Kemal Belgin

Kemal Belgin

Çirkinler maçı!

Çirkinler maçı!

Biri Beşiktaş, yani bu ülkenin kuruluş olarak ilk resmi spor kulübü... Diğeri o tarihten 4 sene sonra hayata gelmiş kulübü Fenerbahçe... Her ikisi de “Büyükler” olarak anılırlar bu ülkede... Şampiyonluklar Galatasaray ile birlikte hep onlarla anılırlar genelde... Araya altı defa Trabzonspor, bir kere de Bursaspor girmiş... Böylesine isimli kulüplerin futbol takımlarından ne beklenir bir resmi oyununda? Tabii ki futbol, centilmenlik, bol pozisyon ya da tam tersine çok sıkı karşılamalı pozisyonsuz oyun...

Şimdi bu maça bakalım... Dört adet kırmızı kart sahada... Bir adet de maç sonrası soyunma odası koridorlarında... Maçın hakemi hepsinde haklı... Ancak koridordaki gelişmeyi biz göremedik. Bu nedenle o iş için yorumumuz yok. Ama aynı hakem Beşiktaş’ın iki adet penaltısı ile bir adet net golünü vermedi. Buna karşılık Fenerbahçe’nin iki penaltısını haklı olarak çaldı. Ve bu hakemin göğsünde, ne yazık ki, FIFA korkardı var. Çok erken kazanılmış bu kokart belli ki hakeme ağır gelmiş. Şimdi burada birileri çıkıp da, çıktılar da, diyeceklerdir ki, “Efendim yardımcı bayrak çekti de o yüzden hakem Negredo’nun golünü iptal etti...” Güzel! Ben de onlara diyeceğim ki, “Beyler, yardımcı ofsayt bayrağı çekmesine rağmen bir başka hakem Fenerbahçe’nin Başakşehirspor’a attığı ikinci golü verdi...” Doğru mu? Evet!

Fenerbahçe, maçın ilk yarısında ev sahipliği özelliğini kullandı. Daha dengeli ataklar yaptı. Rakibinin defansı içine çok girmedi ama, tehdit edebildi hep. Kazandığı penaltı Beşiktaş’ın iyi topçu diye aldığı Tombik Medel’in sunumu idi. Talisca ne öne, ne arkaya destek olabildi. Quaresma zaten arızalı beyniyle oyunda yoktu ve bir de belki de iki kırmızılık hareket çekti. Beşiktaş sağ kanadında felçli gibi oynarken, Caner, Babel ve Cenk boşuna gayret ediyorlardı. Sonrasında Neto da adeta kendini attırdı.

Devre dönüşünde sahada kendi alanına kapanmış bir Fenerbahçe ve onun üstüne yığılan bir Beşiktaş vardı. Sol kanat sadece Caner’e bırakılmıştı. Zaten oradan gelen Fenerbahçeli de yoktu. Sağda ise Medel komikliği devam ediyordu. Atiba’ya artık ihtiyaç kalmamıştı ama o, ikinci penaltıyı yaptı. Bu arada Fenerbahçe kalesine atılan bir kornerde, yani yaklaşık 30 metreden kullanılan bir top yarı yolda hafifçe sekerek Ozan’ın koluyla temas etti. Mesafe göz önüne alındığında net olan bu penaltıyı da atladı kaytan bıyıklı hakem... Fenerbahçe’deki Mehmet Ekici-Topal değişikliği zaten Fenerbahçe’nin oyunu kendi yarı alanında kabulleneceği anlamı taşıyordu, öyle de oldu. Sousa’nın defansın göbeğine geçişi artık Mehmet Topal’a güvenin de azaldığı anlamı taşıyordu. Ancak 68. dakikada Valbuena’nın çıkışına kimse bir anlam veremedi. Belli ki Aykut Kocaman 1-0’a yatıyordu. Beşiktaş’ta ise Talisca yerini 57. dakikada Negredo’ya bıraktı. Yani Beşiktaş maçı kurtarmaya çalışacaktı. Sonrasında Lens’le Cenk değişikliği ise iki kanatlı çalışma anlayışı taşıyordu. Ama Tolgay 80. dakikada Tombik Medel’in yerine çok geç gelecekti. Fenerbahçe ise Alper’le Beşiktaş’ın muhtemel boşaltacağı alanlara çabuk top taşımak istiyordu. Yapıldı da ama, Ozan’la kale arasındaki top direkten döndü.

Ve Negredo’nun net golünü kaytan bıyıklı hakem yardımcısının bayrağına kanarak iptal edecekti. Aynı hakem, Cenk’in aşiltendonuna basan Fenerbahçeli Hasan Ali’nin sebebiyet verdiği net penaltıyı da çalmayacaktı. Ama Atiba’nın iki metreden koluyla temas eden topta penaltıyı gösterecekti de, yukarıda değindiğim gibi Ozan’ın 30 metreden yaptığı teması atlayacaktı. Beşiktaş, şık bir gol atabilecekti ama, kaytan bıyıklı tekneyle Fenerbahçe çoktan yol almıştı bile...

Son not... Mahmut Uslu denen zat maç sonrası resmen kin ve öfke kustu. Ve de sayılmayan golün 4-5 metre ofsayt olduğunu söyledi. Belli ki gözleri bozulmuştu. Ona bir açılır kapanan ölçüm aletlerinden birini hediye etmek isterim. Pardon bitmedi. Caner’in özel hayatından söz etti. Bak Mahmut efendi; sana senin yönetiminden önemli birilerinin özel hayatından uğurlu- muğurlu, ekran spikerli öyle şeyler söylerim ki, sokağa çıkamazsın vallahi! Yüreğin varsa gel karşıma... Unuttum; şu Guiza’nın transferi ilgili hâlâ bilgi veremedin. Bu İspanyol oyuncu ile ilgili Uruguay’ın ikinci lig kulübü AtleticoRentistas’tan senin ismine gelmişti de resmi yazı... Yoksa!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi