Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Yorgunluk derken!

Yorgunluk derken!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan AKP’lilere seslenirken iki de bir “metal yorgunluğundan” söz ediyor ve metal yorgunu haline gelenlerin “kenara çekilmesini” istiyordu.

Ne yalan söyleyelim biz bu ifadelerden kastın “fiziki ya da psikolojik yorgunluk” olduğunu sanıyorduk. Meğer öyle değilmiş! Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan metal yorgunluğu derken “parti ilkelerinden uzaklaşmayı” kastediyormuş.

AKP sözcüsü Mahir Ünal böyle diyor.

Böyle olunca da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri bambaşka bir mahiyet kazanıyor.

Ve “AKP içinde parti değerlerinden uzaklaşmış ne çok insan varmış” diye düşünmemize yol açıyor. Öyle ya parti değerlerinden uzaklaşan “bir iki kişi” olsa Cumhurbaşkanı Erdoğan herhalde “böyle bir uyarıyı” sık sık yapma ihtiyacını duymazdı.

Sık sık uyarı yapma ihtiyacı hâsıl olduğuna göre parti değerlerinden uzaklaşan “bir hayli kişi” olsa gerek.

AKP sözcüsü Mahir Ünal tarafından açıklık kazandırılan bu açıklama AKP’nin “içine düştüğü durumu” bütün netliği ile ortaya koymuyor mu?

Demek ki AKP yönetimi il ve ilçe bazında parti değerlerinden uzaklaşmış kişilerin eline geçmiş. Şimdi de bu kişilerin temizlenmesi için kollar sıvanmış. 2019’a kadar bu temizlik sağlanabilir mi ya da bitirilebilir mi bilemiyoruz.

Ama aynı uyarı her vesile ile yapıldığına göre ortada ciddi bir sıkıntı olsa gerek.

Biz ilk etapta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinden “fiziki ya da psikolojik yorgunluk” anlamını çıkardığımız için yaşlıların yerine genç isimlerin getirilmesi ile sorunun altından kalkabileceklerini düşünüyorduk.

Ancak parti sözcüsü Mahir Ünal tarafından yapılan açıklamadan sonra AKP içinde yaşanan sıkıntının kolay kolay bertaraf edilemeyeceği kanısına varmış bulunuyoruz.

Sanki parti birileri tarafından ele geçirilmiş de şimdi onun tasfiyesine çalışılıyor gibi bir izlenim edindik.

Yani AKP’nin yaşadığı sorunun “umduğumuzun çok ötesinde” olduğu kanaatine vardık.

Parti değerlerinden uzaklaştığı düşünülen insanlar nasıl tasfiye edilecekler ve yerlerine parti değerlerine bağlı insanlar nasıl getirilecek doğrusu çok merak ediyoruz.

Sakın “parti değerlerinden uzaklaşanlar” ifadesinden kasıt da FETÖ’cüler olmasın!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi