M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Bir Şey Olmaz Beee

Bir Şey Olmaz Beee

Türkiye ’nin yaygın temel felsefelerinden biri, “Bir şey olmaz, bir şey olmaz beeee!...” laubaliliğidir. Gerçekten bin defanın 999’unda bir şey olmaz, binincide bir olur, pir olur.

Trafik kurallarının ihlali böyledir. Bir şey olmaz abi beee zihniyeti yolları mezbahaya çevirmiştir.

Yeraltı maden ocaklarındaki büyük facialara sebep olan ihmaller bir şey olmaz bee’nin neticesidir.

“Ben kuralları devamlı olarak çiğniyorum, bir şey olmuyor bee…” Evet bir şey olmuyor ama günün birinde piyango vuruyor ve olmaz denilen o şey oluyor. Ya ölüm oluyor, ya sakatlık. Dullar yetimler ağlıyor.

***

 Büyük Salaklıklar Lügatinde, yanlış kelimesinin karşılığı şöyledir: YANLIŞ: Bende olmayan, başkalarında, ötekilerde olan şey…

Kişi noksanını bilmek gibi irfan olamaz demişler ama salaklara bunu anlatamazsınız.

Bir kimsenin akıllı veya ahmak olduğunu anlamak mı istiyorsunuz, onun, hatalarını kabul edip etmemesine bakınız. Kabul etmiyorsa, ben hiç yanılmam havalarında ise, sapsalak biridir o.

 ***

Herif mantık okumamış, onda mantık kültürü yok. Sebeplerle neticeler arasındaki farkı bilmiyor. Ve bu adam durup dinlenmeden konuşuyor, ahkâm kesiyor, tenkit ediyor. Ne tehlikeli zavallıdır o. Hele nüfuzlu biriyse, sadece kendisine değil, ülkeye halka devlete büyük zarar verir.

Mantık kültürü nedir?.. Lisede doğru dürüst mantık okur öğrenirsin, sonra bunları unutursun, geriye kalan mantık kültürüdür.

 ***

Bendeniz akıllı kültürlü bir kimse değilim ama kendimi beğenecek kadar da ahmak değilim.

 ***

İmanımda şüphem yok, elhamdüllilah hakka mü’minim ama iyi bir Müslüman değilim. Kendime iyi Müslüman dersem yalan söylemiş olurum.

 ***

Riyakâr kaba sofu münafık cahilin biri, geceleri kalkıp teheccüd namazı kıldığını anlatmaya başlayınca, sancılanmış gibi yaparak oradan kaçtım.

 ***

Namazdan sonra tanıştığım bir zat bir Kur’an kursundan bahs etti. Öğrencilere verilen yemeklerin yarısı yeniyor, yarısı çöpe gidiyormuş… Korkunç israf, büyük günah!.. Hiçbir Kur’an kursunda, dinî kurumda, Müslüman yurdunda bir tek pirinç tanesi, bir lokma ekmek bile çöpe atılmamalı, ziyan edilmemelidir. Yemende, başka yerlerde milyonlarca Müslüman açlıktan kıvranırken, yemekleri ekmekleri çöpe atanlar vicdansızdır.

 ***

Büyük bir vakıf, sahiplendiği öğrencileri lüks yurtlarda yatırıyor, onlara iyi yemekler yediriyor, her birine burs veriyor, kaliteli bilgisayarlar hediye ediyormuş… Yurtlardaki duşlar bile lüksmüş… Bunlarla adam yetiştirdiklerini sanıyorlarsa vah onlara!.. Kaliteli, güçlü, üstün Müslüman ilimle, irfanla, hikmetle, yüksek ahlak ve karakter terbiyesi vererek yetişir. Kuş tüyü yataklar, dolu mideler iyi yetişmeye engel olur.

 ***

Bir İmam-Hatip okulu müdürü, çalışkan öğrencilerden birine “Ali Şeriati’nin kitaplarını okuyor musun, okumanı tavsiye ederim” demiş. Şu, İslam-şinasi adlı kitabında “Allah gerçek bir Janus’tur” cümlesini yazan kişi… Vah o İmam-Hatip mektebine.

 ***

Koca, bu gece vardiyam diyerek evden çıkmış. Bir saat sonra ansızın eve dönmüş, karısını aşığı ile birlikte yatakta yakalamış. Herifi bıçaklayıp öldürmüş… Tutuklanmış. Bakalım kaç yıl ceza alacak?

 ***

Âhir zamanda bina ile zina çoğalacakmış.

 ***

O herif kendine düşman mı ki, durmadan bin beş yüz liraya aldığı lüks ayakkabılarına bakıp duruyor, gözlerini onlardan bir türlü ayıramıyor?

 ***

Her gün demeli: Allah, İstanbulumahv eden haram yiyici rantçıların (bizden uzakta) belâsını versin!

 ***

Hadîsmeâli: “Mü’min bir mideyle yer, kâfir yedi mideyle…”

 ***

Müslümanlar Müslüman olsaydı, Türkiye böyle olmazdı.

 ***

“Ne gebertilecek ölüler vardır.” (İsmail Hami Danişmend)

 ***

Pazar günü Dolapdere pazarından üzerinde âyetelkürsi yazılı işlemeli çini bir tabak satın aldım. Eve getirinceye kadar birileri iki kenarını kırdı. Soğuk porselen macunu ile tamir edilecek.

 ***

Masonlar, Rotaryenler “ Galatasaray lisesi laikliğin kalesidir” demişler. Sultan Abdülhamid devrinde bu lisede, bütün Müslüman öğrencilerin, okul imamının ardında cemaatle namaz kılması mecburî idi.

 ***

O münafık din sömürücüsü herif, saf ve cahil Müslümanları kaz gibi yolmak, inek gibi sağmak, soyup soğana çevirmek konusunda Şeytana taş çıkartır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi