Toroğlu’dan yeni zırvalar!..

Toroğlu’dan yeni zırvalar!..

Birtakım kişiler tarafından kendisine “Hoca” sıfatı takılan Toroğlu bu hafta da zırvaladı.. Yanında programın sunuculuğunu yapan Şansal Büyüka daha bir çelebi, daha bir ağır, gözüküyor.. Ama Toroğlu’nun hezeyanlarına neden yol veriyor?.. Bu şahsı niçin böyle konuşturuyor?.. Anlayabilmiş değilim..
Konu şu..
Lincoln’ün bayrak direğiyle olan münasebetini yorumluyor Toroğlu!.. Durup dururken “selamünaleyküm”ü sokuyor işin içine.. Hani ‘Bayram değil seyran değil, eniştem beni niye öptü’ misali..
Adam 60’nı devirmiş.. Selamünaleyküm’ün ne demek olduğundan habersiz!.. 0 ifadenin “Allahın, rahmeti, bereketi, selameti, üzerinize olsun” olduğundan habersiz!.. Namazdan habersiz.. Bayram namazlarında “Esselamünaleyküm diye sağa-sola sallarsınız ya başınızı” diye, küçümser ifadeler kulanıyor!. Erman Bey, namazın, besbelli ki, sadece bayramlarda yapılan bir ibadet olduğu kanaatinde.. İşin enteresanı, yanındaki partneri de mütebessim bir biçimde öylece seyrediyor..
Toroğlu denen şahsı fazlaca tanımam.. Tv programlarından zaman zaman takip ediyorum.. Dine karşı olan saygısız ifadelerine çokça şahit oldum.. İnternet ortamında “Mersinli Arap Alevilerinden” olduğu söyleniyor.. Tabii ne kadar doğru olduğunu bilemeyiz..
Ayrıca bizi, kimin ne olduğu, hangi meşrebe mensup olduğu da zerre miskal ilgilendirmez..
Toroğlu Sünni olsa ne olur, Alevi olsa ne olur?..
Daha da ilerisi, “Selamünaleyküm”ün neyi ifade ettiğinden haberi olmayan ve o mübarek kelimeyi alay konusu gibi yorumlayan bir kişinin kafa kâğıdında “Müslüman” yazsa ne yazar?..
Aslında böyle programlara ve bu tip programcılara mesai harcayan mütevazı ve mütedeyyin insanlara üzülüyorum!..
0 halde; mutlaka ve mutlaka bu milletin değerleriyle alay etmeyen, insanlarımızla aynı dili konuşan, halkımızın hassasiyetlerine saygılı olan televizyonlara ve radyolara ağırlık verilmeli..
Bu ülkenin asil insanlarının kafaları daha fazla karıştırılmamalı..
¥
Fenerbahçe’nin zar zor da olsa Kocaelispor engelini aşması, Gençlerbirliği-Beşiktaş ve Galatasaray-Trabzonspor müsabakalarını daha bir anlamlı duruma getirdi..
Ama gerek Beşiktaş, gerekse Galatasaray, virajı kolay döndüler..
6. hafta sonunda Ertuğrul Sağlam’la yollarını ayıran Beşiktaş yönetimi bildiğiniz gibi takımın başına Mustafa Denizli’yi getirdi.. Ve Beşiktaş takımı Denizli yönetiminde oynadığı ilk maçı kolay kazandı..
Ankara’da Gençlerbirliği’ni tabiri caizse 13 dakikada 3’lük yaptı Beşiktaş!.. Ardından da karşılıklı ataklar ve ikinci yarıda oyunda daha hakim gözüken Gençlerbirliği..
Ama maçı kurtarmaya gücü yetmedi Ankara takımının!..
Sadece bir penaltı golüyle cevap verebildi..
Bu netice de Beşiktaş’ı lider yapmaya yetti..
¥
Cumartesi günü Ankara’da Büyük Anadolu 0tel’inde Boks Federasyonu Seçimleri’ni izliyorum. Yanıma boylu poslu aslan gibi bir genç geldi..
“Sami abi ben Elazığ bölgesi boks antenörüyüm.. İsmim 0kan Arslan.. Vakit gazetesinin devamlı okuyucusuyum.. Özellikle de senin spor ve diğer yazılarını kaçırmıyorum.. Üslubun, tarzın, olaylara yaklaşımın, çok güzel.. Ancak Sami abi, bizim Galatasaray’ı hiç yazmıyorsun!..”
Evet, soyadı gibi aslan görünümlü Elazığlı 0kan kardeşim kendince haklı olabilir..
Biz her takıma eşit davrandığımızı sanıyoruz..
Ama anladığım kadarıyla Galatasaraylı kardeşlerimiz istiyorlar ki, Galatasaray’ı daha fazla yazalım,
Beşiktaşlılar aynı şekilde..
Zaman zaman da Fenerbahçe’yi daha çok yazdığımı söyleyenler oluyor..
Halbuki son zamanlarda Fenerbahçe için hayli eleştiri yazıları yazdım.. Yani, bu işin ayarı yok!.. Ölçüsünü bulmamız çok zor..
“Kişi sevdiğiyle beraberdir” Hadis-i Şerifi’nden yola çıkarsak eğer, herkesin sevdiği yazarı, sevdiği politikacıyı, kısacası sevdiği insanı, kendi fikrinde, kendi zikrinde görmesini istemesini de normal addediyorum..
Ve bu yüzden de Elazığlı 0kan’a ve onun gibi düşünen değerli okuyucu kardeşlerime de en kalbi muhabbetlerimi yolluyorum..
Ve ardından gelelim Galatasaray-Trabzon maçına..
Trabzonspor müsabakaya lider başladı ve maçın sonunda da liderliği kaybetti..
Peki, Galatasaray çok mu iyi oynadı?..
Bana göre çok da iyi değildi..
Ancak Trabzon’u ürküten klâs isimlere sahipti Galatasaray!..
Trabzon takımı enteresan goller yedi.. Arda’nın attığı gol şahaneydi.. Bu gole ancak şapka çıkartılır.. Fakat kaleci hatası olduğu da kesin!.. Lincoln’ün attığı gol ise kademe hatası.. Servet’e yazılan golün, golle uzaktan yakından ilgisi yok.. Öyle gol, olsa olsa hentbol liginde olur.. % 1500 hakem hatası..
Kaleci sıkıntısı var Trabzon’da.. Bu sıkıntı açık ve net gözüküyor..
Tayfun’un erken sarı kart görmesi Ersun Yanal’ı panikletince oyun düzenini bozmak zorunda kaldı Ersun Hoca ve Trabzon’un işi Tayfun’un kenara alınmasıyla bitti..
Hakem Bünyamin Gezer, bana göre acil dinlendirilmeli..
Lincoln’ün bayrak direğini yeriden söküp direkle adeta “comparcita” yapmasına FİFA kesin “sarı kart” diyor, amma velakin Bünyamin kardeşimiz bunu es geçiyor..
Neticede, Galatasaray kendisi için zor gibi gözüken Trabzonspor maçını kolay kazandı..
Elazığlı 0kan Arslan’ı ve tüm Galatasaraylıları kutluyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi