Cemal Nar

Cemal Nar

Kürt Arap Acem Halkı Düşmanımız Değil Dostumuzdur 1

Kürt Arap Acem Halkı Düşmanımız Değil Dostumuzdur 1

Zamanıdır, bir kere daha hatırlatalım: Biz müslümanız. Bütün müslümanlar kardeşimizdir. Türk, Kürt, Arap, Acem fark etmez. Kürtlerin, Arapların vatanı bizim de vatanımız, bizim vatanımız da onların vatanıdır. Ha Maraş, ha Halep, ha Erbil. Ne farkı var?

Bu coğrafyada herkes kardeş, her yer vatandır.

İnşallah bir gün yine tek devlet oluruz. Aramızdan en ehil olanları seçeriz, devleti ve şehirlerimizi yönetiriz. İster Türk, ister Kürt, ister Arap olsun.

Atalarımız adem-i merkeziyetçi büyük bir devlet kurmayı başardı. Biz de seçimle idarecilerimiz belirlediğimiz böyle bir devleti neden kurmayalım? O devletin başına seçimlere katılan elli veya yüz aday içinden mesela Recep Tayyip Erdoğan en fazla oy alarak başkan olsa, Kürt yada Arap kardeşlerimiz için korkacak ne var?

*  *  *

Batının zihinlerimize vurduğu zincirleri kırmalıyız artık. Bütün Müslümanların bir millet olduğunu yeniden idrak etmeliyiz.

Daha anlaşılır söyleyelim, bizim Diyarbakır’ı, Mardin’i, Siirt’i işgal diye bir derdimiz olabilir mi? Akla ziyan değil mi?

Neden aynı şeyi Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Halep ve Şam için de düşünmüyoruz?

Bu şehirlerde yaşayanların farkı ne?

Ben Kahramanmaraş’ta yaşıyorum. Diyarbakır’ı severim. Ama orada bir karış toprağım yok. Olsun, yine de Diyarbakır benimdir.  Mardin ve Siirt de aynen öyle. Erbil, Süleymaniye, Kerkük, Halep ve Şam niye öyle olmasın? İki kafir geldi, aramıza sınır çizdi diye biz birbirimizden koptuk mu yani?

Hayır!

Bu coğrafyada yaşayan bütün halklar hala tek millettir. Birbirlerini sever ve sayarlar. Korur ve esirgerler. Bu bize dinimizin emridir. Tarih ve medeniyetimiz böyle oluşmuştur. Ben Erbil ve Halep’te dolaşırken, tıpkı Adana ve Afyon’da dolaşır gibi rahatım, huzurluyum, emniyetteyim.

Kafirlerin ve onların uşağı olmuş yerli ecnebilerin aramıza soktuğu ırkçılık nifakını zihnimizden söküp atmalıyız. Bu zihniyet, bir örümcek ağı kadar muhteşem görünse bile, bir o kadar da zayıftır, ellerimizle parçalayıp atmalıyız.

Şöyle bir soru akla gelebilir: İyi de Türkiye ordusu sınırlarda tatbikat yapıyor. Her an sınırı aşıp Irak ve Suriye’ye girebilir. Söylediklerinizle bu durum çelişmiyor mu?

Hayır, çelişmiyor.

Sebeplerini açıklayalım. Ama söz uzadı, gelecek yazıya kalsın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi