Kemal Belgin

Kemal Belgin

Farklı olan kazandı!

Farklı olan kazandı!

Beşiktaş, Süper Kupa’da yenildiği Konyaspor’u yeni ligde 2-0 yendi. Geçen yılın şampiyonu, geçen yılın kupa şampiyonu karşısında en büyük avantaj olarak kadro zenginliği ile dik durdu. Yoksa bu maçın hangi taraf tarafından daha baskılı oynandığını söylemek hayli zordu. Hücum ve savunmada hayli dikkatli olmaya çalışan taraflar oluşturulan kontralarda iyi yardımlaştılar diyebiliriz.

Sonucu bakarsak ne dememiz gerekiyor acaba? Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Beşiktaş takımının kadrosu rakibine oranla daha kaliteli, daha kariyerli oyunculardan kurulu... Hal böyle olunca da ortadaki oyunlarda bu tip adamları bulunanlar kazanır genelde. Tabii ki bu bir kural değildir. Öyle maçlar olur ki, bunun tam tersine bir tablo ile karşılaşırsınız.

Beşiktaş bu oyunda savunmada sağ kanatta Adriano, tandemin bir parçasında da ilk defa Medel ile oynadı. Bir savunmada iki adamın birden yenilenmesi diyelim, çünkü Adriano daha önce de oynadı ama kendisi tipik bir solaktır, zorluk ortaya koyar. Buna rağmen Medel yerinde hamlelerle öne çıktı, Adriano da zaten ancak 40 dakika dayandı yerini joker adam Necip’e bıraktı. Orta alanda Tolgay çok gayretli, her topa dalan, kazandıklarını da iyi dağıtmaya çalışan oyuncu oldu. Atiba malum... Hatasız ve usta... Talisca ise zaman zaman parlayan zaman zaman da yerinde sayan duruşu ile henüz formda olmadığını adeta haykırdı. Quaresma sanki yerimi Lens’e bırakmayacağım haykırması içinde idi. Cenk, öğrendik ki özel çalışıyormuş sezon başından bu yana, gerçekten durmadan, gol atarak, pas vererek oynadı. İşte profesyonel futbolcu böyle olunuyor. Babel vasattı. Oyuna 70. dakikada giren Negredo, anlaşılan o ki, bu Cenk›i sollayamayacak...

Konyaspor ise gayretli, istekli, araştırıcı idi ama, en kritik durumlarda raconu kesecek oyuncudan mahrumdu. İşe iki takım arasındaki en ciddi fark burada idi.. Kaleci Fabri›ye giden şutlar bu kalecinin kucağında erirken, bir kaç pozisyonda da ustalık gösteren Konyasporlu çıkmadı.

Sonuçta Beşiktaş Kadıköy›e moralli, üstelik de maç maç toparlanan kadrosu ile gidiyor. Karşısında da deplasmandan moralli dönen Fenerbahçe olacak. Ne maç ama değil mi? Sanırım beklentimizi zedelemezler. Bu arada bu maçın sonucu da bugünden ligin kaderini tayin etmez. Bunu da yazalım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi