Mevlüt Özcan

Mevlüt Özcan

Sihir ve büyü şeytan yoludur

Sihir ve büyü şeytan yoludur

Hediye Öztürk - Samsun

Soru: Sihir, büyü nedir? Bu iş ile meşgul olanların yemekleri yenir mi? Çayları içilir mi? Ziyaretleri yapılır mı?

Cevap: Sihir, büyü helak eden şeytan yoludur. Bunlarla ilgi kurmak asla caiz olmaz. Davetlerine icabet edilmez. İkramları kabul edilmez. Çünkü bunların kazançları haramdır. Böyleleri sapıktırlar. Şeytanlarla hemhaldirler. Lanet içindedirler.

Bizler son din İslâm’a iman eden seçkin insanlarız. Diğer insanlardan farkımız, İslâm’a inanmamız ve bu dinin icaplarına göre yaşamamızdır. İman etmek ve bu inanç ile yaşamak, işte bu takvadır. Bizi farklı kılan da budur.

Allah (c.c.) bizlere sihir, büyü ve falcılık ile meşgul olmayı, bunların karanlık dünyasında kalmayı yasaklamış, bunları yapmayı da yaptırmayı da haram kılmıştır. Kur ân-ı Kerim den konu ile ilgili birkaç ayet aktarmak istiyorum. Rabbimiz Teâlâ buyurur ki:

“Ey iman edenler! Sihir, büyü, fal... Şeytan işi birer pisliktir. Onlardan uzak durun ki şerden ve şerirlilerden kurtulmuş olursunuz.” (Maide Suresi, Ayet: 90)

“... Sihir, büyü, fal... Size haram kılındı...” (Maide Suresi, Ayet: 3)

“... Düğümlere üfleyenlerin kötülüğünden... Sabah aydınlığının Rabbine sığınırım...” (Felâk Suresi, Ayet: 1-4)

“Pekiyi bilirler ki, büyü yapan ve yaptıran kimsenin ahirette hayırlı bir nasibi yoktur. Vicdanlarını sattıkları şey ne kötüdür. Keşke (bunu) bilselerdi.” (Bakara S. A: 102)

Bir başka ayette (Araf Suresi, Ayet: 116) Yunus Suresi, Ayet: 76-81 de) Allah (c.c.) büyü yapanları kınamıştır.

Peygamberimiz Efendimiz (s.a.v.) de büyü yapmayı ve yaptırmayı insanı helâk edici günahlardan biri olduğunu bildirmiştir. (Müslim, İman, 144)

Sihir, büyü ve diğer şeytani yollara inananların varlığından haber veren Allah (c.c.) Kur ân-ı Kerim de:

“... Cibt e ve Tağut a inanıyorlar...” buyuruyor.

Hz. Ömer (r.a.) bu konuda diyor ki:

Cibt büyüdür. Tağut da şeytandır.

Allah (c.c.) bizden şöyle duâ etmemizi istiyor:

“Rabbim! Şeytanların vesvesesinden Sana sığınırım... Rabbim, yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım.” (Mü’minun Suresi, Ayet: 97-98)

Temelinde, çıkar sağlama ve kötülük yapma düşüncesi bulunan sihir ve büyüde, Allah’ın irade ve gücü üstünde işler başarma iddiası vardır. Büyücüler, emellerine ulaşmak için Allah, Peygamber ve dini göz ardı edebilirler. Büyünün ve büyü yapanların şerlerinden korunmak için Allah a sığınmak gerekir.

Bildiğiniz gibi Peygamberimize de büyü yaptılar. Bunun üzerine Muavvizeteyn (Felak ve Nas) sureleri nazil oldu. Bu sureleri bolca okumanızı tavsiye ederim.

Sihir ve büyücüler kâfir cinlerle bağlantılı çalışırlar. Aslında büyü iki türlüdür.

1- Cin kökenli olanlar,

2- Beyin dalgaları ile yapılanlar.

Birincisinden korunmak için Sad suresi ayet: 41, Mü’minun Suresi, Ayet: 97-98. Saffat Suresi, Ayet: 7’yi okumanızı tavsiye olunur.

Beyin dalgaları ile yapılan büyüye tedbir için de Felak ve Nas surelerini okumanız tavsiye olunur.

Hepimiz Müslümanlar olarak şeytanlardan, bir de şeytanlaşmışlardan uzak duralım. Allah ve Rasulü böyle olmamızı emrediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mevlüt Özcan Arşivi