Cemal Nar

Cemal Nar

Tüzüğünde Laiklik Olmayan Parti HÜDA PAR 1

Tüzüğünde Laiklik Olmayan Parti HÜDA PAR 1

İslam’ın darbe üstüne darbe aldığı, ümmet birliğinin bir kere daha parçalanmak istendiği bir zamanda…

Bunu yapan şer güçler olan ABD, AB ve İsrail eliyle ülkemizin Marksist bir ırkçı, bölücü, terörist bir sözde Kürt kuşağı ile ümmet coğrafyasından dışlanmak ve parçalanmak istendiği bir zamanda…

Bütün bu şer güçlere, karanlık odaklara meydan okuyarak, İslam’ı açıkça bir bütünlük içinde savunan, ümmet birliği için çabalayan, ülkenin birlik ve beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkan Müslüman Kürt ağırlıklı bir siyasî hareket çıktı meydana…

Acı tecrübelerden geçmiş, cesaretini ispatlamış, fedakarlığı göze almış, her türlü yabancılaşmayı reddetmiş bir siyasi hareket…

Öyle ki, tüzüğünde “laiklik” olmayan bir hareket…

Bir Müslüman Türk (vurgu sebebim malumdur inşallah) olarak alkışlıyorum!

*  *  *

Acaba yazı başlığı olarak “Tüzüğünde Laiklik Olmayan Tek Parti” mi demeliydik?

Bu bile başlı başına müthiş bir vaziyet.

Bunu Genel Başkanlarının ağzından duyduğumda çok sevinmiş ve heyecanlanmıştım. Nihayet kırmak ve yıkmak için bir ömür çalıştığımız bir put ilk defa bir siyasi parti tüzüğünde yer almıyor, etrafını kirletmiyordu.

Sevinmemek ve heyecanlanmamak mümkün mü?

*  *  *

HÜDA PAR’dan söz ediyoruz.

Doğuda bir hayli emeğin üstüne sağlam adımlarla inşa edilen bir hareket. Fikir sahibi, dava sahibi partilerin bu ülkede yeri malum. Benzerlerinin yaşadığı durum da ortada. Buna rağmen kurucularının böyle bir partiye cesaret etmeleri tebrike şayan.

Malum, Türkiye’de kitle partisi olmadan iktidar olmak mümkün değildir. Kitle partilerinin de bir fikir ve dava partisi olarak kalmaları, hadi yumuşatarak söyleyelim, oldukça zordur.

İşte Milli Nizam ile başlayan çizginin Refah ve Fazilet ile durduğu nokta.

Sonra Ak Parti macerası.

Siyaset ile fikri hareket olma arasında sıkışıp kalmış bir örnek olarak BBP’yi de zikretmek gerek.

*  *  *

Bu örneklere rağmen Hüda Par kurulur. Belki de cesaretini, yıllardır doğuda cemaat olarak var olan çalışmalarından almıştır. Belki de başka bir çıkış bulamamışlardır. Bilemiyorum. İçlerinde değilim. Siyasetle zaten doğrudan ilgilenmiyorum. Ancak Müslümanların bir meselesi olduğu için hem basından, hem de görüştüğüm ilgili kişilerden bilgi alıyorum. Bu konuda sağolsunlar oldukça cömert davranıyor, ziyaretler yapıyor, kendilerini tanıtıyorlar.

*  *  *

HÜDA PAR kısaltmalı Hür Dava Partisi 2013 yılında kurulmuş. Genel merkezi Ankara'da olsa bile sanırım İstanbul’da daha ağırlıklı çalışıyorlar. Ne de olsa İstanbul hala dünya başkentidir. O yüzden İstanbul’da ve Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgelerinde tabanı kuvvetli bir partidir.

Partinin genel başkanlığını Zekeriya Yapıcıoğlu Bey yürütmektedir. Kahramanmaraş’ta fakiri ziyaret ettiklerinde yakından tanıdım kendisini. Bilgisi, düşünce yapısı, sakin üslubu, rahat konuşması, dünya Müslümanları ile yakından ilgisi olan, mütevazı, güler yüzlü, sıcak kanlı bir beyefendi olarak gördüm kendisini. Tanıdığıma sevindim ve alçakgönüllü bir davranış olarak kabul ettiğim ziyareti için teşekkür ettim. Başarılar diledim.

*  *  *

Hal böyle olunca HÜDA PAR’ın önünde başka partilerin önünde olmayan bazı maddî manevî engeller var. Bunları aşarak yoluna devam etme durumundalar.

Nedir bu engeller?

Gelecek yazıya bırakalım mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi