Halil Mert

Halil Mert

Ahhh.. Kerkük, Türkçülük, Kürtçülük vs.

Ahhh.. Kerkük, Türkçülük, Kürtçülük vs.

Hasta Adam dedikleri büyük Medeniyet Devletimizin vatandaşları ve ümmet üzerinde türlü oyunlar oynanmaya devam ediyor. Bir yanda Mezhepçilik, diğer yanda Irkçılık, tarikat, cemaat bölünmeleri… Arap ve Kürtler’de iş aşiret kavgalarına kadar vardı. Şu an kurulan Arap Devletleri de zaten aşiret esaslı değil mi?

Tüm bu fitneler sebepleri ile Haramdır.

İttihad-ı İslam farz-ı ayındır.

 

Aşağıda girdiğim konunun netameli olduğunu biliyorum.

Biz Türk, Kürt, Arap vb. ne olursak olalım, Mü’min isek kardeşiz.

Geleneksel Türk Milliyetçisi için ecdad, Alparslan’dır, Yesevi Ata’dır, Kürt Selahaddin Eyyübi’dir. Fatih’tir, Kanuni’dir, Abdulhamid Han’dır. Bilinsin ki Hulagu değildir.

 

Şimdi geliyorum tarihi sürecin öğrettiği helallere ve zorlamalara.. Daha da önemlisi alınacak derslere..

Genel kabul Müslüman Türk Milleti, 1000 yıldır, Anadolu, Kafkasya, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar başta olmak üzere ümmeti bir arada tutabilmiş, güçlü tutabilmiş, bu coğrafyayı ırk ve mezhebine bakmaksızın tüm Müslümanlara yurt yapmıştır. Buna itirazı olan Müslüman adalet ve liyakatini kaybetmiştir. Ferasetinden endişe edilir. Anadolu’da yaşayan Müslüman bir Ermeni kardeşim dahi bilir ki, İslam ile tanışmasında en büyük hisse bu muharip millete aittir.

Müslüman Türk Milleti, asker, komutan ve hükümdar olarak tüm bu coğrafyalarda Haçlı ve batılı barbarlara karşı en önde bulunmuş ve savaşmıştır. Buna rağmen; Ermeni’ye Kavm-i Sadıka, Arap kardeşe; Kavm-i Necip denirken Müslüman Milletime, Etrak-ı Bi idrak; “İdraksiz Türk!” denmesinin sebebini vicdani, insani ve İslami yönden biri izah etsin.

Türk Milleti M.Ö. 3000’li yıllardan bu yana Ortadoğu ve Anadolu’ya göçmektedir. Başlangıçta Çin, sonrasında Moğollar’ın baskısının bu göçlerde ciddi etkisi olmuştur.

Ortaasya ve Ortadoğu’da birlikte kurduğumuz büyük devlet Selçuklu’dur. Resmi dili maalesef Farsça’dır. Şu anda Kürt kardeşlerimizin konuştuğu Farsça. Bu nedenledir ki; Kürtler, Tacikler, bir kısım Afganistan Türkleri maalesef Atadilleri olan Türkçe’yi kaybetmişlerdir. Ben bu tarihi süreci tartışmayacağım. Bu günü konuşacağım.

 

Kerkük, Musul, Erbil, Süleymaniye… Kuzey Irak Bölgesinde Türk ve Kürtler’in yaşadığı bölgeler. Çoğunluk Sünni’dir. Kız alıp verirler, akrabadırlar.

Barzani Ailesi, bölge için yanlış bir aile ve çözümdür. Türkiye bunu biliyor olmasına rağmen bölgede Türkiye ve ümmetten yana Kürt ve Türkmen siyasi hareketlere omuz veremedi, 28 Şubat’ın hainleri Türkiye ile eşzamanlı olarak bölgemizdeki müspet yapıları da tasfiye ettiler. Lanet olsun sizin laikliğinize.. Nihayetinde bölge insanının en az 1000 yıllık komşuluğuna, hukukuna, huzur içinde ve omuz omuza geçmişine bakmaksızın oldubitti referandumlara hazırladılar. Kürt nüfus kaydırıldı farklı yerlere, Erbil’de Kürtler hariç diğerlerine baskı yapıldı vs. parlemento ve demokrasi işletilmedi. Esasında emperyalizmin en büyük kuklası PKK aracılığı ile de yıllardır Yurdumuzun doğusundan devlet yanlısı Türkler, Kürtler batı illerine göçe zorlanmıyorlar mı? Tüm bunlar oluyorken Türkiye’de sürekli ırkçılığa küfürler edip ümmet diyen Kürt kökenli aydınlarımızın(!) gıkı çıkmadı, çıkmıyor. Onlar hala ırkçılığa karşı yazılar yazıp konferanslar veriyor.

  

Sonunda Cumhurbaşkanımız dedi ki; “Kürtçülük de, Türkçülük de kötüdür. Fitnedir.” Esasta doğru da artık şu konuyu Müslüman’ca ve yiğitçe konuşalım mı?

 Türkçü kim bu ülkede? Var mı?..

Geleneksel Türk Milliyetçiliği Türkçü mü?

        

Ülkemde, ilk İslam Düşmanı siyasi hareket CHP’dir. Oklardan biri de Milliyetçilik’tir. Allah aşkına Milletinin imanı ile töresi ile mazisi ile kavgalı bir hareket Milliyetçi olabilir mi? “Ne mutlu Türküm diyene!” cümlesinin gerçek mağduru Türk Milleti değil mi? Bakın son yüzyılda değerleri ve imanından en çok kopartılan Türkler değil mi? Hangi Türk Milliyetçisi bu seküler yapıyla kol kola girdi de siz Türkçüler dediklerinizle bu masum ve idealist adamları bir araya getirip küfrediyorsunuz?

Kimse kusura bakmasın tespit şudur.

 Türkiye’de ve Türk Dünyasında seküler ve İslam dışı, İslam ve mazimizle kavgalı Türkçülük tutmamıştır. Tıpkı devletçe 100 yıldır dayatılan Kemalizm gibi. Bu gün Türkçüyüz diyenler dikkat edin MHP’nde değildir. Perinçek’in partisinde ya da CHP’dedir.

 Geliyoruz Kürtçülüğe.. PKK ile Marksist, imansız bir Kürtçülük ortaya çıktı. HDP ile imanlı bazı Kürtler de bu harekete gerek Türkiye’de gerek çevre coğrafyada destek verdi. Düşünün Barzani’nin peşmergeleri Irak Ordusu ile çatışmazken PKK Militanları çatışıyor, Kerkük’te olaylar çıkartıyor, Avrupa’daki Türkiye Vatandaşlarını tehdit ediyor.

 Şimdi soruyorum bu Türkçü dedikleriniz kimler? Ülkede %1 oyları yok. Peki ya Kürtçüler? Düşünün tüm ihanet kadroları FETÖ dâhil, radikal Türk solcuları dâhil herkes destek vermedi mi? Bu yönüyle de baktığınızda birbiri ile bir tutulacak bir Türkçülük ve Kürtçülük’ten söz edilebilir mi? Kürtçülük dağda imanımız ve devletimizle savaşıyor yıllardır. Şu anda ABD ile coğrafyaya operasyon yapıyor. İsrail bayrakları ile bağımsızlık naraları atıyor. Siz bir tane Türkçü gördünüz mü başka ülke bayrak ve üniforması ile bir Müslüman’a mermi atan?

        

Şimdi Türkçü diye küfrettiğiniz adama bakalım. Diyarbakır’lı Kürt Ziya Gökalp’e.. Bu adamın Medeniyetimizi bölecek davranışı ve söylemleri mi var? İyi düşünün! “Türkçülüğün Esasları”nı yazan bu Kürt 110 yıl önce diyor ki; “Nerede Kürt aradıysam altında Türk’ü buldum. Bir Türk ki Kürt’ü sevmiyor, bilin ki Türk değil. Bir Kürt ki Türk’ü sevmiyor, bilin ki Kürt değil.” Son cümleye katılmamak için hain olmak lazım. Cumhurbaşkanımızın tutuklanmasına neden olan aşağıdaki şiir de Ziya Gökalp’in. Lütfen okuyunuz.

“ASKER DUASI kâğıt

Elimde tüfenk, gönlümde iman,

Dileğim iki: Din ile vatan...

Ocağım ordu, büyüğüm Sultan,

Sultan’a imdâd eyle Yarabbi!

Ömrünü müzdad eyle Yarabbi!

 

Yolumuz gaza, sonu şehâdet,

Dinimiz ister sıdk ile hizmet,

Anamız vatan, babamız millet,

Vatanı mamur eyle yarabbi! .

Milleti mesrur eyle Yarabbi!

 

Sancağın tevhid, bayrağım hilal,

Birisi yeşil, ötekisi al,

İslam’a acı, düşmandan öc al,

İslam’ı âbâd eyle Yarabbi!

Düşmanı berbad eyle Yarabbi!

 

Cenk meydanında nice koç yiğid

Din ile yurt için oldular şehid

Ocağı tütsün, sönmesin ümid

Şehidi mahzun etme Yarabbi!

Soyunu zebun etme Yarabbi!

 

Kumandan, zabit babalarımız.

Çavuş, onbaşı, ağalarımız,

Sıra ve saygı, yasalarımız.

Orduyu düzgün eyle Yarabbi!

Sancağı üstün eyle Yarabbi!

 

Minareler süngü, kubbeler miğfer,

Camiler kışlamız, müminler asker,

Bu ilahi ordu dinimi bekler,

Allahü Ekber,Allahü Ekber.

Ziya Gökalp, 1912”

 Evet, İttihad-ı İslam için atan yürekler, bir Türkçü’nün şiiri..

 

Nihal Atsız mı? Hangi Türk Milliyetçisi ne kadar tanır?

Son dönem Türk Milliyetçisine yön veren kitap ise; Türk İslam Ülküsü’dür. Yazarı Seyyid’dir. Ahmed Arvasi merhum. Ancak sosyolojik olarak Kürt’tür. Yani anadili Kürtçe’dir. Ne diyor; “Esas olan halkı paramparça etmek değil, bir yumruk gibi Millet olabilmektir.”

 Türk Milliyetçiliği ırkçı değil, İslamcıdır. Irkçılığı, faşizmi, marksizmi, kapitalizmi düşman kabul eder.

Kavmini sever, ancak üstün tutmaz. O’na göre Türk Milleti’nin nüvesini Türkler oluşturmakla beraber esas olan Müslüman olmaktır. Malazgirt’ten bu yana Kürt, Türk ile aynıdır. Müslüman bir Kürt, “Ben Kürt’üm arkadaş.” diyerek, Türk Milliyetçisi ile omuzdaş ve dava arkadaşı olur.

 Türk, bir ırk değildir. Türk Milleti sosyal bir Millettir. Kavmiyetçiliğin haram olduğunu bilir. Doğu Türkleri, başta Moğollar olmak çevre halklarla karışmış ve İslam olmuşlardır. Batı Türkleri Arap, Ermeni, Rum yerli halklarla karışmışlardır. Tamamı Türkleşmemiş, çoğu Arap Coğrafyasında kaybolmuştur. Ahali Müslüman olduğu için Türk Milleti bu topluluklarla karışmakta bir mahzur görmemiştir.

 Türk Milliyetçisi için TURAN ara hedeftir. Asıl hedef İslam Birliği ve dünyaya İslam’ı hâkim kılmaktır.

 Türk Milleti canıyla, malıyla, kanıyla savaşıp kazandığı tüm toprakları ırkına, soyuna, mezhebine bakmaksızın Ümmete, vatan yapmıştır. Bu gün dünyanın en büyük Kürt kenti İstanbul’dur.

Şimdi, vicdan sahibi bir Kürt kardeşim bir yana aklı ile hareket eden bir Kürtçü bile şunu görmelidir. Kürt 1000 yıldır bu topraklarda Türk ile var, Türk ile güçlü. Eğer bunu kavrayamazsa İsrail bayraklarıyla zafer naraları atar. ABD bayrakları ile işgalci olur. Unutmayın ki, zulm de zalim de ebedileşmez. Ona köle olanlar bir gün düşmanlık yaptığı kardeşinden merhamet dilenmek zorunda kalır.

 

Özetle; “Irkçılık kötüdür!” diyen aydınlar ve İslamcılar bunu İslamcı ve ya İslam’a teslim olmuş Türk Milliyetçisine söyledikleri kadar neden Kürtçülük yapana, Lazcılık, Çerkezcilik, Gürcücülük yapana söylemiyorlar? Size de bu ilginç gelmiyor mu? Düşünün HDP içindeki yapıların en az yarısı geçmişin İslamcı geçinen tipleri.. Sizce bu normal mi? Adeta birileri İslamcılık kisvesi ile bölücülük yapıyor.

        

Bu yazımı okuyan bir kısım Kürt Gardaşım, İslami hareketlerin içinde benimle omuz omuza haine karşı duran omuzdaşlarım ve dava arkadaşlarım kırılacaklar. Lütfen elinizi vicdanınıza koyun. Tarih insanlara ve toplumlara gelecekle ilgili dayatmalarda bulunur mu? Bulunur değil mi? “Türk İslam Ülküsü”nün yazarı Seyyid A. Arvasi diyor ki; “Tarihe bakın; Müslüman Türk güçlü, ümmet güçlü, Türk zayıf, ümmet zayıf..”

 

Irkçılıkla ilgili aralıklarla yazılar yazan bir kardeşim var. Anadolu’mda Kürtleşmiş Türk aşiretlerinden birine mensup. Bir yazısına cevaben yazdığım mesajı sizlerle paylaşmak istiyorum.

“Cahiliye döneminde aşiret ve sülaleler vardı.

Bir Kureyş bile birbirini Emeviler ve Haşimoğulları diye yedi.

Asırlardır süren fitnenin de müsebbibi oldular.

Cumhurbaşkanımızın yaptığı şu hatayı yapmayalım artık.

Irkçılık böler, eyvallah!

Kürtçülük böler her mânâda...

Ancak Türk=Müslüman şiarı ile şümullenen Türk Milliyetçiliği, özellikle Balkanlar ve Kafkasya başta olmak üzere tüm Medeniyet Coğrafyamızda bölücü değil birleştirici olmuştur.

Çünkü hedefinde sâdece Turan yoktur.

TURAN ara hedeftir.

Asıl hedef İTTİHAD-I İSLÂM'dır.

Davasına İ’lay-ı Kelimetullah demiştir.

Bu gerçeği göremeyene diyeceğimiz bir şey yoktur.

Ancak durum budur.

Bu gün KÜRT Kardeşim, 1000 yıldır TÜRK ile güçlü olduğunu ve varlık gösterebileceği gerçeği ile hareket etmez ise İsrail bayrağı ile zafer naraları atar.

Bunu gayesi İttihad-ı İslâm olan herkes görmelidir.

Bosnalı çocuklara camiler de TÜRKLÜĞÜN ŞARTLARI’nı öğretirler.

1. Kelime-i Şehâdet.

2. Namaz

3. Oruç

4. Zekât

5. Hac

Ne olduk şimdi Müslüman, peki Türk?

6. Cihad etmek… Ekleyin!

Demek ki TÜRK ne demekmiş,

Türk=Cihad eden Müslüman=Mücahid=Gazi..

Muhabbetlerimizi arz ederim.

Hürmetle ve dua ile kalın.

E. Yb. Halil MERT”

Burada Türk tanımında bir ırk var mı? Hayır! Buna rağmen okumadan ezbere verilen cevaplarda da başka anlamlar arıyoruz artık. Ümmete yazık etmeyin. Avrupa’da Kuzey Afrika’lı bir Müslüman’a "Türk" denince adamın göğsü kabarıyor. Bu sizi neden rahatsız ediyor.

Hürmetle..

Elbette Müslümanız. Elbette emrolunduğumuz gibi kardeşiz.

Müslüman Türk Milleti’nin dava ve sevdalarını kendisine hedef ve miras kabul eden insanları lütfen artık ırkçılıkla itham etmeyin. Şunu da bilin. 15 Temmuz’da sokağa organize, bilinçli ve örgütlü olarak ilk çıkan insanlar bu insanlardı. Burada muhafaza edilen Milli refleks ve direnci de lütfen görün artık..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Mert Arşivi