Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

Hedef 'Büyük Türkiye Barışı'

Hedef 'Büyük Türkiye Barışı'

Daha önce size yazdığım tanımıyla “PAX PRESİDENTA”... nedir?

Konuyu daha önce kaleme aldım fakat açmam gerektiğini düşünüyorum...

Benim ortaya attığım haliyle “PAX PRESİDENTA”; “SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANLIĞI YÖNETİM SİSTEMİ BARIŞI”... DAHA DA AÇIK HALİYLE; “Büyük Türkiye Barışı”; İÇ DİNAMİKLERİ HER ALANDA “BİR” OLMUŞ, KALKINAN, GELİŞEN, HIZLANAN, HEDEFLERİNE KOŞAN BİR TÜRKİYE...

Yapabilir miyiz?

Sayın CUMHURBAŞKANIMIZIN HER ZAMAN İFADE ETTİĞİ GİBİ; “YAPTIK, YAPIYORUZ, KENETLENİRSEK DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ”...

Sevgili dostlar, İşte tam bu noktada özellikle Türkiye’nin tamamının kendini “bu gidişin içinde hissetmesi” ve BÜYÜK YÜRÜYÜŞ’e katılması için bir vatandaş olarak isteğim, bir düşüncem var ve bunu sizlerle paylaşmak istiyorum... Teklifim çok açık; YENİ BİR SÜRECE VE YENİ BİR BÜYÜME TÜNELİNE GİRERKEN, “Türkiye PAX’ını-PAX Presidenta’sını veya Büyük Türkiye Barışını” hep birlikte başlatalım, bu BARIŞ’ın içini dolduralım...

Sevgili dostlar, tespitler sonrası eminim şu soruyu soracaksınız; “Nasıl?”...

Ben aklıma gelenleri yine maddeler halinde paylaşayım, sizler de kendi düşüncelerinizi maddeler halinde ekleyin lütfen...

1- Herkes, “yerleşik yapılar” arındırıldıktan sonra, dönüp kendine baksın hatalarını düşünsün ve bir zihinsel adım atarak “çatışma” dinamiğinden “birlikte atak yapma” sürecine girsin. İç dinamiklerimizi ve ZİHİNSEL DENKLEMLERİMİZİ HUZURA KAVUŞTURALIM!

2- Toplumdaki “zihinsel barış”, ana sorunların da bu geçiş sürecinde çözülmesiyle “toplumsal bir barış ve alt dinamikleri” olarak sorgulansın.

3- “Yerleşik Yapıların manipülasyonlarına” bilerek katılanlar yapmasa bile, bu yapıya “gönüllü, zihnen, bedenen” destek veren her birey, kendini sorgulasın ve “çatışma-barış” geçişi için kendine düşenleri ve atılması gereken adımları ortaya koysun.

4- Çatışma-Barış geçişi “çatışmadan” beslenen yapıları ortadan kaldıracağı için arada oluşacak katma değeri toplumsal ekonomik çarklara katmak için çaba sarf edelim. Örnek faizin her “1 puanlık” düşüşünden ortaya “hastane, yol, okul” yapabileceğimiz net bir kaynak çıkıyor. ÜRETEN, BİLGİ-VİZYON TEMELLİ EKONOMİ MOIDELİNE HEP BİRLİKTE HIZ VERELİM!

5- DEVLET-VATANDAŞ HER ANLAMDA MADDİ-MANEVİ HELALLEŞSİN! Manevi kısmını ayrı bir yazıya bırakalım, maddi kısmına örnek verelim; Seçilmiş Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş ile DEVLET-VATANDAŞ ARASINDAKİ ALACAK-VERECEK İLİŞKİSİNİ YENİDEN DÜZENLEYELİM. MÜMKÜN OLUR VE TOPLUMSAL KONSENSUS SAĞLANIRSA, yeni sisteme geçerken, YENİDEN YAPILANDIRMALAR-Ödemeler İLE DEVLET-Vatandaş arasında “alacak-verecek” kalmasın! 2019 SEÇİMLERİ İLE YENİ SİSTEM HAYATA GEÇİNCE HER VATANDAŞ “YENİDEN DOĞMUŞ” GİBİ OLSUN! Bu noktada bir açıklama yapalım; BAŞTA İHANET OLMAK ÜZERE, BAZI SUÇLARI İŞLEYENLER BU SÜRECE ASLA DAHİL OLAMAZLAR!

Sevgili dostlar, CUMHURBAŞKANIMIZIN HER ZAMAN VURGULADIĞI GİBİ; KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ... “YENİ SİSTEM, YENİ ANLAYIŞA SAHİP DEVLET, YENİ DOĞMUŞ KADAR TEMİZ VATANDAŞ, KARDEŞ KADAR YAKIN TOPLUMSAL DİNAMİKLER VE BÜYÜK BARIŞ” anlayışıyla bu geçişi yapılandıralım...

Sonuç: Türkiye, gelecek 1000 yılı sığdırabileceği bir döneme giriyor... Bu dönem Türkiye’nin her alanda gelecek 1000 yıla damga vurup vuramayacağını ve bu topraklardaki herkesin “hangi kökenden gelirse gelsin” ORTAK GELECEĞİNİ belirleyecek... Bu bağlamda yapılması gerekenleri sorgulamak, hazır olmak ve birlikte BERABER “BÜYÜK BARIŞ’ı” sağlayarak çalışmak BİZİM için kaçınılmaz... HER ALANDA TESİS EDECEĞİMİZ BU BARIŞ TOPLUMUNA GİDEN YOLA “PAX PRESİDENTA-YENİ SİSTEM BARIŞI VEYA BÜYÜK TÜRKİYE BARIŞI” diyorum... KATKILARINIZI BEKLİYORUM, SORGULAMAYA DEVAM EDECEĞİZ!

Önemli not: SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN “ATATÜRK’E ATAÜRK DEDİK DİYE BİZİ ELEŞTİRİYORLAR” AÇIKLAMASI, TOPLUMSAL BARIŞIMIZI SABOTE EDEN “YERLEŞİKLERİN” ZİHİN YAPISINI ANLAMAMIZ AÇISINDAN YOL GÖSTERİCİ! O YERLEŞİKLERE GÖRE “HER ŞEY ONLARIN TEKELİNDE”... GEREKTİĞİNDE TÜRKİYE’YE KARŞI KULLANILMAK ÜZERE!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi