Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Ülke, Ergenekonculara kilitlendi

Ülke, Ergenekonculara kilitlendi

Asrın davası olarak gündeme getirilen Ergenekon ve Ergenekoncular, cumhuriyet döneminin sadece bilinenlerinden biridir. Daha bilinmeyen o kadar hadise var ki, saymakla bitmez. "Zifiri karanlıkta ve kaya yarığının içinde gizli-kapaklı bir iş yapsanız, gün gelir Allah onu açığa çıkartır" mealindeki hadis, söylenmesi gerekenleri adeta özetlemiştir.
Asrın davası olarak tarihe geçecek olan Ergenekon dosyasının faillerinin bir yönüne dikkatinizi çekmek istiyorum. Ancak isim vermek de istemiyorum.
Halkımız arasında asırlık kelimeler, deyimler vardır. Onlardan biri de "Suratsız" kelimesidir. Ekranlarda görülen suratlara bakınca, hemen aklıma Rabbimizin Kur'an'daki açıklamaları geldi. Şimdi onlardan birkaç örnek sunmak istiyorum:
"Eğer dileseydik Ey Muhammed, gaybın perdelerini açar ve ikiyüzlülerin maskesini düşürerek onları sana gösterirdik ve sen onları görür görmez yüzlerinden tanırdın. Fakat imtihan hikmeti gereği size gaybı bildirmeyeceğiz. Ancak onların karakter yapısını ve genel özelliklerini sana bildirdiğimiz için, sen onları davranışlarından ve konuşma tarzlarından tanıyabilirsin." Muhammed Suresi/30.
Senelerdir ikiyüzlülüğünü gizlemiş, suret-i haktan görünerek dini ve din kavramlarını kullanarak inanan insanları kandırmış nice suratsızlar, ilerici, Atatürkçü ve cumhuriyetçi olarak hayat sürmüşlerdir.
Resulullah'ın dahi bilemediği böyle suratsız insanları bizler nasıl bilebiliriz?
Yukarıdaki ayete paralellik arz eden bir başka ayet, Tövbe suresinin 101. ayetidir. İlgili ayet, ikiyüzlülüğü uzmanlaşmış suratsız profesyonelce gerçek kimliğini gizleyenleri ele alır ve bu yüzsüzlerin, ancak Allah'ın bildirmesiyle bilinebileceği açıklanır.
Yine Kur'an, suçluların, başlarını öne eğeceklerini, yüzlerinden de tanınabileceğini değişik ayetlerde dile getirir.
Cumhuriyet döneminin yüzsüz, somurtkan, asık, öfkeli, kızgın suratlı ama ikiyüzlülüğü tescillenmiş bazı insanları, inanan insanları hep karalamış, inancıyla alay etmiş ve kıyafetine, sözlerine, ibadetlerine "kara" demeyi maharet saymıştır.
12 Eylül Askeri darbesinin başı, Allah'ın dinini anlatan bir alim zat için "Kara Ses" ifadesini kullanmıştı ki hiçbir zaman zihnimizden silinmedi.
İnanan, Allah'ın emirleri istikametinde hayatını yaşayan, alnı secdeli, dili dualı, ülkesini ve milletini seven insanların yüz hatları da Kur'an’da yer alır. Namaz kılması sebebiyle ülke kalkınmasına engel görülen bu nurlu insanların tarif edilen yüzleri, çehreleri Rabbimiz tarafından şöyle tarif edilmektedir.
"Onların namazda rükû edip eğilerek, secdeye kapanarak Allah'a lütuf ve rızası için yalvardıklarını görürsün. Secde izinden oluşan nişanları, yüzlerinde tevazu, şefkat ve sevgi ışıltısı halinde parlamakta, ibadetin kazandırdığı güzellik, letafet ve aydınlık, bütün tavır ve davranışlarında görülmektedir." Fetih Suresi/29.
Ergenekon, netleştikçe, ikiyüzlü olanların gerçek suratları, çehreleri bir bir ortaya çıktıkça, ülke halkının vicdanları rahatlayacak ve kısmen de olsa mazlumun gözyaşı ilk adım olarak dinecektir.
Duymadıysanız, işte haber veriyoruz.
Vakit okuyucularımız hatırlarlar, sizlere "Besairu'l Kur'an" isimli, çok değerli ilim ehlinden Muhterem Ali Küçük Hocamızın 20 ciltten oluşan tefsir kitabını haber vermiştik. Sizler de sağolun, bu güzide eseri sahiplenerek, kitaplığınızda başköşeye koymuştunuz.
Şimdi aynı insanın yani Ali Küçük Hocamızın nadide diyebileceğimiz yeni bir eseri çıktı. 6 ciltten oluşacak bu güzel eserin ilk cildi çıktı. İsmini "Besairu'l Ehadis" olarak gördüğümüz eseri, ailecek, herkesin anlayabileceği bir kıvam verilerek hazırlanmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Halkın içinden, halkın dilini kullanarak, yazılmış bu eser, anlaşılması kolay bir özelliğe sahiptir. İmkanımız olsa da her eve böyle bir eseri hediye olarak kazandırsak. Yazarını cidden tebrik ediyor, yararlı, faydalı eserlerle insanlığa yaptığı hizmetin devamını diliyoruz. İstenecek adres gayet açık ve kolay; Ali Küçük: 0532 516 40 06

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Büyük Arşivi