Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Neredesin ey peygamber nesli?

Neredesin ey peygamber nesli?

Allah’ın Resulü “bir kötülük gördüğünüzde onu elinizle ortadan kaldırın, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle kaldırın, buna da yetmiyorsa kalben buğz edin” diyor. Peki, bugün bizler Resulullah’ın bu ifadelerinin neresinde yer almaktayız? Kaçımız zorba ve katillerin karşısına çıkıp, hakikati korkusuzca haykırabiliyoruz? Kaçımız Allah’ın dinini çıkarlarımızın önünde tutup bedel ödemeyi göze alabiliyoruz? Gerçekten bizler Resulullah’ın bu ifadelerinin neresinde yer alıyoruz? Sanırım büyük çoğunluğumuz bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı ile hareket edip, sokağımıza kadar gelen yangını duyarsızca seyrediyoruz. Geride kalan azınlık ise sadece kalben buğz etmekle yetiniyor. Ne acı değil mi?

Filistin’de bir asra yakındır yaşanan insanlık dramına karşı nasıl oluyor da sessiz kalabiliyoruz? Unutmayalım Filistin İslam coğrafyasının bağrında kanayan bir yara… Kutsal mekanımız Kudüs’te ağzı süt kokan çocuklar, işgalci askerlerin çizmeleri altında can veriyor. Onurlu İslam kadını Siyonist eşkıyaların hedefinde yer alıyor. Gencecik çocuklar hayatlarının baharında katlediliyorlar. Filistin’in her zerresinden çığlıklar yükseliyor.

Neredesin ey Peygamber nesli?

Nerede Hz. Ömer’in adaleti? Hz. Hamza’nın cesareti? Ebuzer’in haklı çıkışı? Nerede bütün varlığını Allah yolunda feda eden mücahitlerin direnişi?

Nerede adaletin savunucuları? Hangi karanlığın altında? Hangi dağın eteğinde? Hangi prangaların kıskacında bilinmez mi?

Bir asra yakındır Filistin’de devam eden işgallere karşı, İslam toplumlarından bir çıkış beklerken geçtiğimiz günlerde bu tepki çok ötelerden Venezuela Devlet Başkanı Niclas Maduro’dan geldi. Ne kadar ilginç! Maduro işgal rejiminin katliamları için başta Arap dünyası olmak üzere tüm dünyaya çağrı yaptı. Madura şunları söyledi:

Filistin’de Müslüman Hristiyan ve farklı dinden ve kültürden insanlar var. Çağrı bölgedeki Arap halkına ve liderlerine. Ne zamana kadar katliama sessiz kalacaksınız? Filistinli kardeşlerinizin katliamını izlemeye devam mı edeceksiniz? Arap halkları ne zaman uyanacaklar? Arap liderleri ne zaman uyanıp Filistin halkının sesine ses verecekler?

Yerin dibine batsın resmi açıklamalarınız, yerin dibine batsın uluslararası protokolleriniz. Artık harekete geçmelisiniz. Filistin halkının katillerine cevap vermelisiniz. Durdurmalısınız…”

Şahsen biz bu haklı çıkışı İslam ülkelerinin liderlerinden beklerdik. Fakat tepki öteki mahalleden, Venezuela’dan geldi. Biliyorsunuz dinde kardeş olmadığımız kimselerle insanlıkta kardeşiz. Ve biliyoruz ki, doğru olan, hak olan her şey dindendir. Dolayısıyla dine ait olan doğruları kim teleffuz ederse etsin desteklemek zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi