Aziz Üstel

Aziz Üstel

PKK Trump amcadan ne bekliyor?

PKK Trump amcadan ne bekliyor?

Terörist ve ayrılıkçı Kürtler, Trump'ın 21 Temmuz'da New York Times gazetesi'ne verdiği bir demeçteki "Kürtleri ve Erdoğan'ı aynı masaya oturtmak gerçekten harika olurdu"sözlerinin gereğini yapmaya çağırıyor...muş!! Anlaşılan ayrılıçı, şiddet yanlısı, uyuşturucu kaçakcısı tayfa bundan böyle söylemlerini Amerikan basını aracıyla duyuracak!!

Trump Türkiye'nin terörle mücadelesinde PKK'nın ne olduğunu ve neler yaptığını bilmiyor büyük bir ihtimalle, onun için de böyle bol keseden sallıyor!  CB'nın geçtiğimiz yıllarda ayrılıkçı teröristlerin silah bırakması için ne kadar uğraştığından, barışçı yollardan bu sorunu çözmek için gösterdiği çabalardan da haberi yok anlaşılan!

"Kürt güçlerinin büyük hayranıyım.Aynı zamanda Türjiye'yle çok daha iyi ilişkiler kurmak için zaman ve zemin hazır."

Peki Trump'ın hayran olduğu bu kürtler kim ola? Bunun cevabı yok tabi!

HDP'nin Trump'a yaklaşımı çok olumlu ancak henüz Trump'a güvenip güvenemeyecekleri konusunda da pek emin değil. HDP Dış İlişkiler sorumlusu Hişyar Özsoy,"Trump insan haklarına öncelik vermeyen tutumunu sürdürürse, bu bizim için  sıkıntı yaratır,"demekte.

Trump, Obama'nın başlattığı Kürtlerle Türkler arasında denge politikasını büyük bir olasılıkla sürdürecektir.  Ancak kimi aklı evveller sapla samanı birbirine karıştırmakta, bilgi sahibi olmadan fikir üretmeye kalkışmakta: "Kürtleri düşman değil ortak olarak görme konusunda Trump, Erdoğan'ı ikna etmelidir," diye ahkam kesen öğretim üyeleri var. Bunlardan biri Central Florida Üniversitesi'nde Kürt Siyaseti Çalışmaları Kürsüsünde görevli Doç Dr. Murat Tezcür.  PKK'yla Kürt yurttaşlarımız arasında ayırım bile yapamıyor ya da yapmıyor. Sonra da sözlerine inanmamız gerektiğini söylüyor!!

Trump iş bitirici olarak tanınıyor. Bu iş bitirici tutumun sorunları çözebileceği konusunda güven veriyormuş kimi ayrılıkçılara. Ancak gene Türklerle-Kürtler demeyi sürdürüyor, PKK'dan söz etmiyor! Sanıyorlar ki, her neyse istedikleri gerçekleşirse, PKK kendiliğinden yok olacak! Bunca cinayetin hesabı da sorulmayacak tabi!

Mesud Barzani'nin Başkanlığını yaptığı  Kürdistan Demokrat Partisi'nin Türkiye'deki uzantısı olan Türkiye-Kürdistan Demokrat Partisi Başkanı Mehmet Emin Kardaş, Trump'a seçildiğinde bir kutlama mektubu göndermiş:

"Sayın Başkan 21. yy olmamıza rağmen Kürt halkı hala özgürlüğünden ve haklarından yoksun.Ortadoğu'da 50 milyonu aşkın nüfususuyla hala bir devleti olmaması büyük bir ayıptır.  Bu devlesiz halk, işgalci dört devletin tutsaklığında yaşıyor..." Bu durumu değiştirmek için de destek istiyor. Nedense Türkiye'de Kürtlerin CB, BB ya da Bakan olduğunu, TBMM'de bir çok Kürt kökenli  milletvekilinin bulunduğuna hiç değinmiyor. Kardaş'ın  mektubu Trump'ın eline geçti mi bilemem; çoğu yalan olan kulaktan dolma bilgilerle bir ABD Başkanı harekete geçer mi? Geçer tabii. En son örneği Müslüman Terörü deyiminin mucidi George W. Bush! Olmamasını dilerim  ama gün gelir Bush'u bile mumla arayabiliriz!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi