M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Namaz dinin direğidir

Namaz dinin direğidir

Sevgili Peygamberimiz (Salat ve selam olsun ona) “Namaz dinin direğidir. Namazı ayakta tutan, yani dosdoğru kılan dinini ayakta tutmuş olur, namazı terk eden dinini yıkmış olur” buyuruyor. Namaz kılmayan kardeşlerimiz Ramazanda inşaallah namaza başlasınlar ve bayramdan sonra bırakmasınlar. Şu anda ülkemizde beş vakit namaz kılanların oranı yüzde ona, bilemediniz yüzde on beşe düşmüştür. Namazı yitiren bir İslam toplumu ayakta duramaz, yıkılır. Kur’anda kötü bir toplum için “Onlar namazı yitirdiler ve şehvetlerine uydular” buyuruyor. Bu Ramazanda bütün islamî cemaatler, tarikatlar, hizip ve fırkalar beş vakit namazın kılınması için ortak bir kampanya başlatmalıdır. Namaz İslamın ikinci şartıdır. Namazı terk ve ihmal eden, hafife alan bir toplum intihar etmiş olur. Namaz seferberliği bir cemaatin veya tarikatın becerebileceği iş değildir, toplu olarak yapılmalıdır.
 

Che Guevara Yahudiymiş

* İsrail’in Maariv gazetesinde yayınlanan bir araştırma yazısında, şu meşhur süper terörist acımasız kanlı katil Che Guevara’nın Yahudi kökenli olduğu bildiriliyor. Che, katil Aron Sharon’un kuzeni oluyormuş. Ateist ve acımasız teröristin Müslüman hayranlarına duyurulur. (Küba diktatörü Castro’nun da Yahudi olduğunu hatırlatalım.)
 
* Profesör Rasim Küçükusta’nın bir yazısında okudum, bundan elli kadar önce ABD’de bazı hastalara muayenehanelerde sigara ikram ediliyormuş. Bugün için dehşet verici bir şey… Doktor Rasim bey, bundan elli sene sonra, grip aşısı yapılması, kolestrole karşı hap yutturulması da böyle garip karşılanacak diyor… Okuyucularıma, aşılar konusunda çok dikkatli olmalarını, araştırma yapmalarını, internetten bilgi edinmelerini; ilaç fabrikalarını zengin etmek için lüzumsuz ve faydasız şekilde, bazısı zararlı ilaçları tüketmemelerini tavsiye ediyorum. Lütfen Rasim beyin yazılarını okuyunuz.
 
* Kitap ve el sanatı objeleri toplamak için Süleymaniye Küçükpazar’da kurulan bitpazarına gitmiştim. Belediye ekipleri sergileri kaldırtmıştı. Zavallı satıcılar perişan vaziyette idi. Dolapdere’deki bitpazarı ise şen şakrak açıktı. Aynı şehrin bir yerinde yasak, başka bir yerinde serbest… Avrupa’nın her yerinde bitpazarları, belediyelerin denetiminde faaliyet gösterir. Dünyanın en büyük bitpazarı Madrid’te kurulur. Üç yüz küsur sabit dükkan ve haftada bir yedi yüzden fazla sergi… Bitpazarlarında olmayan şeylerin başında bit gelir. 
 
* Bazı Fazlurrahmancı, Mutezilî, reformcu, değişimci, Kemalist zihniyetliler, darbe teşebbüsüne girişen cemaati tenkit ederken arada Ehl-i Sünnet’e de sinsi tekmeler indiriyor. Bu konuda Müslümanların dikkatini çekmek isterim.
 
* Hükümet çok iyi, faydalı, güzel bir karar aldı ve Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde ücretsiz Osmanlıca kursları açtı. Osmanlıca bilmeyen Müslümanların hiçbir bahanesi kalmamıştır. Mezkur kurslara gidip bin yıllık yazımızı, dinî ve millî alfabemizi öğrenmeyenler vebal altındadır. Bilmemek ayıp değildir, öğrenmemek çok ayıptır. 
 
* Gençlere: Merhum Nurettin Topçu beyin, liselerde okutulmak için yazıp yayınladığı Mantık kitabını bulunuz ve çok dikkatli şekilde okuyup bazı yerlerini ezberleyerek mantık öğreniniz. Lise ve üniversite mezunu bir gencin mantık bilmemesi çok büyük bir eksiklik, ayıp ve cahilliktir.
 
* Bu devirde Ehl-i Sünnet Müslümanlarının altı imamı (büyük din önderi) vardır. İkisi itikattadır, dördü fıkıhtadır. İmam Eş’arî… İmam Mâturidî… İmam Ebu Hanife… İmam Mâlik… İmam Şafiî… İmam AhmedibnHanbel… Her Sünnî Müslüman bir itikat imamına ve bir de fıkıh imamına bağlı olmalıdır. Bunların hepsi esasta temelde usulde birdir. Teferruata (küçük ayrıntılara) ait farklılıklar vardır. Bunların hiçbiri diğerlerini sapıklıkla suçlamaz.
 
* O sapık, bozuk, deccalî, nemrudî, İslam ve Kur’an düşmanı, ekfer ve ahbeszâlim ve gaddar ideolojiyi kabul edenlerin, övenlerin, ona bağlananların dinleri ve nikahları gider.
 
* Âhireti unutmak, dünyanın gelip geçici zevklerini hayatın ana gayesi saymak, küfre ve sapıklığa götüren köprüdür. Müslüman, dünya hizmet ve vazifelerini en iyi şekilde yapar olduğu halde âhirete dönük kimsedir. Dünya vazifelerinin başı da Allaha itaat ve kulluk etmek, Resulullah’ın (salat ve selam olsun ona) yolundan gitmektir.
 
* Dünyanın en kötü kabı tıka basa doldurulmuş midedir. Aşırı dolu mide hem maddî sağlığa, hem de mâneviyata zarar verir.
 
* Yıllardan beri İstanbul Marmara bölgesinde deprem konusunda araştırma yapan Fransız ilim adamı, beklenen büyük depremin kaçınılmaz ve yakın olduğunu bildirdi. Kimsenin aldırdığı, tedbir aldığı yok. Zaten bundan sonra istense de tedbir alınamaz. Dev şehrin dört bir yanı dev inşaatlarla dolu. Deprem meprem düşünen yok. İnşaat rantçıları çılgın gibi. İstanbul kurbanlık koyun gibi bekliyor.
 
* UYARI: Özel işlerde kullanılmaması gereken servis otomobilini sere serpe, canının istediği gibi kullanan zatı uyarıyorum. O otomobilde halkın hakkı vardır. Dünyada vermesen bile âhirette hesabını vereceksin. 
 
* Bir milyon liralık lüks ve israflı oto… Resulullahsallallahu aleyhi ve sellem efendimiz senin bu otonu görseydi, aferin mi derdi, yoksa ayıplar ve kınar mıydı? Lüks, pahalı, israflı, cafcaflı, gösterişli bu oto ileride senin başını çok ağrıtacağa benzer.
 
* Aşırı derecede gıybete, gevezeliğe, zevzekliğe, mâlâyâni konuşmalara, ömür ve vakit israfına sebep olan o lüks telefonun, varlığını dev bir akrep gibi sokup zehirliyor da senin haberin bile yok.
 
* Bu devir, cinnî ve insî şeytanların hakimiyeti çağıdır. Müslümanlar tek bir ümmet oluşturup, bu ümmetin başındaki râşid ve âdil imama biat ve itaat etmezlerse, şeytanların esiri olmaktan kurtulamazlar. Müslümanların tek bir ümmet olmasını ve İmam-ı Kebir’e biat ve itaat edilmesini istemeyen herkes ya şeytandır, yahut şeytana (bilerek veya bilmeyerek) hizmet etmektedir.
 
* İslam dünyasının büyük kısmı Kripto Yahudiler tarafından idare edilmektedir. Bu, çok nazik ve tehlikeli bir konu olup fazla karıştırılmaya tahammülü yoktur. 
 
* Türkiye Sünnîlerinin en ölümcül büyük hatâsı, en zeki en kabiliyetli en idealist en istidatlı çocuklarını (elde fırsat ve imkan varken) subay olarak yetiştirmemiş olmalarıdır. Bu konudaki ihmalleri ve gafletleri onların felâketine sebep olmuştur. 
 
* Aleyhimde konuşan birine: Bu fakir amatör ve gönüllü bir yazarım, siz ise profesyonel bir İslamcısınız. Sizi muhatap kabul etmem.
 
* Kur’an-ı Kerimi kasıtlı olarak yanlış yorumlayan, İslam’ın içini boşaltıp Şeriatsız ve fıkıhsız bir din türetmek isteyenlere: Çarpılacaksanız, tokat ve sille yiyeceksiniz. Fırka-i Nâciye İslamlığı, gerçek İslam Allah’ın koruması altındadır. 
 
* Mâlum kişilere: Zerre kadar özeleştiri yapmıyor, üzerinize toz kondurmuyor, kendinizi hiç hatâsız ve günahsız sanıyorsunuz. Bu kafayla düzelemez, ıslah ve iflah olmazsınız. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi