M. Şevket Eygi

M. Şevket Eygi

Hoparlörleri Yağlamışlar

Hoparlörleri Yağlamışlar

Sabah namazında camie cemaat gelmemesine çok üzülmüşler, acaba halk ezanı duymuyor mu demişler, caminin hoparlörlerini Singer dikiş makinası yağı ile yağlamışlar. Seher vakitlerinde hoparlörleri 110 desibel şiddetinde avaz avaz kulak zarlarını patlatırcasına bağırtmışlar. Mahalledeki evlerin camları zangır zangır titremiş, nedeyse kırılacaklarmış. Yine cemaat gelmemiş. Bizimkiler büsbütün üzülmüş, hoparlörleri acaba Omega saat yağı ile mi yağlasak diye kara kara düşünüyorlarmış.

***

Cuma ezanı okunduktan sonra işyerini, dükkânını, ofisini kapatmayan, alış verişi dünya işlerini durdurmayan Müslümanlara: Ezandan sonra, cuma namazı bitinceye kadar yaptığınız ticaretin hayrı olmaz, bereketi olmaz. Günah işlemiş, vebale girmiş olursunuz. Başınız dertten sıkıntıdan kurtulmaz. Benden söylemesi.

***

Kendini sofu, dindar, taqvalı sanan bir Müslüman’a: Olgun bir Müslüman, ne kadar zengin olursa olsun, 500 liraya gömlek, beş bin liraya elbise, altı bin liraya palto, bin liraya ayakkabı almaz. Adam başına iki yüz liraya yemek yemez. Bu fiyatlar çok yüksektir, böyle alış verişler yapanlar israf etmiş, günaha girmiş olur. İsraf olan bir şeye helaldir diyen kâfir olur.

***

Üniversitelerde fakir, orta halli gençler çoğunluktadır. Zengin Müslüman öğrencinin, babasının imkânı da olsa fakülteye, 170 bin liralık lüks otomobil ile gitmesi doğru değildir.

***

İslam’da asıl olan, cimri olmamak şartıyla kanaatli olmaktır.

***

Nurculuk edebiyatı yapan, lakin Bediüzzamanın yolundan gitmeyen gıybetçi birine: Bu fakir, Bediüzzamanı senden öğrenmez. Çünkü benim bildiğim ve anladığım Bediüzzaman, senin anladığın ve anlattığın Bediüzzamandan çok yüksektir.

***

AbdülhakimArvasî ve Süleyman Hilmi Tunahan, yakın tarihin iki İslam büyüğüdür. Onlar Ümmetin malıdır. Herhangi bir cemaatin, tarikatın, meşrebin tekeline alınamaz.

***

Hakikî şeyhlerin yüzde 99’u fakirdir. Sahte şeyhlerin yüzde 99’u zengindir.

***

Diğer hakikî şeyhlere kendi şeyhine gösterdiği hürmeti göstermeyenler, aksine öteki şeyhleri tahkir edenler, hafife alanlar, alçaltanlar; tasavvuftan tarikattan nasipsiz ham kimselerdir.

***

O sefil ve rezil herifler din hizmetkârı değil, din mıncıklayıcılarıdır.

***

Hz. Osman radiyallahuanh efendimiz, Peygamberlerden (aleyhimüsselam) sonra, en hayırlı üçüncü insandır. Hulefa-i Râşidîn’den ve Aşere-i Mübeşşere’dendir. Resulullah (Salat ve selam olsun ona), birincisi öldükten sonra ikinci kızını vermiş, ondan razı olmuş, onu sevmiş ve övmüştür. Hz. Osman efendimizi tenkit ve tahkir edenler sapıktır. Onun bazı ictihad hataları olmuşsa, muhakemesi bize ait değildir.

***

İsrail ’in elindeki nükleer silahları bir tehdit ve tehlike olarak görmeyenler, Kuzey Kore konusunda avaz avaz yırtınıyor. Dengesizliğin böylesi…

***

Siyonizm Nazizm, Marksizm, Faşizm gibi bir ideolojidir. Siyonizm ırkçıdır. Siyonizmi tenkit etmek, ona karşı olmak, Siyonizmle mücadele etmek anti-semitizm değildir. Siyonizm, Tevrat’a aykırıdır. Yahudilere en büyük zararı Siyonizm vermiştir, verecektir. Siyonizmin en katı ve şiddetli muhalifleri birtakım hahamlardır. İnternetten, /JewsagainZionism/ kelimeleriyle arayıp bu konuda bilgi edininiz.

***

Türkiye ’deki İslam’a aykırı bütün kötülük ve olumsuzlukların birinci sorumlusu, vazifelerini ya hiç yapmayan, yahut hakkıyla yapmayan Sünnî kişiler veya gruplardır. Onlar İslam’ın, Kur’an’ın, Sünnetin, Şeriatın, İslam hikmetinin ışığında; planlı programlı şekilde çalışmış olsalardı durum bugünkü gibi olmazdı.

***

Müslüman Kürtler, dıştan Müslüman gibi görünen gizli Yahudi Kürtlerin tuzaklarından nasıl kurtulacaklar?

Önceki ve Sonraki Yazılar
M. Şevket Eygi Arşivi