Zeki Ceyhan

Zeki Ceyhan

İyi oluyor, iyi oluyor!

İyi oluyor, iyi oluyor!

İyi Parti ’de “iyi şeyler(!)” oluyor. Bu partiyi “daha yakından tanımamızı” sağlayan adımlar peş peşe atılıyor!

Öncelikle bir biri ardına gelen “istifalar” bize çok şey söylüyor. Sağdan soldan “derlenen isimlerin” uzun süre bir arada duramayacakları görülmüş oluyor. Sonra GenelBaşkan Akşener’in açıklamaları bizlerin “İyi Parti’yi” daha yakından tanımamıza vesile oluyor. Akşener’in yeni sistemde “milletvekili adayı olmayacağını” ilan etmesi size bir şey söylemiyor mu? Bir genel başkan , “Yeni sistemde milletvekilliğine aday olmayacağım” diyorsa bu az şey midir?

Elbette az şey değildir!

Bir de Akşener’in “Anıtkabir ziyareti” sırasında yaptığı konuşma var ki o da İyi Parti’yi “yakından tanımamıza” ışık tutuyor. Akşener “İman tazelemeye geldik” diyor. Bu sözler belli çevrelerce “teminat” olarak kabul edilip önemsenecek sözler. Ancak herkesin böyle “teminat” olarak görmesini ve önemsemesini beklemek doğru olmaz. Kimi çevrelerin de “nasırına basılmış” olması muhtemeldir.

Umarız Akşener’in bu tür çıkışları parti çatısı altında toplanmış bulunan herkes tarafından dikkatle takip ediliyordur. İyi Parti’ye ülkede “birlik ve beraberliği sağlayacak” diye katılan dostlarımız bulunuyor. Peş peşe gelen istifalar ve Akşener’in bu açıklamalarından sonra neler düşünüyorlar acaba?

Allah-u âlem onlar da bizim gibi, “İyi Parti’de iyi şeyler(!) oluyor” diyor ve aldıkları kararları bir kez daha “gözden geçirme” ihtiyacı duyuyorlardır. Hani “ yol yakınken” diye bir tabir vardır. Bu dostlarımız da “yol yakınken” deyip işler daha fazla “sarpa sarmadan” İyi Parti ile “yollarını ayıracak” olurlarsa bu bizim açımızdan sürpriz olmayacaktır. Çok farklı siyasi görüşleri “aynı çatı altında” toplamanın “anlamsızlığını” muhtemelen onlar şimdi daha iyi görmektedirler. Evet, bu gelişmeler “iyi ki şimdiden” oluyor. Feraset ve basiret sahiplerinin “doğru yolu” bulmaları için bundan güzel fırsat olabilir mi? Evet, İyi Parti’de iyi şeyler(!) oluyor. Anıtkabir ziyaretinde “iman tazeleyip”, Mustafa Kemal Mahallesi’nde “genel merkez binasını” açan İyi Parti lisan-ı hâl ile çok şey söylüyor. Partinin “gerçek kimliği” açık seçik ortaya konuyor.

Kim bu kimliği taşımak ister kim taşımak istemez yakında göreceğiz. Zira bu kimlik “çok kişiye ağır” gelebilir. Ağır gelmekten öteye “vebal” olarak bile düşünülebilir!

Parti’de “iyi şeyler(!)” oluyor!

İnanın ki iyi oluyor, iyi oluyor!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeki Ceyhan Arşivi