Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

Bir parmak bal!

Bir parmak bal!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir taraftan kimi belediyebaşkanlarının istifasını isterken bir taraftan da onların ağzına “bir parmak bal çalmayı” ihmal etmiyor.

Hem teşkilatlara, “Görevlerinden istifa edenleri incitecek konuşmalar yapmayın” direktifini veriyor hem de “her an onlara ihtiyaç” duyulabileceğini dile getiriyor.

“Gücenmek yok” diye lafa giriyor. Siyasetin bir “ bayrakyarışı” olduğunu hatırlatıyor. Sonra da “Biz büyük bir aileyiz” diyor. Ve sözlerini şöyle noktalıyor:

“Her an, herkese, her yerde ihtiyaç duyulabilir!”

Görevden ayrılmaları istenen daha doğrusu görevden ayrılmaları için zorlanan belediye başkanları ağızlarına çalınan bu “bir parmak bal” ile yetinirler mi? Bilemiyoruz! Ama şimdi onlara denilen şu ki; gücenmeden, darılmadan, kırılmadan “yola devam edin”, olur ki bir gün lazım olursunuz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan görevden ayrılan belediye başkanlarına hâlâ bu ailenin içindesiniz mesajını da şu sözlerle veriyor:

“Çalışmaya, proje üretmeye devam edin!” Bu mesajı alan belediye başkanları, “Görevdeyken çalıştık, proje ürettikte ne oldu?” diye kendi kendilerine sormuşlar mıdır acaba? Bu başkanların yerinde olmayı hiç istemeyiz. Doğrusunu söylemek gerekirse, “Anket yaptırdık, sizden şikâyet var” denilerek görev süreleri dolmadan istifaya zorlanan başkanlara “hangi yerlerde” ihtiyaç duyulacak çok merak ediyoruz.

Diyelim ki onlara “ihtiyaç duyulacak noktalara” gelindi o zaman haklarında yaptırılan anketler ne olacak?

Haklarındaki şikâyetler “kulak ardı” mı edilecek? Zannımızca iktidar partisi 2019 seçimlerini kurtarmak için oldukça risk yükleniyor. Üstelik sadece belediye başkanlarının istifası yetmiyor alt kademenin de istifası talep ediliyor.

Demek ki ortada “kamuoyu ile paylaşamayacakları” kadar büyük bir sorun var.

İktidar partisinin hali bataklığa düşen adamın kurtulmak için gayret gösterdikçe daha çok batmasına benzemiyor mu?

Belli ki ortada büyük bir problem var ve onlar bu problemi aşmaya çalıştıkça daha çok batıyorlar.

Hem “görevden almanın” hem de “aman gönüllerini incitmeyelim” diye konuşmanın başka izahı olabilir mi? Bu sorunu ağızlarına bir parmak bal çalarak aşabilecekler mi? Bekleyip göreceğiz!

TBMM Başkanlığı’na belediye başkanları gibi daha önce görevden ayrılmak zorunda bırakılan bir siyasetçi aday gösterilecek olursa demek ki “böyle ihtiyaç duyuluyormuş” diyebiliriz!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi