Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İyi demekle!

İyi demekle!

Günlerdir parti kurma çalışmalarını sürdüren Meral Akşenernihayet partisini kurdu ve adını açıkladı!

Akşener’in kurduğu partinin adı İYİ Parti! “İyi” demekle “iyi” olunsa ortada mesele kalmaz! Ancak ne var ki siyasiler kurdukları partilere böyle “orijinal” isimler vererek “dikkat çekmeye” çalışıyorlar.

Ama verdikleri isimlere “layık olmayı” pek beceremiyorlar! Tecrübelerimize dayanarak konuşursak “ AK Parti ” ne kadar AK ise “İYİ parti” de ancak o kadar İYİ olabilir diyebiliriz. AK Parti bugün kendi belediye başkanlarını niye tasfiye etmeye çabalıyor dersiniz? Hepsi “sütten çıkma ak kaşık” gibi olsalar bunca kıyamet kopar mıydı? Ya da “HAS Parti” ne kadar “HAS” idiyse “İYİ Parti’yi” de ancak o kadar “İYİ” sayabiliriz. Oysa “HAS Parti” kurulduğu günlerde “ne kadar da iddialı” bir parti idi değil mi? Konuşurken “mangalda kül” bırakmıyorlar ve AKPiktidarını adeta “yaylım ateşine” tutuyorlardı!

Sonra bir de baktık ki HAS Parti’nin genel başkanı “soluğu” AKP’de almış, Genel Başkan yardımcısı da “kapağı” CHP ’ye atmış! Dileriz “İYİ Parti’nin” akıbeti de “HAS Parti’ye” benzemez!

“İYİ Parti’nin” kurucularına bakıyoruz. Her fikirden, her görüşten, her meşrepten insanlar bir araya toparlanmış!

Bu adet Turgut Özal’ın ANAP’ı ile başladı ve farklı fikirlerden insanları bir araya toparlayarak parti kurmak “alışkanlık” haline geldi! Bizim tespitlerimize göre her fikri bağrına basan, her görüşe kapılarını ardına kadar açan, her meşrepten insanı baş tacı eden siyasi yapılanmalar “fazla uzun ömürlü” olamıyorlar.

Sadece bir dünya görüşünü sahiplenen partiler ise çok daha uzun ömürlü oluyor!

“İYİ Parti’ye” baktığımız zaman öteki siyasi partilerde “park” sürelerini doldurmuş birçok ismin bu çatı altında toplandığı görülüyor. Bize sempatik gelen isimler olduğu gibi antipatik gelen isimler de “İYİ Parti”de yer almışlar. Bu yapılanma şeklinin çok “sağlıklı bir yapılanma” şekli olmadığını ifade etmeliyiz. “İYİ Parti” çatısı altında çok geçmeden “fikir ayrılıklarının” zuhur etmesi sanki kaçınılmaz gibi görünüyor. Tabii ki onların kendilerine “İYİ” demeleri öteki partilerin “KÖTÜ” oldukları anlamına da gelmiyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi