Cemal Nar

Cemal Nar

“Zinaya Yaklaşmayın” da…

“Zinaya Yaklaşmayın” da…

İyi ama ya o sana yaklaşmışsa? Ya sağın solun hep fuhuş olmuşsa? Ya kaçtığın yol üstünde de o varsa?

Bu emir bu sistemde kime ne ifade eder? Zinayı suç saymayan bir sistem, hukuk, okul ve eğitim, cadde ve sokak, basın ve yayın varken?

Bu emir elbette her müslümanı bağlar, ama kabul etmek gerekir ki işi çok zor. Zordur, ama ödülü de o nisbette büyüktür.

Ne mi?

Mahşerde Allah Teâlâ’nın Arşının gölgesinde özel misafirlik, özel ilgi ve dostluktur. Başka bir gölgenin olmadığı o uzun ve korkunç günde özel gölgelikte, özel misafirlik ve özel ağırlanma…

Bir okuyucum e-posta göndermiş:

“Hocam ben sokakta gezerken  türlü türlü kızlar görüyorum. Kafam ne kadar yerde de olsa bazıları gözüme çarpıyorlar. Beni günaha soktukları için onlara içimden buğzederek türlü türlü küfrediyorum. Bu günah mıdır?

Küfretmemi sebebi giyimlerinin müslümanlığa ters olmasıdır. Allah hepsine hidayet versin inşallah, ama benim içimde öyle bir öfke oluşuyor ki, gidip müdahele edesim, bağırasım çağırasım geliyor, kendimi zor tutuyorum. Ne yapmam lazım? Umursamıyayım mı? Bir yandan da acıyorum. Yazık cahillere, ateşe yürüyorlar. Akıl verin hocam sinir krizi geçireceğim bu tiplerden dolayı.

Ona yazdığımı üç kelime ile özetleyeyim:

“Allah için sevmek kadar Allah için buğzetmek de vardır. Ama küfür çok çirkindir, müslümana hiç yakışmaz. Acıyalım, dua edelim ve bilmeyenlere öğretmeye çalışalım. Bu arada kendi kusurlarımızın da Allah Teala'yı ve başka Müslümanları kızdırdığını unutmayalım.”

Zina bu ortamda elbette çok yaygın olacak. Bu fuhuş bataklığından kurtulana aşk olsun. Fakat başka çare mi var? Sabredecek ve bu pisliğe batmayacak, amel defterimizi bu kepazelikle kirletmeyeceğiz.

Zinanın yaygınlığını gösteren bir e-posta aldım. Diyor ki:

“es- Selamü aleyküm hocam. ben 19 yaşındayım ve bir kız arkadaşım var. Allah nasip ederse seneye evleneceğiz. Ama şöyle bişey var ki biz geçenlerde şeytana uyduk ve birlikte olduk. Ama ben bu kızla evlenirsem yine günah olur mu?”

Malesef çok büyük bir günah işlemişsiniz. Helal olabilecek nimeti haram etmişsiniz. Olan rezalet olmuş bir kere. Bundan sonra yapacağınız iş, derhal tövbe etmek, kadın erkek beraberliğindeki dinin ölçülerine uymak ve vakit geçirmeden evlenmektir.

Bir başka soru şöyleydi:

“Hocam bir arkadaşımız zina ettiği bayan ile evlendi. Şimdi namazında niyazında. Evlenmeden önce bu zina günahını da ifşa etmiş maalesef. Bu yüzden rezil de olmuş ama gene evlenmiş. Şimdi diyor ki: ‘Ben binayı çürük temele kurdum, kötü bir iş mi yapmış oldum?’ Ne gibi bir ruh haline girmesini tavsiye edersiniz?”

Bu kardeşimiz büyük bir günah işlemiş, ama şükür ki tövbe etmiş, hatasını evlilikle gidermiş. Allah tövbe edenleri sever ve günahlarını bağışlar. Dilerse o koca zina günahını da koca bir sevap yapar. Dilerse, daha büyüklerini de af eder. O kardeşimizin evliliği sağlamdır, bu cihetten hiç korkmasın. Nikahın çürüğü olmaz ver başına bundan dolayı kötü bir şey gelmez. O da siz de bu çirkin olayı unutun ve bir daha asla konuşmayın. Namazları cemaetle kılmaya, iyi insanlarla beraber olmaya, vaaz ve zikir meclislerine devam etmeye, Allah Teâlâ’nın zikrini çok yapmaya, helal lokma yemeye bakın. İyiliklere devam edin. Sen ve o pişman olmuş tövbekar kardeşimiz bize de dua ediniz lütfen.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi