Kemal Belgin

Kemal Belgin

Penaltısı bile güzel!

Penaltısı bile güzel!

Beşiktaş, diriliş maçı için sahaya çıkan Bursaspor’u yendikten sonra bu defa karşısında kupada hüsrana uğramış, fizik olarak çökmüş bir Kasımpaşa buldu. Kâğıt üzerinde baktıktan sonra Beşiktaş’ın bu maçta kesin favori olduğunu söylemek mümkündü. Hatta daha ikinci dakikada gelen harika bir golle öne geçilince, bu görüşler daha da kuvvet kazandı. Ancak ne var ki Gökhan Gönül’ün büyük hatasından başlayarak hakeme de çarpıp Eduok’un önüne gelen top 1-1 yapınca, herkeste bir kuşku uyandı.  
Maçın ilk 3 dakikası böyleydi işte... Acaba Kartal 35 bin seyircisi önünde bir hüsran mı yaşayacaktı. Ama öyle olmadı. Tam tersine oyunun kontrolünü eline alan Beşiktaş, rakibine sadece top tutma şansı tanıdı. Bunu da yayıncı kuruluş icat makineleri ortaya çıkardı. Derim ki, şu seyircisi resmen kandıran istatistiklerden artık vazgeçilmeli, tabii yorumcular da bu aldatmacaya katkı yapmamalı...
 
Yazının başlığına bakalım mı? Beşiktaş’ın birinci golünde adeta ders yatıyordu. Oğuzhan’ın dalışı, topu verişi alıp sonra yeniden Aboubakar’ın önüne bırakışı ve bu son futbolcunun sağ ayağı ile kontrol edip sol ayağı ile yaptığı gol gerçekten de harika idi. Aynı Aboubakar’ın defansın arkasına yaptığı aşırtmayı Talisca’nın gelişine sol dışla gol yapışı da çok çarpıcı idi. Quaresma’nın ortasına yaklaşışı, rakibinden sıyrılmayı çoktan planlamış olarak gelen Babel’in kafa golü de ders niteliğinde idi. Penaltı bile çok erken yenmiş bir beraberlik golünden sonra zordu. 
 
Atiba’nın yokluğunda görev alan Tolgay sahanın yine en iyisi olarak göze çarparken, Oğuzhan da arkasındaki rahatlığı hissederek çok hücum aksiyonuna katıldı. Talisca attığı şık gol dışında sahanın en kötüsü olarak dikkat çekti. 3-1’den sonra Talisca’yı alıp Necip’i oyuna sokan Şenol hoca, hem skor garantisine gitti, hem de Oğuzhan’ın daha da öne oynayarak pozisyon zenginliği düşündü. Yani Beşiktaş uzun zamandan sonra ilk defa sanki 4-2-4 oynar gibiydi. Hani Şenol hocayı korkak ilan edenler var ya...
Kasımpaşa ise durum 2-1 olduktan sonra kupadaki aşırı yıkıcı mesaisinin sanki bedelini öder gibiydi. Beşiktaş için artık iki doksan dakika kaldı. Biri küme düşmesi kesinleşen Gaziantepspor’la deplasmanda, diğeri ise en ciddi düşüşü gösteren Osmanlıspor’la Arena’da... Futbol topunun yuvarlak oluşu kanunu dikkat alınarak oynanması gereken maçlar. Tabi ben bu satırları yazarken, henüz Trabzonspor- Başakşehirspor maçı oynanmamıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi