Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yazık oldu!

Yazık oldu!

Başakşehirspor, son yılların özellikle UEFA Avrupa Kupası şampiyonlukları çok sık yaşamış takımı Sevilla’yı, İstanbul’da 2-1 kaybetmiş olmasına rağmen az kalsın eliyordu. Şayet Emre’nin 90. dakikada rakibin yan direğine çarpan harika frikiki dışarı değil de içeri kavis alsaydı Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş’a eşlik edecek ikinci takımımız da olacaktı.

Evet, ligdeki son maçında kaleci Volkan ve Eprueanu hariç tüm takımı dinlendirmiş olan Abdullah Avcı acaba bu oyunda da Mossoro’yu çok daha önce oyundan almış olsaydı Adebayor’un yalnızlığına son vererek rakibi daha bir tehdit eder ortam sunmaz mıydı? Sahanın kötülerinden Visca gol atıp umudu devam ettirdi ama anlayamadığım ne oldu biliyor musunuz? Bizim temsilcinin iyi basan, fiziksel üstünlüğü açık ve net olan rakibi karşısında özellikle oyuna çıkarken yaptığı kısa riskli paslardı. Acaba Avcı mı bunu istemişti, yoksak oyuncular mı buna başvurmuşlardı? Bilemem ama bir İspanyol takımı karşısında hele hele deplasmanda böyle bir oyunu tercih etmek yanlıştı. Ne yapmalıydılar diye soracak olursanız, Visca, Mossora ve Elia daha çok kendi alanlarına gelerek rakibi de çekip, duvar olarak sürpriz adam kaçırmaları gerekirdi. Böylece Adebayor da belki de çift adamla marke edilmek yerine birebir kalabilirdi. Ama ön kenar adamları ve Mossoro bu rolü hiç benimsemediler. Bunu değil de, Emre, Mahmut ve iki beki oyuna çektiler. Bu da Başakşehirspor savunmasında büyük genişlikler doğmasına neden oldu. Rakip goller de böyle geldi zaten...

Ama yukarıda da değindiğim gibi Avcı hocanın oyuncu değişikliklerine çok geç başvuruşu da dikkat çekiciydi.

Maçı ekrandan izledim. Maçı anlatan arkadaş sık sık aşırı sıcaktan dem vurdu. Bunun Sevilla takımının oyuncularına da alışık olmadıkları için olumsuz etkilediğini dile getirdi. Hatta hatta İspanyol gazetecilerin bundan oyuncuların çok rahatsız olduklarını söylediklerini bize aktardı. Yapma etme dostum! Bendeniz o statta 1982 Dünya Kupası’nda, hem de Ağustos’ta değil Haziran’da bir Rusya-Brezilya maçı izlemiştim. Termometreler gece yerel saatle 22.00 sıralarında 36 dereceyi göstermişti. Yani o Sevilla şehri özellikle yaz aylarında 40’larda sıcaklık veren bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bizi kandırmayınız lütfen!

Neyse, Başakşehirspor’u yine de kutlarız. Bu kupayı beş defa müzesine taşımış bir takıma kök söktürerek elendi. UEFA Avrupa Kupası’nda başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi