Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Darbeci arkadaşlar!

Darbeci arkadaşlar!

Darbeci arkadaşlar(!) gördükleri “kötü muameleden” şikâyet ediyorlar. Ve “Uçağımızla Kuzey Irak’a düşseydik, PKK’lılar böyle davranmazdı” diyorlar.
Ya da her şeyi “tesadüf” ile izaha çalışıyorlar.
Akıllarınca bir taşla üç beş kuş vuracaklar. Acaba ne bekliyorlardı ki?
Üzerlerine gökten bomba ve kurşun yağdırdıkları insanların kendilerini ellerinde çiçekle karşılayacaklarını mı düşünüyorlardı?
Bir de darbeci arkadaşların hepsinin ağzında, “Örgüt üyesi değiliz” lafı var. Peki, bir örgüte üye değillerse kendi başlarına mı darbeye teşebbüs ettiler?
“Darbeye teşebbüs” hepsinin aklına “aynı anda” gelmiş olabilir mi? Uçaklarına, helikopterlerine binip halkın üzerine keyfi mi ateş açtılar?
Darbeci arkadaşlarda yüzsüzlük ve pişkinlik(!) öylesine tavan yapıyor ki adeta, “15 Temmuz diye bir olay yaşanmadı” diyecekler.
Neredeyse “249 kişi şehit olmadı, binlerce kişi yaralanmadı” diye açıklama yapacaklar.
Dahası insanların “hayal gördüğünü” bile söyleyebilirler.
Darbeci arkadaşların gördükleri “kötü muamele” karşısında böyle isyana hakları var mı?
Tamam, “kötü muamele” olmaması gereken bir şey!
Ama bir de karşınızda yakınları şehit olmuş, yaralanmış ve sakat kalmış onca insan var.
Onlardan gelecek tepkiye katlanmaları gerekmez mi?
Sanki kendileri o insanlara karşı, “çok iyi, çok doğru, çok güzel” muamelede bulunmuş gibi şimdi onlardan gördükleri “kötü muameleden” yakınmaları anlaşılır gibi değil.
“PKK’lılar bile bize böyle davranmazdı” diye şikâyet etmelerinin de bir anlamı yok. Zira süren soruşturmalar pek çok konuda PKK ile “senli-benli” bir ilişki içinde olduklarını ortaya koyuyor.
“Al gülüm, ver gülüm” bağlamında pek çok ortaklığa imza attıkları görülüyor. “Kötü muameleden” şikâyetçi olabilmeleri için önce kendilerinin başkalarına “kötü muamele” yapmamaları gerekmez miydi?
Oysa ortada 249 şehit var.
Binlerce yaralı var.
Herhalde bunlar “iyi muamele” sonucu ortaya çıkmamıştır. Bütün bunları darbeye teşebbüs etmeden önce düşünmeleri ve ona göre hareket etmeleri gerekirdi. Bu nedenle şimdi başlarına gelen “kötü muameleden” yakınmaya hiç mi ama hiç hakları yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi