Zalimler iflah olmaz

Zalimler iflah olmaz

Son ekonomik krizle ilgili açıklamalar birbirini izliyor. Ancak değişik meslek ve meşrepten bir sürü kelli felli adamların hepsinin açıklaması bir yana papanın açıklaması bir yana. Papa bu musibet “İLAHİ İKAZ” dır dedi kısaca. Doğruya doğru…
Ancak bu ilahi ikaz niçin? Birleşik haçlı-siyonist ordusu katliam, soykırım, işgal, sömürü, işkence ve namus kirletmeyi yeterince yapmayıp başarısız olduğu için mi? Yoksa bu gözü dönmüş, hunhar, vahşi, kalleş, katillerin yıllardır işledikleri zulümlere karşılık ilahi bir şamar mı? Papanın niyetini Allah (cc) a havale ederken bu ilahi ikazın ikinci durumla ilgili olduğunu kesin ifade etmeliyiz.
Kur'an-ı kerim i baştan sona incelediğimiz zaman tarih boyu helak edilen nice kavimlerden bahseder. Resulullah (sav) da hadisi şeriflerinde helak olan bir çok topluluktan haber verir. Kur'an ve sünnet in bu denli ağırlıklı olarak geçmişte helak olan kavimleri biz insanlara mükerreren hatırlatmasında elbette çok ders ve ibretler var. Bu kıssalar masal veya ninni değil…
Bu kavimlerin helak edilişlerinin detaylarında farklılıklar olsa da temel neden bu kavimlerin hadlerini aşmaları, Allah (cc) a asi olmaları, şirk koşmaları ve Kur'an ın orjinal ifadesiyle zalim olmalarıdır. Zulmün oranı, uygulanış biçimi, faili, mef’ulü farklı olsa da sonuçta zulümdür.
Sovyetler birliği sadece Afganistan da uyguladığı insanlık dışı katliam ve zulümler neticesinde dağılıp rezil ve zelil oldu. ABD beraberindeki 30 küsür Avrupa ülkesi ve İsrail yıllardır onlarca İslam ülkesinde katliam, soykırım, işgal, sömürü, işkence ve her türlü insanlık dışı zulümlerine devam etmektedirler.
Sahi “Ebu gureyb”ler ne oldu?.. ne oldu kıtalar arası dolaşıp duran, zalimlerin işkencehanelerine, mazlum Müslümanları taşıyan özel işkencehane uçaklar. Zalimler bir anda gizlice merhamete gelip zulümlerinden vazmı geçiverdiler?.. Ne oldu Filistin, Çeçenistan, Irak, Afganistan, Sudan, Somali, Keşmir, Pakistan, Eritre, Moro, yukarı Karabağ ve daha niceleri… Türkiye vb nice İslam beldelerinde yıllardır terör adıyla devam eden adı konulmamış kirli savaşların mimarı, finansörü, senaristi ve bilmem nesi hep aynı zalimler değimli?..
Dünyayı bu karabasanlardan kurtarmak isteyen liderler, aydınlar, hükümet ve devletler eğer samimi iseler aşağıdaki ayetler ve Kur'an-ı kerim in sair mesajlarına kulak verip zalimleri bunca zulümlerinden vazgeçirsinler.
Allah (cc) ın yanında kriz, deprem, kuraklık, kasırga, hortum, sel, küresel ısıtma, aids, verem, ebola vs terbiye metotları çoktur. Birinden yırtarsanız bile binlercesi sıradadır. nı Çare zalimlerin akıllarını başlarına almaları. Aksi halde Allah (cc) gadabı geldiği zaman zalimler, onlara yardım ve yataklık eden işbirlikçileri, hatta zulümlerine seyirci kalanları da yakalayıverir. Derler ya “kurunun yanında yaşta yanar.”
BAZI AYETLER
• Sadece içinizden zulmedenlere erişmekle kalmayacak olan bir azaptan sakının ve bilin ki Allah, azabı çetin olandır. (Enfal 8/25)


• Onlar bir tuzak kurdular. Farkında değillerken Allah da bir tuzak kurdu. Bak, onların tuzaklarının sonucu nasıl oldu: Biz onları ve kavimlerini topyekûn helâk ettik. İşte zulümleri yüzünden harabeye dönmüş evleri! Şüphesiz bunda bilen bir kavim için bir ibret vardır. (Neml 50-52)
• Eğer Allah, insanları zulümleri yüzünden hemen cezalandırsaydı, yeryüzünde hiçbir canlı bırakmazdı. Fakat onları belirli bir süreye kadar erteler. Ecelleri geldiği zaman ise ne bir an geri kalabilirler, ne de öne geçebilirler. (Nahl 16/61)
• İşte biz, kazanmakta oldukları günahlar sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer bir kısmına böyle musallat ederiz. (En’am 6/129)
• Nice memleketleri helâk ettik. Onlara azabımız gece uykusuna dalmışken, yahut gündüz istirahat hâlinde iken gelmişti. Azabımız kendilerine geldiğinde, “(Biz bunu hak ettik.) Gerçekten biz zalimler olmuştuk” demekten başka söyleyecekleri kalmamıştı. (A’raf 7/4,5)
• Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.(İbrahim 14/42)
• Halkı zulmetmekteyken helâk ettiğimiz, böylece duvarları, çökmüş çatılarının üzerine yıkılmış nice memleketler, nice kullanılmaz kuyular, nice muhteşem saraylar vardır! Zalim oldukları hâlde, mühlet verdiğim, sonra da kendilerini azabımla yakaladığım nice memleket halkları vardır. Dönüş yalnız banadır. (hac 22/45,48)
• ve askerleri yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar ve gerçekten bize döndürülmeyeceklerini sandılar. Biz de onu ve askerlerini yakaladık ve onları denize attık (Orada boğuldular). Zalimlerin sonunun nasıl olduğuna bak! Biz nimetler içinde şımaran nice memleket halkını helâk etrmişizdir. İşte kendilerinden sonra içlerinde pek az oturulmuş yurtları! (O yurtlara) biz varis olduk, biz. Rabbin, ülkelerin merkezî yerlerine, kendilerine âyetlerimizi okuyan bir peygamber göndermedikçe oraları helâk edici değildir. Zaten biz, halkları zalim olmadıkça memleketleri helâk etmeyiz. (Kasas 28/39,40,58,59)
• Zulmedenleri o korkunç uğultulu ses yakaladı da yurtlarında diz üstü çökekaldılar. Zulmedenlere meyletmeyin. Yoksa size de ateş dokunur. Sizin Allah’tan başka dostlarınız yoktur. Sonra size yardım da edilmez. (Hud 11/67,113)
• Biz onlardan önce, kendilerinden daha zorlu nice nesilleri helâk ettik de ülke ülke dolaşıp kaçacak delik aradılar. Kaçacak bir yer mi var? (Kaf 50/36)
• Zalimler hangi devrilişle devrileceklerini görecekler. (Şu’ara 26/227)
Şimdi soralım vicdanlara; firavun ordularını denizde boğan adili mutlak, bu asrın firavni güçlerini helak edemezmi? Nemrut ordularını sivrisineklerle, Ebrehe ordularını ebabil kuşlarıyla helak eden kadiri mutlak bu asrın zalimlerini cezalandıramazmı?...
Bunca kan, gözyaşı, feryad-u figan berhebamı olacaktı?.. bunca yetim kalmış yavrular, katledilen milyon milyon kadın, erkek, çocuk, genç, ihtiyar mazlumların hukuku ne olacak?..
Batılılar ayağı sakatlanan finolarına özel tekerlek ayaklar geliştiriyorlar da İslam aleminin savaş mağduru kör, kolsuz, bacaksız yüzbinlerce sakat mazlumun ahı onca mazlumun bedduaları yerde mi kalacaktı?...
Hayır…hayır… Allah (cc) adili mutlaktır… intikam sahibidir…
Şu hadisi şerif tüm zalimlerin kulağına küpe olsun. “mazlumun bedduasında korkun. Zira onunla Allah (cc) arasında perde yoktur.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi