M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Ortadoğu’da Olup Bitenler

Ortadoğu’da Olup Bitenler

Ortadoğu’da neler oluyor?.. Birincisi: Sünnî-Şiî savaşları… İkincisi: Suudî Arabistan- İran hegemonya savaşı… Üçüncüsü: Türkiye ile İran arasındaki bölgeye hakim olma rekabeti ve çekişmesi… Dördüncüsü: ABD ile Rusya’nın hakimiyet kavgası… Beşincisi: İsrail ’in ayakta kalma savaşı ve entrikaları… Altıncısı: Petrol ve doğalgaz savaşı… Yedincisi: Müslüman Kardeşler Teşkilatını başarısız kılma siyasetleri… Sekizincisi: Irak ’ın parçalanması… Dokuzuncusu: Suriyenin parçalanması… Onuncusu: İran’ın Lübnan’ı ele geçirip Akdeniz’e çıkması… On birincisi: Türkiye’nin parçalanması… On ikincisi: Bağımsız Kürdistan perdesi ardında ikinci bir İsrail kurmak… On üçüncüsü: Türkiyenin parçalanması… On dördüncüsü: Anadolu’nun yeniden Hıristiyanlaştırılması…

***

Dünya adım adım üçüncü dünya savaşına yaklaşıyor, bizim beyinsizlerin hiç umurunda değil. Onların saçma sapan bir magazin dünyası var. Terör, savaşlar, bin türlü fâcia, bin türlü rezalet, felaketler… Onlar, şıllık müptezel bir karının hamile kaldığını, çocuğun babasının kim olduğunun bilinmediğini haber yapıyor. Bir kısım medyamızdaki beyinsizlik had safhada.

***

Dış dünyada nice düşünür, akademisyen, aydın Müslüman olurken, bizdeki birtakım Ebu Cehil taslakları İslama saldırıyor. İslamı anlamamış cahilleri, yobazları İslam ile özdeşleştiriyorlar ve sonra ver yansın… Müslüman kesimin akıllıları, sorumluları, imkanlıları bu azgın ve agresif din düşmanları ile, yasal sınırlar içinde mücadele edebiliyor, İslam’ı savunabiliyor mu?

***

Geçen hafta bir akşam ve yatsı namazını Süleymaniye camiinde kıldım. Yeni bir müezzin gelmiş, yatsıdan önce harika bir salâ okudu. Kamet’i hoparlörsüz okudu. Tebrikler…

***

Gazetelerde okudum, İstanbul trafiği çözülecek, sıkışıklık giderilecekmiş. Bu duaya âmin diyemeyeceğim. Bu bina ve nüfus patlamasıyla, bunca araba ile bu trafik düzelmez.

***

Enflasyon yüzde 10’u geçmiş, her şey pahalılaşmış… Bunu önlemek çok zordur. Tek çare İslam’ın kanaatli hayat tarzına dönmektir. Et pahalı mı, daha az yiyeceksin… Yemeklere fazla su koyup, ekmek banacaksın… Portakalın en iyisini değil, en ucuzunu tüketeceksin… Ucuz balığı tercih edeceksin… Giyim kuşam ayakkabı masraflarında limiti aşmayacaksın… Sıkı giyineceksin, kaloriferin derecesini düşüreceksin… Toplu taşıma vasıtalarını tercih edeceksin… Bu anlattıklarımı topluca yapabilsek ve benzeri tasarruf tedbirleri alabilsek enflasyon, hayat pahalılığı yüzde beşe düşer. Bizde bu akıl ve fikir var mı?

***

BeydağıKurufasulye Lokantasında akşam yemeği yiyordum. Biri geldi, büyük miktarda yemek paketi yaptırıp otomobille gitti. Emniyet Müdürlüğü (…..) şubesinden geliyormuş. Lokanta sahibi Hüseyin bey polislere indirim yapıyor… Emniyet mensupları ucuz yerden yemek getirttiklerine göre orası temiz… Temiz olmasalar, lüks pahalı yemekler getirtirlerdi.

***

Müslüman bir zat tanesi 500 liralık lüks gömlek giyiyormuş… Geçenlerde yazmıştım, geçenlerde bendeniz, dükkanda fiyatı 500 lira olan çok sağlam ve yeni bir Armani gömleği beş liraya almıştım… Herkes benim gibi alış veriş yapsa, hesaplı kitaplı harcasa, enflasyon yüzde beşin de altına düşer… Şu hususu da kayd edeyim: Kanaate, tasarrufa evet, cimriliğe hayır.

***

Bir tasavvuf ulusunun kitabında okudum: Dua ederken, Ümmet-i Muhammed’in tamamına dua etmek gerekirmiş. Müslüman olan Ümmet-i icabet ve henüz Müslüman olmamış Ümmet-i Dâvet… Onlar için nasıl dua edeceğiz? Ya Rabbi iman etmemişlere hidayet ver, iman nasip et diyerek. (Bütün insanlık Resulullahın (Salat ve selam olsun ona) Ümmetidir.)

***

Hatırınızda bulunsun: (1) ABD çökecek, dağılacak… (2) İsrail yıkılacak… (3) Avrupa Birliği dağılacak… (4) Bazı Avrupa ülkelerinde Müslümanlar çoğunluk olacak… (5) Türkiyedeki ideolojik egemen azınlık vesayet rejimi tarihe gömülecek… (6) Mehdi zuhur edecek… (7) İsa aleyhisselam nüzul edecek… (8) Ortadoğu’da Melhame- Kübra büyük savaşı olacak, taş üzerinde taş, vücut üzerinde baş kalmayacak… (9) Kostantaniyye belde-i tayyibesi Beni Asfar tarafından ele geçirilecek… (10) Beni Asfar da çökecek, şehir savaşsız olarak Müslümanlara iade edilecek… (11) Hz. İsa nüzul edince Hıristiyanlar fevc fevç (akın akın) Müslüman olacak… (12) Papalık son bulacak…

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi