvel serbest bırakılmasını istiyor.
Bu şartlar altında ABD’nin Gülen’i iade etmeye yanaşacağı nasıl düşünülebilir?
Adamlar sanki Türkiye’nin taleplerini hiç duymuyorlar!
 
Türkiye’nin, “Bu adamlar ülkede darbe yapmaya kalkıştı ve yüzlerce kişinin ölümüne yol açtı” şikâyeti hiç dikkate alınmıyor.
Ölen yüzlerce kişinin üzerinde durulmazken darbecilerle işbirliği içinde olduğu iddiası ile tutuklanan papaz için kıyametler koparılması oldukça manidar!
Öyle anlaşılıyor ki bizimkilerle konuşurken, “Hele siz önce bizim papazı bir serbest bırakın” havası estirilmiş.
 
ABD’nin Gülen’i iade etmeye yanaşmayacağını bugüne kadar hep ısrarla söyledik. Çünkü Gülen Hareketi sıradan bir hareket değil ve “derin bağlantıları” olan bir hareket.
Amerika kendi denetim ve kontrolü altında olmasa “Gülen Hareketi” gibi geniş çaplı bir harekete hiç göz yumar mı?
 
Bugün açıkça ortaya çıkan gerçek şu ki; YPG nasıl korunup kollanıyorsa FETÖ’ye de öyle arka çıkılıyor. ABD sahiplenmese FETÖ dünyanın dört bir tarafına böyle yayılabilir miydi?
Gel gör ki bu gerçeği bazılarına bir türlü anlatamadık.
 
Her seferinde, “Çok güçlü deliller var, bu deliller karşısında Amerika’nın FETÖ liderini iade etmekten başka çaresi yok” diye tutturdular.
Ama görüldüğü gibi FETÖ liderini vermeye yanaşmadıkları gibi bir de tutuklu papazın serbest bırakılmasını istiyorlar. Yani bizimkilerin Amerika’ya gidinceye kadar bir “tutuklu papaz” sorunu yoktu şimdi bir de başlarına o sorun çıkmış oldu.
Özetle ifade edersek ABD’nin gözünde ne ölen yüzlerce kişinin ne de yaralanan binlerce kişinin bir değeri var. Onların bütün derdi tutuklu papaz! Korkumuz odur ki tutuklu papazın ardından öteki FETÖ tutukluları için de benzer tekliflerde bulunurlar.  
Dilimizde “hanımın derdi sakız, beyin derdi öküz” diye bir söz var. Şimdi buna bir de “Trump’ın derdi papaz” deyişi eklenecek gibi görünüyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi