Kemal Belgin

Kemal Belgin

Gariplikler ülkesi!

Gariplikler ülkesi!

Efendim, Galatasaray forması içine girecek olan Gomis’in karşılanmasını yazmıştık. Artık Belhanda ve Maicon için yeniden yazmaya gerek yok... Ancak bu Gomis’in imza töreninden iki laf edeceğim. Başkan Özbek, Bay Ergün de vardılar törende doğal olarak. Bir de tercüman... Aslında Dursun Bey varken tercümana ne gerek var ki. Neyse devam edelim... İmzalar atıldı, sorular soruldu, cevaplar alındı. Peki, senin aklına ne takıldı diye soracak olursanız... Burada Galatasaraylılara sesleniyorum, tabii ki hakiki olanlarına. Yahu nedir o Gomis’e giydirilen, ya da elinde tuttuğu Galatasaray forması? Allah aşkına 1905’ten bu yana siz Galatasaraylılar hayatınızda veya sizden önceki dönemlerde böyle bir forma gördünüz mü? Beni yarın Galatasaraylı oyuncuların sırtına geçirecekleri bu formayla maçın ismini vermeden tribüne oturtsanız, ola ki oyuncuları da tanımıyor olayım, aklımın köşesinden sahadaki takımın Galatasaray olduğunu söylemek geçmez. Hangi akıl, hangi kör bu formayı yaptı, yaptırdı çok merak ediyorum... Birileri size sponsor oluyor diye tarihinizi zedeletmeyin lütfen!
 
Devam edelim... Gariplik biter mi? Doğuş Grubu Fenerbahçe basketbol takımına da sponsor oldu. İş resmileşti imza töreni ile... Aynı grup daha önce yelken şubesine de sponsor olmuştu. Burada kadar denecek bir şey yok, hatta önemli bir firmanın bir spor kulübünün bir branşına sponsor olması harika gelişmedir. Ancak ne var ki aynı grubun sponsor olduğu bir başka basketbol takımı daha vardır. Darüşşafaka’nınsponsoru aynı grup... Peki bu Darüşşafaka hangi ligde oynuyor? Fenerbahçe’yle aynı ligde... Hatta hocası ve değerli oyuncularıyla şampiyonluk mücadelesi bile vermişti geçen sezon... Öylesine ki, Euroleague’de bile ilk sekize girmiş idi... Takım da hayli pahalıdır haaa... Merakım mı? Aynı kuruluş acaba her iki kulübe de sponsor durumunda mı olacak, yoksa daha öncekini terk mi edecek? Ben imza törenini sonuna kadar izlemedim. Bir açıklama varsa, artık orada yokuz diye, başım üstüne... Ama yoksa, iş şu anda açık ve net olarak derme çatma durumundaki basketbol federasyonuna kalıyor. Onlar da nasıl altından kalkarlar ama değil mi? Öyle ya lig sadece bu iki takım arasında oynanmıyor. Acaba diğer rakipler ne düşünüyor şu anda? Siz merak etmiyor musunuz? 
 
Transferin en sönük kulübü Beşiktaş diyebiliriz. Kiralıkların durumu netlik kazanmadı. Basına göre, olmadık dualara, para açısından, amin denileceği yazılıp söyleniyor. Sessiz ve derinden gidilir gibi... Şenol hoca imzayı attıktan sonra ortalarda görünmüyor. Neyse yarın sezon açılıyor. Yani ilk idman için buluşma var. Konfederasyon Kupası yüzünden belki de Aboubakar katılmaz ama Şenol hoca ortaya çıkacaktır. Başkan Orman ve yöneticiler arada bir demeç veriyorlar ama hep âdet yerini bulsun kabilinden... Sıcaklar da arttı... Acaba Akaretler veya Ümraniye taraflarında daha mı artar? 
 
Mehmet Ekici imza töreninde konuştu. Hem de bayağı uzunca... Benim burada dikkatimi çeken ne oldu biliyor musunuz? Ekici, konuşmasının bir yerinde “Atacağım frikikler...” diyerek uzunca bir cümle kurdu. Vallahi ben Alex varken bu işe soyunmak isteyen bir iki ismi hatırlıyorum... Alex usta, elinin tersiyle yürüyün demişti. Peki Ekici’ye kim ne der? Kalırsa Lens, oynarsa Van Persie, Valbuena illaki... Pardon; Avrupa Kupası’nda frikikten gol yapan, kalırsa, Kjaer... Aman dikkat Ekici!    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi