Resul Tosun

Resul Tosun

Gönül kazanma ve FETÖ mağdurları

Gönül kazanma ve FETÖ mağdurları

2019 seçimlerinden önce AK Parti’nin iki alanda büyük imtihanı var.

Biri FETÖ töhmetiyle oluşan mağdurlar ve küskünler ikincisi parti içindeki metal yorgunluk ile bürokrasi ve partili belediyelerdeki kimi menfilikler.

Türkiyebelediyeciliği 1994 yılından sonra RP’nin kazandığı İstanbul, Ankara ve diğer önemli şehirlerde yapılan hizmetlerle tanıdı. Tayyip bey de Türkiye ve dünya gündemine İBB’deki başarılarıyla oturdu.

Özetle AK Parti belediyelerin millete verdiği hizmetler ve kazandığı gönüller sayesinde iktidar oldu.

***

Evvelki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Partili belediye başkanlarına hitap ederken birçok konuda önemli mesajlar verdi.

2019 seçimlerine temas ederek “AK Parti’nin geleceği Türkiye’nin geleceğidir” mesajı vererek başkanlara, yapılan fiziki hizmetlerin yanı sıra gönüller kazanmaya yönelik ikazlarda bulundu.

2019 seçimlerinde daha büyük başarı elde edebilmek için gönüller kazanmanın önemine değindi.

***

Cumhurbaşkanı bunun sadece lafını etmediğini, Pazar günü katıldığı Ali İbiş beyin kızının nikâhında da fiilen gösterdi.

Nikahı Topbaş'ın kıyması; Cumhurbaşkanının, meclis başkanı Kahraman’ın, eski meclis başkanı Arınç’ın ve eski başbakan Davutoğlu’nun birlikte nikâh şahitliği, parti içindeki kimi önemli şahıslar hakkında medyada dolaşan menfi mesajlara karşı birlik ve beraberlik cevabı mahiyetindeydi.

Nikah sonrası aile fotoğrafı çekilirken salonda olduğu halde Sâre Davudoğlu hanım sahneye çağrılmamıştı. Bunu fark eden Tayyip bey bizzat devreye girerek Sâre hanımın davet edilmesini sağladı ve aile fotoğrafı öyle çekildi.

Bu ikaz Tayyip beyin inceliğiydi. Muhtemel bir gönül kırıklığına dahi meydan vermeyen bir incelik!

***

FETÖ bahanesiyle mağdur edilenler konusu da çok önemli.

Hükümet 17/25 Aralık’ı milat ilan etmiş olmasına rağmen AK Parti’yi destekleyen birçok masum bu tarihten önceki irtibatı sebebiyle soruşturularak, görevden uzaklaştırılarak ve açığa alınarak mağdur edildiler.

Bizzat yakından takip ettiğim bazı dosyalara bakıyorum, hiçbir suç unsuru bulunmadığı halde ilgili savcı dosyayı bir türlü kapatmıyor.

Masum insanları başka bir şey değil, vurulan FETÖ’cü damgası rencide ediyor, kırıyor ve küstürüyor!

Cesaretle mücadele eden ve adil davrananları tenzih ederek açıkça söylüyorum,bu tür masum insanlara ellerinde hiçbir delil olmamasına rağmen suçlu muamelesi yapan yetkililer -savcı hakim idareci her kimse- ya kripto FETÖ’cü ya da -mağduriyetler oluşturarak-AK Parti’ye kurulan kumpasın -bilerek ya da bilmeyerek- maşalarıdır!

***

Dosyaların bir an önce kapatılması lazım. Cezaysa ceza verilmeli değilse masum insanlardan FETÖ damgası kaldırılmalıdır.

Tekrar ediyorum, darbe teşebbüsünde bulunan hainler, bu sapkın cemaate önderlik yapanlar, hâlâ bu çeteyi savunarak darbeyi meşrulaştırma gayreti içinde olanlar mutlak surette cezalandırılmalıdır.

Ama çeteyle hiçbir ilişkisi olmadığı halde, yasal olduğu dönemde gazetesine abone olmuş, bankasına para yatırmış, sendikasına kayıt olmuş, dershanesine öğrenci göndermiş17/25 Aralık’tan sonra onlardan uzaklaşmış, buna rağmen takibata uğramış masum insanlara, itibarları bir an önce iade edilmelidir, adalet geciktirilmemelidir.

***

Ben bu masumların dosyalarını kapatmayan savcıların hâkimlerin ve idarecilerin AK Parti’ye kurulan kumpas değirmenine su taşımadıklarından emin değilim.

Bir tarafta gönüller yapmaya çalışan cumhurbaşkanı, öte tarafta gönüller yıkan, küskünler üreten yetkililer!

Bunlar AK Parti’nin geleceğini dolayısıyla Türkiye’nin geleceğini ilgilendirmektedir!

Dikkat!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Resul Tosun Arşivi