Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Filistinli esirler seslerini duyuramıyor

Filistinli esirler seslerini duyuramıyor


İsrail zindanlarında esir olan Filistinliler, maruz kaldıkları kötü muamelenin son bulması için açlık grevine başladılar. Filistinli esirlerin haklı direnişi duyarlı Müslümanlar tarafından desteklense de, siyasi anlamda bir adım dahi atılmış değil. Fakat esirler seslerini duyurma noktasındaki kararlılıklarını sürdürüyorlar. 
 
Bilindiği üzere şu an, işgal rejiminin zindanlarında 1500 Filistinli mağdur bulunuyor. Bunların büyük bir kısmı herhangi bir suçlama yapmadan hapiste tutulan mağdurlardır. Bu kişiler akla hayale gelmeyecek işkence ve baskılara maruz kalıyorlar. Esirlerin çoğu sağlık sorunları ile mücadele ediyor çünkü bu kişilerin tedavi olmalarına izin verilmiyor.
 
Açlık grevine başlayan mahkûmlar, yapılan kötü muamelenin sona ermesi ve gasp edilen haklarının iade edilmesi için sonuna kadar direnmeye devam edeceklerini açıkladılar. Bu durum işgalci İsrail’i fazlasıyla rahatsız etmiş olacak ki, mahkûmlar üzerindeki baskılar daha arttırıldı. 
 
Mahkûmlar aileleri ile görüştürülmüyor, sağlık sorunları için gerekli tıbbı yardımları alamıyor, tek kişilik hücrelerde açlığa ve işkenceye maruz bırakılıyorlar. Siyonist zihniyet esirleri direnişten vazgeçirebilmek için baskıların dozunu sürekli arttırıyor. Esirlerin açlık grevine başlamasının hemen ardından tutuklu avukatlarının ve esirler kulübü heyetinin esirleri ziyareti engellenmeye başlandı. İsrail rejiminin çıkardığı bir yasa, açlık grevindeki mahkûmların yaşamlarının tehlikeye girmesi durumunda zoraki yemek yedirme hakkı tanıyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde İsrail Adalet Bakanı gerekirse bu yetkiyi kullanabileceklerini açıkladı. 
 
İslam coğrafyasının göbeğinde bir toplum bir asra yakındır zulmün baskı ve dayatması altında yaşıyor. İşgalci İsrail, kadın, erkek, genç çocuk demeden öldürmeye devam ediyor. İslam toplumlarının liderlerinin zulüm karşısındaki suskunluğunu ise anlamak mümkün değil…
 

İSRAİL ZİNDANLARINDA ESİR EDİLEN KARDEŞLERİMİZ

2017 yılı itibariyle hapishanelerde 8000’e yakın Filistinli tutuklu bulunmaktadır.
1967’den bu yana hapishanelerde 209 Filistinli şehit edilmiştir.
Esirler arasında 13 milletvekili bulunmaktadır.
Esirler arasında 59 kadın esir bulunmaktadır.
Ömür boyu hapse mahkûm edilen Filistinli sayısı 500’ü aşmıştır.
59 Filistinli adi suçluların bulunduğu hapishanelerde bulunmaktadır. Bu kimseler sürekli saldırılara maruz kalmaktadırlar.
Kadın mahkûmların çoğu 18 yaşın altındaki çocuklardır.
Kadın mahkûmlardan 10 hasta olduğu halde tedavi görememektedir.
Kadın mahkûmlardan 12’si annedir.
Esir edilen mahkûmların 350 çocuktur.
Çocuklardan üçü mahkemenin suçsuzdur kararına rağmen burada tutulmaktadır.
İsrail işgal devleti esirlere işkence edilmesini kanunen hak olarak gören bir ülkedir. Nitekim geçtiğimiz yıl, birçok kere koğuş baskını yapılmış ve esirlere işkence uygulanmıştır. Maciddo hapishanesinde sekiz çocuk ağır darp edilmiş ve çocukların üzerine soğuk su dökülmüştür. Esirlere ağır psikolojik ve fiziksel baskı uygulanmıştır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi