Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Sıra AKP ile mücadelede!

Sıra AKP ile mücadelede!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ’ın son konuşmaları açıkça gösteriyor ki “silkelenme” ya da “mücadele” sırası AKP ’ye gelmiş bulunuyor. İsterseniz bu duruma, “Erdoğan AKP’ye karşı bayrak açtı” da diyebilirsiniz.

Dilerseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar vermiş olduğu mücadeleleri şöyle bir hatırlayalım.

Malumunuz önce Ergenekon ’a savaş açıldı.

Muhalefet “Ergenekon sanıklarını” savunmaya başlayınca hemen “Ergenekon’un avukatlığını” yapmakla suçlandı ve “Onlar avukatlığını yapıyorlarsa biz de savcısıyız” denilerek dava sahiplenildi. Bir süre sonra anlaşıldı ki ortada “kocaman bir kumpas” var.

“Savcısıyız” lafları unutulup bu defa “kumpas düzenleyen”FETÖ ’ye karşı amansız bir mücadele başlatıldı.

Ergenekon sanıklarının boşalttığı cezaevlerine FETÖ sanıkları dolduruldu. Sanılıyordu ki Cumhurbaşkanı Erdoğan bununla yetinecek.

Ama sanıldığı gibi olmadı!

Ardından hedefe “AKP’li belediye başkanları” oturtuldu. AKP’li belediye başkanlarından istifaları istendi. Kimi hemen istifa etti, kimi zamanla istifasını sundu.

Tam, “İşler rayına oturmuştur” derken bir de baktık ki bu defa hedefe doğrudan doğruya “AKP” konulmuş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan AKP’li milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında, “Partide utanmasalar FETÖ’yü savunacak gafiller var” demek suretiyle “hedefinde AKP’nin” olduğunu açığa vurdu.

Demek ki bundan sonra ki mücadele parti içinde FETÖ’yü savunan “gafillere” karşı verilecek. AKP bu mücadeleden nasıl çıkar bilemiyoruz.

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan kiminle mücadeleye girse mücadele ettiklerini “perişan” ediyor ve “belini doğrultamaz” hale getiriyor.

Ergenekon sanıkları hâlâ kendilerine gelemedi.

FETÖ’cüler ise kaçacak delik arıyor.

Görevlerinden istifa ederek ayrılan belediye başkanları sosyal medyada “kendilerine iş” arıyor.

Yani Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediğini yapmayanlar “iflah” olmuyor. Şimdi sıra AKP’ye geldiğine göre önümüzdeki günler iktidar partisi açısından bir hayli sancılı geçecek demektir.

Bakın şimdiden Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarının bundan sonra “seçimle değil atamayla” gelmesini öneriyor. Ve 2019’dan sonra bunun “gündeme geleceğini” söylüyor.

Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ergenekon, FETÖ ve AKP’li belediye başkanlarından sonra şimdi de doğrudan doğruya AKP’ye karşı bir mücadele başlatmış bulunuyor.

Akıbetleri hayrola, başka ne diyelim!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi