Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Gizli bir el!

Gizli bir el!

YANDAŞ medyanın “kaleminden kan damlayan” yazarları son günlerde yine akıllarını “amuda kaldırıp” yorum yapmaya başladılar. Bu dostlarımıza göre başarıların hepsi “iktidara” ait!

Bütün başarısızlıklar ise “gizli bir elin” işi! Bu takıma göre söz konusu “hain el” iktidarın başarılarını “gözden düşürmek” için elinden geleni “ardına koymuyor” ve her gün yeni bir icraatı ile karşımıza çıkıyor. Bazen “hastanelerde” vatandaşı bunaltıyor. Bazen “cam filmi” yasağı ile gırtlağımıza çöküyor. Bazen “ vergi artışı” olarak sırtımıza biniyor.

Bazen de “Milli Eğitim ’e” musallat oluyor. Evet, yandaş medyaya göre bütün bu olumsuzluklar “iktidarın” değil “gizli bir elin” marifeti! Peki, onlara göre “iktidar” ne yapıyor? Olumlu işler yapıyor(!) elbette. Mesela TEOG ’u kaldırıp ve yerine “yeni sisteme” geçiyor. TEOG’u kim getirmişti? Allah-u âlem onu da “gizli bir el” Milli Eğitim’in başına bela etmişti!

Yahu on beş yıllık iktidarları süresince “Milli Eğitim’de” sürekli bakan değişti.

Her bakan bir öncekinin yaptıklarını “iptal edip” kendi görüş ve düşünceleri doğrultusunda işlere imza atmadı mı?

Hâlâ da Milli Eğitim’de “arayış” sürüyor. Onlar TEOG’un yerine “yeni sistem” getirdik diye bayram ediyorlar ama biz tecrübelerimize dayanarak “yeni sistemin” yerine getirilecek “daha yeni sistemin” ne olacağını düşünmeye başladık!

Yani iktidarın şimdi gururla sunduğu “yeni sistemi” bir süre sonra “yerden yere vuracağından” şüphemiz yok!

Bütün bu olup bitenleri biz iktidarın “beceriksizliğine” verirken yandaş medya ise olumsuz işlerin faturasını “gizli bir ele” kesip işin içinden sıyrılıveriyor.

Faturayı “gizli bir ele” keseceklerine, “Biz ne yapıyoruz?” sorusunu kendi kendilerine sorsalar çok daha “akılcı bir iş” yapmış olacaklar ama “bu tarakta hiç bezleri” yok!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi