Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

MÜSİAD Fuarı: Bu ülkede güzel şeyler de oluyor!

MÜSİAD Fuarı: Bu ülkede güzel şeyler de oluyor!

Teröre, krize, yasaklara, çetelere inat bu ülkede güzel şeyler de oluyor..
MÜSİAD Fuarı ve IBF başlıyor..
Bu sıradan bir fuar değil.. Bir buluşma, bir şenlik.. Dayanışma.. 12 yıldır tekrarlanıyor..
1995'de IBF de katıldı bu yolculuğa.
Kürşad Tüzmen tarafından açılacak fuara 61 ülkeden binlerce konuk bekleniyor.. Perşembe başlayıp Pazar günü sona erecek fuarı 4 günde 200.000 kişinin ziyaret edeceği düşünülüyor.. Fuara Türkiye’den 408 ve yurtdışından 74 firma katılıyor.
Bu fuar başka bir fuar. Sadece mal ve hizmet sunumu yapılmıyor.. STK'lar, media, sanatsal etkinlikler, forumlarla renkli ve sıcak bir havanın estiği bir mekana dönüşüyor CNR.. 3 salonda 4 gün dostlar bir araya gelip geleceğe dönük umutlarını, heyecanlarını, kararlılıklarını pekiştiriyorlar..
Burası HABİTAT’ı andırıyor biraz da..
Fuar sona erdiğinde 4 milyar dolarlık iş bağlantısı yapılması da bir diğer beklenti..
Yeni ortaklıklar, yeni projeler, karşılıklı görüş alışverişleri, yardımlaşmalarla MÜSİAD Fuarı bir yanı ile de dost meclisine dönüyor..
Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD’ın yeni genel başkanı.. MÜSİAD’ın rutine düşmeden, 2020 Türkiye vizyonu için şimdiden kolları sıvaması gerek. Bundan sonraki fuar daha coşkulu ve daha kapsamlı olmalı. Belki bu fuarlar başka ülkelere de taşınabilir..
Şu anda MÜSİAD üyeleri 61 ülke ile iş yapıyor.. En az 110 ülke olması gerek.. Bu bizim için başabaş noktasıdır.. 202 ülkeden en az 110'una ulaşmalıyız. Nereden çıktı bu rakam derseniz, bütün fiziki imkansızlıklara rağmen Osmanlı'nın ulaştığı noktalarda bugün 110 ülkenin bayrağı dalgalanıyor da onun için! 61 ülke ile bugün eksideyiz.. Bu seviye cumhuriyet tarihinde gelinen seviye açısından ileri, ama düne, olmamız gereken yere göre çok gerilerde bir yer..
Osmanlı sultanları, Müslümanların halifesi, Türklerin hakanı, Arab'ın ve Acem'in padişahı, diğer halkların sultanı, Doğu Roma Bizans'ın imparatoru idi..
Osmanlı eyaletlerinden ibaret değil, hükmümüzün geçtiği yerler.. Nijer'in Kuzeyi askeri vesayet bölgesi, güneyi, hilafete bağlı topraklardı mesela. Tayland da, Endonezya ve Filipinler de öyle..
Hatırlasanıza, Çanakkale savaşında İngilizler, “Almanlar Hilafet merkezini, işgal ettiler, biz halifeyi kurtarmak için seferberlik düzenledik” diye Müslüman gönüllüleri gemilere doldurup, Osmanlı'ya karşı cepheye sürmedi mi? Osmanlı kuvvetlerine de Liman Von Sanders komuta ediyordu değil mi Çanakkale'de?. Kurtuluş savaşında Hindistan Müslümanları Kurtuluş savaşına destek olmak için zekatlarını göndermediler mi halifeye.. Biliyorsunuz biz de o paralarla İş Bankası'nı kurduk ve bu hilafet fonundan gönderilen paranın yönetimini de CHP'ye bıraktık! Yani bugün hâlâ CHP Hilafet fonunun yöneticisidir!
Birçok kişi, Hindistan'ın geçmişte bir Türk devleti olduğunu bilmez. Dünyanın 7 harikasından biri sayılan Taç Mahal'ın Babur Şah'ın karısı için yaptırdığı bir türbe olduğunu ve bu eseri Konyalı bir mimarın yaptığını da bilmez..
Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin hilafete bağlı topraklar olduğu ders kitaplarında anlatılmaz.. Ve Türk halkı bu ülkelerin coğrafyadaki yerini bile bilmez..
Ben Orta Afrika ve Çad’da yaşananlarla ilgili, çocuklara dönük, Fransız işgalcilerin yaptıklarını anlatan kitaplar yayınlayınca, 12 Eylül sonrası sıkıyönetim savcılığında ifadeye çağırdılar; “Sen Afrika diyip bizi mi eleştiriyorsun yoksa” diye!
Hiçbir MÜSİAD üyesi bütün bu olanları, görmemezlikten, duymamazlıktan, bilmemezlikten gelme hakkına sahip değildir..
Yeryüzünün bütün açları ümmetin yetimidir ve Allah (cc) bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak, mazlumlara yardım etmek ister.
Allah (cc) Kitab'ında uyarır: O süsleyip bezediğiniz güzel evleriniz, o bol ürün veren ekinleriniz, o bol gelir getiren ticarethaneleriniz eğer sizi Allah yolunda mücahede etmekten alı koyuyorsa, yakın olan bir azabı bekleyin!
Tek başına zekat vermiş olmak, “inandık” demek bizi kurtarır mı?
Sekreterleriniz, çalışanlarınız, yaptıklarınız, yapmadıklarınız, ibadetleriniz, ürün kataloglarınız, manken kızlar, reklam spotları.. Her şeyin hesabı verilecek..
Yaptıklarımızla ya kendi cennetimize sırtımızda tuğla, ya kendi cehennemimize sırtımızda odun taşıyacağız.. Allah (cc) paramıza da, işimize de karışır..
Bunu unutmayalım
Parası arttıkça dini azalanlara yazıklar olsun. Parası arttıkça dini ve gayreti artanlara ne mutlu. Allah (cc) sizinle ticaret yapmak istiyor. Size bire on, bire yüz, bire yediyüz kat vaad ediyor.. Ha, sahi ortaklık konusunda ne düşünüyorsunuz. Eğer iki kişi ortak olursa, 3'üncüsü Allah (cc) olacaktı değil mi? Ve siz tabii ki, ihtilaf ettiğinizde hakeme gidiyorsunuzdur. Çalıştırdığınız insanların alın terlerini kurumadan veriyorsunuzdur, İnşallah..
Selâm ve dua ile..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdurrahman Dilipak Arşivi