Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Kendilerine yakışanı yapacaklar!

Kendilerine yakışanı yapacaklar!

AKP yine “kendine yakışanı” yapacak ve sağlık politikalarını değiştirecekmiş! Bugüne kadar sağlıkla ilgili olarak aldıkları tüm kararları “sil baştan” ele alacaklarmış.

Haberi duyduğumuz zaman hiç şaşırmadık. Zira bu hallerine alıştık! Hep böyle hareket ediyorlar.

Milli Eğitim’de de böyle yapmadılar mı?

Her Milli Eğitim Bakanı kendinden önceki bakanın yaptıklarının üzerine sünger çekip yeni politikalar üretmedi mi?

Dış politikalarında da benzer gelişmeler yaşandı.

Dün Suriye ile ilgili olarak söylediklerini bugün unutmaya ya da unutturmaya çalışmaları bu yüzden olsa gerek.

Tarımda on beş yıldır iktidarda olduklarını unutup iki buçuk üç yılda Türkiye’nin et ithalinden kurtulacağını söylüyorlar.

Hâl böyle olunca sağlık alanında aldıkları kararları da iptal etmeleri ve yeni şeyler uygulamaları hiç şaşırtıcı olmuyor.

İl ve ilçe bazında kurmuş oldukları “genel sekreterlikleri” kaldıracaklarmış.

Yakın bir gelecekte şehir hastaneleri ile ilgili olarak da böyle kararlar alırlarsa bizim açımızdan sürpriz olmaz. “Biz bunları iyi bir şey yapıyoruz diye yaptık ama devlete çok ciddi bir yük biniyor” derlerse hiç şaşırmayız.

Bütün bu gelişmeler gösteriyor ki, AKP’nin ülke yönetimiyle ilgili olarak “oturmuş bir politikası” yok.

“Milli Eğitim’de şunu yapacağız, sağlıkta bunu yapacağız, dış politikamız şu esaslar üzerine oturacak” gibi kararlı bir tutumla karşı karşıya değiliz.

Bu politikalar tamamen o bakanlığa atanan kişiye bırakılmış durumda. Bu nedenle her bakan değişikliğinde izlenen politikalar da baştan aşağı değişikliğe uğruyor.

Sanki ülkede “iktidar değişmiş” gibi bir hava estiriliyor. Şimdiler de izlenen Suriye politikasının ortaya çıkardığı olumsuzlukların Ahmet Davutoğlu’nun üzerine yıkılmaya çalışılması da bu yüzden olmalı.

İktidara gelen partinin bir hazırlığı olmaz ve ülke yönetimi ile ilgili kararlar bakanlıklara atadığı kişilere bırakılırsa olacağı budur.

Herkes kendi kafasına göre bir şeyler yapmaya çalışır ve biri diğerinin aldığı kararların üzerine sünger çekerek böyle bir görüntünün ortaya çıkmasına yol açar.

Evet, yine kendilerine yakışanı yapıyor ve önceki kararlarını iptal ediyorlar. Ne diyelim, Allah milletin yardımcısı olsun!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi