Cemal Nar

Cemal Nar

Bu Coğrafyada Herkes Kardeş Her Yer Vatan 2

Bu Coğrafyada Herkes Kardeş Her Yer Vatan 2

Biz şartların gereği Irak’a veya Suriye’ye girebiliriz. Ama asla işgal için değil. Toprak kazanmak için değil. Oradaki kardeşlerimizi terörist eşkıyalardan kurtarmak için gireriz. Topraklarımızı kirleten yabancı teröristler ve onların yerli uşaklarının bıraktığı pisliklerden temizlemek için gireriz.

Ne Kürtlere, ne Araplara, ne de Acemlere düşman değiliz. Barış istiyoruz, huzur istiyoruz, beraber iş yaparak beraber kalkınmak istiyoruz. Buna mani olmaya çalışanları bertaraf etmek içindir savaşımız.

Bu ise herkesin hayrınadır.

*  *  *

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani’nin 25 Eylül’de bağımsızlık referandumunu gerçekleştirme konusunda direnmesi üzerine, Türkiye’nin alacağı önlemler konusunda askeri hazırlıklar da en üst seviyeye çıkarıldı.

Maksat nedir?

Irak sınırında askeri tatbikat başlatan Türkiye’nin maksadı aslında Barzani ve IKBY değil; Barzani’nin dikkatinin çekilmesi, referandum konusundaki ısrarından vazgeçirilmesi ve daha önemlisi bölgede yeni çatışmalara, kargaşaya ve kaosa yol açmayı planlayan, girişimin arkasındaki aktörlerin caydırılmasıdır.

Asıl Barzani ve halkı tehlikededir. Türkiye’nin yoğun ve kararlı şekilde mücadele ettiği terör örgütü PKK, maalesef ABD’nin yardımıyla onu yok etmek üzeredir.  Bu olursa, ileride Suriye’de ve Türkiye’nin güneydoğusunda oluşturulmak istenen kaotik terör devleti yapılanmaları olacaktır. Bu ise önce buralarda yaşayanların, sonra da dünyanın başına beladır.  Türkiye işte buna engel olmayı amaçlıyor.

Türkiye terör örgütü PKK/ YPG’yi her açıdan destekleyen ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’nın (CENTCOM) da yol açabileceği problemlerin ve hedeflerin bertaraf edilmesi amaçlanıyor.

İşte görüyorsunuz, Kuzey Irak’taki PKK varlığı ile Suriye’nin kuzeyindeki PKK varlığı bir araya gelmiş, sahada pozisyon almıştır. Bu terör devletinin daha başında kurulmaması, yılan küçükken başının ezilmesi gerekir.

*  *  *

Mesele Kürtlerin devlet olmasına karşı çıkmak değildir. Mesele Kürtlerin iyiliğini istememek hiç değildir.

Mesele İslam coğrafyasının bölünüp parçalanmasını önlemek, içimizde gavur adına iş gören yeni terör devletlerini önlemek, İsrail’in “arz-ı mev’ud” adına yayılmasını önlemektir.

Gelin ey coğrafyamızın ülkeleri, birleşelim ve bir devlet olalım. İri olalım. Diri olalım. Din de, akıl da, menfaat de bunu gerektirir.

Un var, şeker var, yağ var; neden helva yapıp yemeyelim?

Eğer biz birlik ve dirliğin düğün sebebiyle bu helvayı yapıp yemezsek, kafirler bizim için ölüm helvası yapıp yiyeceklerdir.

Öyleyse kardeşlerim, gelin, din de, akıl da, menfaat de neyi gerektiriyorsa onu yapalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi