Kemal Belgin

Kemal Belgin

İşte size adalet!

İşte size adalet!

Dünkü yazımda bir bölüm, ülkemdeki adalet anlayışı veya uygulaması ile ilgili idi. Hatta bizde hukuk değil guguk çalışır diyerek de bunu süsledim. Bizim eski İstanbulspor’lustoper dostum Yavuz’un “Yersen” kanunundan söz etmiştim.
 
Daha satırlar kurumadan Allah’a şükür ki bizim futbolun en üst kademesi federasyon beni yanıltmadı, hatta onayladı. Hatırlarsanız Eskişehir’de oynanan Türkiye Kupası maçındaki gelişmeler üzerine Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu Başakşehirspor ile Konyaspor’a birer maç seyircisiz oynama cezası kesmişti. Aslında bunda bile adaletsizlik vardı. Maç sonrası sahayı istila eden taraftar Konyaspor’un taraftarı idi. Başakşehirspor’a neden ceza verildi anlayamamıştım. Sanırım adaletli(!) davranmaya gayret etmişti federasyon ve onun ünlü Disiplin Kurulu... Şimdi Konyaspor’a ceza verip rakibi es geçerseniz, birileri çıkıp tıraş yapabilirdi. Neme lazımcılık işte buna denir.
 
Neyse merakla bekliyordum şu malum meşale ve maytap yağmurunun indiği Süper Lig’e çıkış maçının hangi tür cezalarla donanacağını... Ve federasyonumuzun Disiplin Kurulu müthiş bir adalet(!) gösterisi yaparak hem Göztepe’ye, hem de Eskişehirspor’a ikişer maç seyircisiz oynama cezası veriyordu. Adalet işte buna denirdi! Yani bu iki takımın o maçın atmosferini kimyevi maddeyle dolduranlara, insanın sağlığını tehdit eden eylemlerine kupa kutlamasından sadece ve sadece bir maç fazla ceza kesiyordu. Üstüne üstelik iki takıma da aynı dozda...
 
Peki, gerçek nedir? Bir kere bu iki takım taraftarının sebebiyet verdiği çirkin, insan sağlığına adeta ihanet edercesine yaptıkları eylemler yüzünden kulüplere nereden bakarsanız bakınız Konya ve Başakşehir’e verilenin en az üç-dört misli ceza verilmesi gerektirirdi. Yani fazlasıyla yapan Eskişehirspor kulübüne beş, Göztepe’ye de üç veya dört maç...  Düşünebiliyor musunuz; Eskişehirspor taraftarı takımı 1-0 öne geçince sahayı meşaleye boğmuştu. Kafaya bakınız Allah aşkına! Ama yine aynı sahneler pek yakında karşınızda olacaktır. Çünkü cezası o kadar hafiftir ki, yapanlar keyif almışlardır.
 
Şimdi bizim yetkililere soruyorum; benzeri olaylar İngiltere başta olmak üzere, Batı’da yaşanmış olsaydı bu takımlar taraftarlarının bu eylemleri yüzünden kaçar maç ceza alırlardı? Çok ama çoktur cevabı... Çünkü orada adalet, takım ayırmaz.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi