Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yeni dönem başlıyor

Yeni dönem başlıyor

Hicri yeni yıl, birçok yenilikleri beraberinde getiriyor. Yeni, çok yeni, yepyeni şeylere hazır olun. Hafta sonu Almanya seçimleri var, hafta başı “Kürdistan referandumu”. Ardından önümüzdeki hafta sonu Katalan referandumu var.

Bu arada; Meclis olağanüstü toplanıyor bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek için. Ardından önümüzdeki haftadan itibaren meclis yeni çalışma dönemine başlayacak. İki hafta sonra da yeni bir parti kuruluyor. Yeni oluşum hemen mecliste grup kurmak isteyecek.

Tabi yeni dönemle birlikte Meclis Başkanı seçimi var.

Terör, darbe, bölgedeki savaş hali zaten rutin gündemimiz.

TEOG daha bir süre gündemde kalacağa benziyor.

Bu arada şu Altaylı’nın tutuklanması hadisesini bir kenara not edin. Bu işin etkisi derin ve uzun soluklu olacak. Altaylı’nın önemli bilgiler verdiği söyleniyor, şu görevden alınan Başbakanlık eski Danışmanı da.. Ankara’da bazı siyasiler ve bürokratlar için can sıkıcı gelişmeler olabilir.

Cumhurbaşkanının ABD’de, BM’nin merkezinin Türkiye’ye taşınması teklifi o gün için pek yankılanmadı ama bu çağrının etkisi de sessiz ve derinden uzun süre devam edecek. Tabi BM’nin, Güvenlik Konseyinin yapısının yeniden gözden geçirilmesi teklifi de.

FETÖ konusunda da önemli gelişmeler olabilir. Bir defa yurt dışına kaçan FETÖ’cüler gittikleri ülkelerin başına bela oldu. Bu konuda da önümüzdeki aylarda önemli gelişmeler yaşanabilir..

Bu arada iki önemli gelişme oldu. Çin ve Rusya dış ticaretlerini altın karşılığı yeni bir kaydi para ile yapacaklarını dile getirdiler. Bir süredir, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ da, altın karşılığı sanal para için görüşmeler yapıyordu.

Bana göre, BITCOIN de değil, ya da “Kaydi para” da değil, bugün için en  geçerli para altın, gümüş gibi metalar karşılığı üretilecek SANAL PARA.. BITCOIN kendi bir yazılım değerine sahip, Deepweb’de kolayca kayıt dışı işlemlerde kullanılabilecek bir para. “ALTIN KARŞILIĞI SANAL PARA” gerçek paradan, plastik paradan daha güvenilir ve karşılığı olan, kayıt altına alınabilen bir para.

ALTIN KARŞILIĞI SANAL PARA Cumhurbaşkanının gerçek değere sahip para düşüncesini de fazlası ile karşılayacak olan bir finansal enstrüman olacaktır.

Bu sistem Çin ve Rusya’nın projelerinden daha ileri bir proje olacaktır.

Aynı şekilde Mehmet Şimşek’in, “yastık altı altınlarının ekonomiye kazandırılması” projesini de kapsayacak şekilde dizayn edilebilir.

Bakın, bazı ülkelerin Merkez Bankaları BITCOIN kullanmaya başladılar. Yakında bankalarda BITCOIN hesapları açılabilir. BITCOIN kredi kartları çıktı bile. BITCOIN Borsası oluştu.

İnşallah Merkez Bankası da bu çabalara destek verir.

Belki bu anlamda bir ULUSLARARASI SERBEST FİNANS BÖLGESİ projesini çok gecikmeden hayata geçirmemiz gerekir. Aynı şekilde batılıların NATIONAL DATA CENTER dedikleri BIGDATA yönetimi için bir MİLLİ BİLGİ BANKASI kurum, ülkemizin HW, SW ve bilgi çöplüğü olmaktan kurtarılması gerek. Tabi bunun için bir SÜPER BİLGİSAYAR gerekiyor, mikro nükleer santralle desteklenen. Bu yatırımların büyük kısmının yeraltında olması gerekiyor tabi. Derhal chip ve ana kart üretimi konusunda başlatılan çalışmaların sonuçlandırılması gerekir. Bir o kadar önemli bir diğer konu da SECURITY yani BİLGİ GÜVENLİĞİ.. Bunlar yoksa diğer projeler hayal. “Siber güvenlik” yoksa “siber teknoloji”, “siber istihbarat”, “siber savaş”ta yokuz demektir.

2023’ü bırakalım şimdi. 2018 seçimlerini ne yapıyoruz. Ardından 2019 var. 2018-19 süreci zorlu geçecek. Teşkilatlar ve belediyelerdeki “Metal yorgunluğu”nun, yani ataletin bir an önce atlatılması gerekiyor. Bir takım stratejik yatırımlar, temel altyapı hizmetleri, uluslararası ve bölgesel dengelerin kurulması/korunması gibi konular önemli. 

Belki uzun zamandır konuştuğumuz ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ’nin bir an önce başlatılması gerek.

Çin ve Rusya’nın “kaydi para” açıklaması Dolar ve Euro cephesinde taşları yerinden oynatabilir. Bu sürece yarın başka ülkeler de katılabilir. Bu FED’e ve Avrupa Merkez Bankası / ECB European Central Bank’a ağır bir darbe vurabilir. Tabi ABD, İngiltere, AB ve Yahudi Finans kuruluşlarına, İsviçre ve Dolar/Euro üzerinden yapılan manipülasyonlara zarar verebilir.. FED’in zayıflaması, globalistleri zaafa uğratabilir. Bu iş içeride FED ile rekabet eden Pentagon’un işine yarayabilir.

Yeni dönem çok hızlı başlıyor.. İçeride, bölgede ve dünyada çok önemli gelişmelere hazırlıklı olalım. 2018 ve 2019 kolay geçmeyecek.. 2018 için şimdiden hazır olun.. Siyasiler, bürokratlar, STK ve medya, hepimiz bu değişim için hazırlıklı olmamız gerek.

Önce içimizdeki pisliklerden arınalım. Önce değişmesi gereken biziz. Biz kişi, parti, vakıf, dernek, cemaat, her ne ise kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecektir. Biliyorsunuz, her toplum layık olduğu gibi idare olunacak.

Şunu bilelim ki, eski hal muhal, ya yeni hal, ya izmihlal!

Duamız şu olmalı: Rabbim, içimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden bizi helak etme. Bizi o zalimlerin, fasıkların, hainlerin şerrinden emin eyle. Bizi nimet verdiklerinin yoluna ilet, gazaba uğrayanlardan uzaklaştır. Amin.

Selam ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi