Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Stratfor ya da M. Rubin!

Stratfor ya da M. Rubin!

15 Temmuz’da darbecilerin komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’ndeki eylemlerle ilgili davada tanık olarak dinlenen Tümgeneral Yazgılı, yazılı ifadesinde Akın Öztürk’ün, gözaltında bulunduğu sırada, “İsrail bizi sattı” dediğini öne sürdü.

Biliyorsunuz, Erdoğan’ın uçağını karıştıran darbecilere Stratfor internet üzerinden mesaj veriyordu. Sahi, Stratfor’un darbecilere yardım ve yataklık ettiği açıkça ortada iken bu konuda neden hukuki bir işlem yapılmıyor. M. Rubin bu rolünü hâlâ sürdürüyor.

Stratfor da, Rubin de sadece FETÖ’cülerin savunma stratejilerini belirlemiyorlar, muhtemelen AK Partinin bölünmesi ya da sandıkça oylarının geriletilmesi için yeni siyasi oluşumlara fahri danışmanlık hizmeti de veriyorlardır. Bu çevreler ısrarla şu mesajı veriyorlar: Akşener’in kuracağı parti en az % 20 oy alır, MHP baraj altı. Göreceksiniz, malum medya, malum STK’lar ve sosyal medya üzerinden bu rakamlar bundan sonra daha çok dillendirilecek.

FETÖ, CHP, HDP ve Akşener rahat durmayacak. Kadın “Başbakan olacak” 15 Temmuz öncesi ona bu söz verilmiş. O da “Yurtta Sulh Hareketi” olarak kolları sıvamıştı. Ama evdeki hesaplar çarşıya uymadı.

Son seçimde partilerin oy oranları belli: AK Parti % 49.49, CHP % 25,31, MHP % 11,90, HDP % 10,76. “Darı Ambarı Kamuoyu araştırma şirketi”ne göre (Türkiye’de ensest oranını % 40 olarak tesbit eden kamuoyu araştırma şirketinin de bu şirket olduğu iddia ediliyor./DeliZaytung) AK Partinin oyu % 30’un altına çekilecek. CHP yine 2. parti olacak ama % 20’nin altında oy alacak. AK Şener Partisi % 15. HDP % 5’in az üstünde, MHP ise % 3’ün altında kalacak. Tabi bir de kararsızlar var. % 15 sandığa gitmiyor, % 15 kararsız. Kararsızlar dağıtılınca % 40 AK Parti. CHP % 25’in hemen altında. AK Şener Partisi % 20. HDP % 10, MHP % 5

Sonuç: AK Partide % 9’luk kayıp var. CHP’de kayıp yok gibi. Sapasağlam duruyor. MHP’nin kaybı % 6, HDP’de de % 1’in altında bir kayıp var. Anlayacağınız CHP ve HDP, terör suçlamalarına rağmen, bütün perişanlıklarına rağmen ciddi bir kayba uğramayacak. Ama AK Partiden % 9, MHP’den % 6 AK Şener Partisine gidecek. Diğer partilerden gelecekler küsuratlarsa birlikte % 20’ye ulaşıyor.

Bu hesaba göre ufukta CHP, AK Şener Partisi ve HDP koalisyonu söz konusu.. Yani, AK Parti % 40’da, MHP % 5’de kalırken, CHP % 25, AK Şener Partisi % 20, % 10 da HDP ile % 50’ye ulaşacak. Hatta bir iki puan da küsuratlarla geçebilir.

Bunlar bilimsel, objektif, yabancı kaynaklarla da doğrulanan sonuçlar (!?) Made in USA! Uluslararası kalite garanti tescil belgeli sonuçlar. İşin içinde Stratfor ve M. Rubin olduktan sonra bu sonuçlara kim itiraz edebilir ki! Hem ABD, PYD ile işbirliği yaptıktan sonra, FETÖ PKK ile niye yanyana gelmesin ki! Bu veriler, en az “FETÖ’cü sanıkların mahkeme ifadeleri kadar ciddi, bilimsel ve uluslararası çevrelerde ilgi gören” nitelikte.

Herkes biliyor ki, Türkiye’de “terör sorunu” diye bir sorun yok(!?). FETÖ’cü bir sanığın sorduğu gibi “Bu ülkede yakın zamanda bir darbe mi oldu ki!” Halk büyük bir özlemle CHP iktidarını bekliyor? Bu yadsınmaz bir gerçek. FETÖ, Akşener, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş Demokratik ve Özgür Türkiye’yi birlikte inşa edecekler(!?). Bütün Türkiye AK Parti ve Erdoğan diktatörlüğünden kurtulmak için bu hayalle ayakta duruyor(!?) Yoksa Türkiye’yi yöneten kadrolar, devletin kaynaklarını, Arakan ve Somali’de har vurup harman savuruyor. Türkiye irticaya teslim ediliyor. Türkiye Lozan’daki fabrika ayarlarına geri dönmek zorunda AK Parti BOP, AB, NATO ayarlarına geri dönmek zorunda(!?).

Birileri ABD, İngiltere, İsrail, Vatikan ve Almanya’nın Türkiye’yi gözden çıkaramayacağı, önümüzdeki dönemde AK Parti ve Erdoğan’dan demokratik yolla ya da baskı gruplarının eli ile ya da klasik veya postmodern yöntemlerle güç kullanarak kurtulmak isteyeceğini düşünüyorlar. Yeni bir darbe, suikast ve tutuklama da dahil buna.

O birileri, Erdoğan’ın başına bir iş gelirse, meydanı boş bırakmamak için etliye-sütlüye karışmadan F. Gülen’in engin hoşgörüsüne ve bağışlamasına, batılı dost ve müttefiklerin anlayışlarına güvenerek kendilerine iktidar kapılarının açılacağı hesabını yapıyorlar.

Sahi, Akşener’in partisine AK Parti’den % 15 oy gidecekse, bunun parlamentodaki temsilcileri kimler. MHP’den de % 5 gidecekse, kim bunlar.

Dikkat ederseniz, CHP ve HDP’ye kıyamıyorlar. Onları kendi tabii müttefikleri olarak görüyorlar. Yeni oluşum şimdilik CHP ve HDP’ye dokunmuyor, bütün dikkatlerini AK Parti ve MHP’ye yöneltmiş durumdalar. Bu önemli. Bu iki partide ciddi bir arınma söz konusu demek. MHP de içeride birilerini bırakırlar mı, ya da Bahçeli buna izin verir mi bilmem ama, AK Partiyi tamamen boşaltmak istemeyeceklerdir. MHP barajı geçemeyecekse MHP’nin oyu da ak partiye gidecektir. Tabi HDP barajı geçemezse bu senaryo yine çöker. HDP’nin oy aldığı bölgelerde bu oylar AK Parti lehine sonuç doğurur.

Göreceksiniz evdeki hesap çarşıya uymayacak. Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olacaklar. CHP tabanında göreceksiniz büyük bir çözülme yaşanacak. HDP’de de öyle. Halep orada ise arşın burada. Hele bir sandık kurulsun gerçekler o gün belli olacak. Selam ve dua ile.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi