M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bayramınız mübarek olsun

Bayramınız mübarek olsun

Yarın bayram. Bayramınız mübarek olsun. Gerek yurt içinde gerekse dünyada o kadar çok kötülük, şer, fitne, fesat, azgınlık, isyan, fısk, fücur varken, üçüncü dünya savaşının tam tamları duyulurken nasıl neşeli bir bayram yapacağız?.. Oruç tutanların ibadetlerini Cenab-ı Hak kabul etsin. Tutmayanlara tutmak nasip etsin. Tutmayanların vebali din alimlerinin, idarecilerin, nüfuzlu imkanlı kodaman Müslümanların, şeyhlerin üzerinedir. Etkili şekilde uyarılsaydılar, tutmayanların bir kısmı da tutacaktı. Ramazanda oruç tutup namaz kılanlar, bayramdan sonra namazı bırakırlarsa çok yanlış bir iş yapmış olurlar. Oruç senede bir ay farzdır, namaz hiç ara vermeden ölünceye kadar farzdır. Resulullah efendimize (Salat ve selam olsun ona) din nedir diye sorulmuş, nasihattir (öğüttür) buyurmuşlar. Bilen (alim, fakih, şeyh) Müslümanların halka ve gençliğe devamlı nasihat etmesi gerekir. Bu nasihatlerin etkili olması gerekir. Ettikleri nasihatleri tutmayanların öğütleri elbette tesirli olmaz. Diyanet’in temel vazifesi, lüks ve açık büfeli umre seyahati organize etmek, camileri kadınlarla doldurmak değil, halka doğru nasihat etmektir. Ramazan ve oruç bitti, bayram geldi ama imtihan bitmedi. Hayat sınavı ölünceye kadar sürer. Gevşemeyelim, İslamınKur’anın Sünnetin Şeriatın emirlerini tutalım, yasaklarından uzak duralım. En büyük iki düşmanımız olan nefislerimizin ve şeytanın tuzaklarına düşmeyelim. Laf Müslümanı değil, gerçek Müslüman olalım.
***
 
Köprülerin Altından Çok Sular Akacak
ÖNÜMÜZDEKİ aylarda, yıllarda dünya ve tarih çapında büyük kopmalar ve kırılmalar olabilir. Üçüncü dünya savaşı patlarsa her şey tepe taklak, allak bullak olacaktır. 2023’te Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü kutlamaları konusunda acele edilmemelidir. O tarihe kadar köprülerin altından çok sular akacaktır. Muhtemel (ihtimal dairesinde olan) büyük kopuklukları, kırılmaları düşünmek, hesaba almak gerekir. 
***
 
ABD Kürt devleti kurmakta kararlı. Neoconlar ve holigan Evangelistler, Anadolu’yu tekrar Hıristiyan ülkesi yapmak istiyor. Medyamızda, Evangelistlerin aşırı İslam ve Müslüman düşmanlığı konusunu çok ciddî ve objektif şekilde işleyen analizler yayınlanmaması bizim büyük eksikliğimiz. Üçüncü dünya savaşı Kürt meselesi, Kürdistan yüzünden çıkabilir.
***
 
Emperyalistler, sömürgeciler, global kapitalistler, Siyonistler, Haçlılar; Suriye’yi birkaç parçaya bölmek istiyor. BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) hayata uygulanıyor. Türkiye de bölünecek İslam ülkelerindendir. 
***
 
Şile taraflarında bir köyün merasında otlayan ve geceleri de orada kalan ineklerden üçünü hırsızlar boğazlamış ve etlerini parçalayıp götürmüş. Hırsızların inekleri Allahın ismini anarak kestiklerine inanmak safdillik olur… İstanbul civarında cereyan eden bu hırsızlık vak’asının suçluları sadece hırsızlar mıdır? Devletin hiç kabahati yok mudur? 
***
 
İslam Şeriatına göre, zina yapmamış olan bir kadını zina ile suçlayan kimse, iddiasını ispat edemezse, kazf suçu işlemiş olur, kendisine seksen sopa vurulur. Şeriatın şakası yoktur. Seksen Şeriat sopası bir adamı öldürebilir.
***
 
Cumhuriyet fazilet ve hikmet (erdem ve bilgelik) rejimidir. Faziletin ve hikmetin olmadığı bir cumhuriyet, sadece isim cumhuriyetidir.
***
 
O tarihî ünlü şahsiyet, ömrü boyunca ticaret yapmadı, sadece maaş aldı. Öldüğünde dünya çapında muazzam bir servet bıraktı. Tarihçiler bu konuyu niçin ariz amik doğru dürüst araştırmıyor?
***
 
Bendeniz tarikat ve tasavvuf taraftarı bir Ehl-i Sünnet ve Cemaat Müslümanıyım… İki çeşit şeyh var. Birinci kısım gerçek şeyhlerdir. Onlar gerçek Müslümandır. Onlar samimî dindardır. Onlar ahlak, fazilet, meziyet sahibidir. Onlar Din-i Mübin-i İslam’a ve Müslümanlara ihlasla hizmet eder. Onların kimisi hâdimü’l-fukaradır, kimisi hâdimü’l-millet ve ümmettir. Onlar Kur’an ve Sünnet yolunda yürür. Onlar elleri öpülesi muhterem insanlardır. Müstecab duaları üzerimize sâyeban olsun… İkinci kısım sahte şeyhlerdir, şeyh taslaklarıdır. Onların Dine ve Ümmete verdiği zararı harbî kâfirler veremez. Onlar da hizmet eder ama nefislerine, kendilerine, şeytana hizmet eder. Boyları devrilsin.
***
 
Hangi Batı ülkesinde olmuş, hatırlamıyorum, bir yerde cuma namazını bir kadın kıldırmış. Kadınların erkeklere imameti caiz değildir. Ne Ehl-i Sünnet, ne Şia, ne Haricîler bunu kabul eder. İslam’da kadınların erkeklerden üstün olduğu taraflar vardır ama imamet ve İmamet erkek Müslümanların işi ve vazifesidir. Feminizm sapık bir ideolojidir. Diyanet’in halka, kadınların erkeklere imametinin caiz olmadığı konusunu anlatması gerekir.
***
 
Be adam!.. Sana günlük rutin hayatını yaşama diyen yok. Tabiî ki, işini yapacaksın, normal hayatını yaşayacaksın. Sana denilen şudur: Olağanüstü durumlara hazırlan… Maddî ve mânevî tedbirler al… Hazırlık yap… Azık topla… Gafleti bırak… Madalyonun öbür yüzüne bak… Niçin kulaklarını tıkıyorsun, niçin gözlerini kapatıyorsun?.. Niçin koyu bir gaflet karanlığı içinde yaşıyorsun?.. Niçin uyanmamakta direniyorsun?...
***
 
Sirkeci’nin işlek sokaklarından birinden, gece saat 9’da geçerken, bir direğin dibine atılmış çöpler içinde büyük bir ekmek gördüm. Bütünüyle atmışlardı. Ne büyük israf, ne büyük saygısızlık, ne büyük nankörlük, ne büyük küfran-ı nimet!.. Ekmek aziz bir nimettir, onu çöpe atan Müslüman bir toplum iflah olmaz. Halkımızı, esnafı, ev hanımlarını, çocuklarımızı niçin ekmeğe saygılı olarak yetiştiremiyoruz? Ülkemizde günde 4-5 milyon ekmek çöpe atılıyormuş. Bu ayıp bize yeter. Ekmeğe saygı göstermeyen bir toplum, gün gelir o nimetten mahrum kalır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi